Foto: Belga

Uncategorized

De Croo verdedigt repatriëring IS-moeders

Wannes Neukermans

Tijdens het vragenuurtje in de Kamer verdedigde premier De Croo de repatriëring van de vrouwen van IS-strijders en hun kinderen. Hij is van mening dat kinderen nooit moeten boeten voor de daden van hun ouders. Quasi alle partijen – buiten het Vlaams Belang en de N-VA – waren voorstander van de repatriëring van de IS-moeders.

Onlangs stuurde de federale overheid een consulaire missie naar de kampen in het noordoosten van Syrië, met als doel te bepalen hoeveel kinderen van jihadisten zich er nog bevinden. Het kamp staat onder controle van de semi-autonome Koerdische regering. De consulaire missie had geen onmiddellijke repatriëring tot gevolg, maar bereidde die wel al voor – mocht er een repatriëring komen.

N-VA en het Vlaams Belang zijn altijd al tegenstander geweest van de repatriëring van IS-moeders, omdat ze vrezen dat de nationale veiligheid daarmee in het gedrang komt. Bepaalde IS-moeders die in het verleden zijn teruggehaald, zijn na een korte straf en deradicaliseringsproces inmiddels namelijk al terug op vrije voeten. De Croo beweert echter dat het vooral om de kinderen gaat. “Wat willen wij als maatschappij? Dat kinderen voor de rest van hun leven het slachtoffer worden van de fatale fouten van hun ouders?”, antwoordde hij op de vragen in de Kamer.

https://redactie.palnws.be/2021/03/belgische-regering-wil-is-kinderen-en-is-vrouwen-terughalen-naar-ons-land/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

30 gedachten over “De Croo verdedigt repatriëring IS-moeders”

  1. nee meneer de porno premier,
    er lopen hier al genoeg geradicaliseerde moslims rond.
    we moeten toekomstige terroristen niet naar hier halen.
    ja het zijn kinderen.
    maar er zijn er hier genoeg die hulp nodig hebben en het niet krijgen misschien eerst eens daar wat aandacht aan besteden?

  2. Kinderen zijn niet verantwoordelijk voor de daden van hun ouders. Behalve als het gaat over blanke mensen. Die zijn zelf verantwoordelijk voor de daden van de betovergrootouders van hun betovergrootouders.

  3. Als de dan toch niet het slachtoffer mogen worden van de fatale fouten van hun ouders zorg er dan voor dat ze gescheiden worden van die ouders en hier een seculiere opvoeding krijgen.
    Dat is rechtvaardig beleid, nu worden zij die op ons spuwen weer beloont met een win voor life op kosten van de Vlaming.
    Afspraak in 2024, of vroeger 🙂

  4. Is er niemand die zich de vraag stelt waarom een regering zoveel tijd, energie en geld steekt in de repatriëring van enkele IS-vrouwen?
    Wat is de ” agenda ” achter deze repatriëringen want..niks is wat het lijkt.

  5. Hij is van mening dat kinderen nooit moeten boeten voor de daden van hun ouders.

    Waarom moeten dan de kinderen mee opdraaien als de ouders de rekening van het rusthuis niet kunnen betalen?? En zo zijn er meer als men denkt!!

  6. Met een totale afgang in 2024 in het vooruitzicht doen de Vivaldi-politiekers gewoon wat zij zelf willen zonder zich ook maar iets aan te trekken van de gevolgen voor burgers. Het maakt voor hen geen verschil meer want in 2024 worden ze toch allemaal op de straatstenen gekegeld! En het enige wat De Croo nog interesseert is zijn luie stoel in Europa, dus die denkt f**k dat Belgisch gepeupel! En nog halen die Vivaldi-politiekers stemmen? Doet je beseffen hoe dom veel Belgen wel zijn! Vivaldi is de slechtste Belgische regering ooit!

  7. Hardwerkende Vlamingen krijgen hun rekeningen niet meer betaald,en deze wereldvreemde eerste minister gaat weer een paar miljoen euro uitgeven om deze Vlaminghaatsters terug te halen.Onze rekening volgt in 2024.

  8. Wat veel te weinig belicht wordt in de pers is dat de voorouders uit deze familie De Croo collaboreerden met de Duitsers tijdens de WO II. Daar werd de basis van hun rijkdom gelegd. Het typeert deze lafaards dat “ter compensatie” plots Belgicistische, francofone en islamreflexen gaan ontwikkelen. Alsof dit geen hedendaagse collaboratie zou zijn. Zie ook familie Bart Ssomers.

  9. Burgers mogen geen slachtoffer zijn van politiekers die tegen beter weten in zich laten leiden door carrièreplanning.

    ‘Een kind niet redden staat niet goed op je CV.

Plaats een reactie

Delen