Foto: Wannes Neukermans

Uncategorized

Filip Dewinter zorgt voor ophef in Nederland

Carl Deconinck

Vlaams Belang-politicus Filip Dewinter was te gast bij omroep Ongehoord Nederland (ON). Daar zei hij dat het Europese volk en de bijbehorende manier van leven vervangen worden “door de immigranten.” Volgens linkse partijen verspreidt hij daarmee “de extreemrechtse complottheorie over omvolking.”

Linkse partijen in het Nederlandse parlement zijn niet gediend met de beschrijving die Filip Dewinter gaf van de demografische transitie in Europa. De partijen VVD, D66, PvdA, GL, PvdD, CU, Denk, Volt en het lid Gündogan, samen een meerderheid, willen dat een dergelijke uitzending niet nog eens kan plaatsvinden. Daarom hebben ze Kamervragen ingediend bij mediaminister Gunay Uslu (D66).

“Ons volk wordt vervangen door een ander volk. Samen met die bevolkingsruil komt ook een beschavingsruil. Onze manier van leven wordt vervangen door de immigranten”, zegt Dewinter in de uitzending. “Europa wordt Eurabia.”  Tweede Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma (D66) vindt die beschrijving gevaarlijk. Hij verwijst naar diverse aanslagen door extreemrechtse terroristen.

Vals narratief

Ongehoord Nederland-voorzitter Arnold Karskens reageerde bij NOS. Hij zegt dat de linkse partijen een vals narratief schetsen. Het ging volgens Karskens vooral om de negatieve gevolgen van immigratie. Karskens noemt Dewinter hierin een “legitieme gast”. Vorige week wilde Dewinter samen met Nederlands politicus Geert Wilders nog een bezoek brengen aan Molenbeek, om er de effecten van migratie aan te tonen. Dat bezoek werd echter geweigerd door het lokale PS-bestuur.

De kritiek dat Dewinter de ruimte kreeg om de omvolkingstheorie te duiden, terwijl die ook als rechtvaardiging van aanslagen wordt gebruikt, vindt Karskens niet terecht. “We gaan D66 als pro-immigratiepartij toch ook niet de schuld geven van iedere islamitische aanslag in Europa of de Verenigde Staten? We stoppen het niet in het extremisme.” Hij vindt dat ON het “op een nette manier heeft gedaan”. Bij de rechtse PVV reageert men dan weer in steun voor ON. Partijkopstuk Martin Bosma noemt de reactie van links “doodeng”. Volgens hem willen die partijen de vrijheid van meningsuiting en de journalistieke vrijheid beknotten.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

18 gedachten over “Filip Dewinter zorgt voor ophef in Nederland”

 1. Minstens de perceptie wordt gecreëerd dat de Big Brother van het PoCo-Loge Repressie apparaat ijvert om de ondergang te bewerkstelligen van de Stamboek Europenen en hun rijke, traditionele cultuur en wel. Uit perverse nestbevuilende Oikofobie ten einde ons te pogen een giftig multicultureluurs “heksenbrouwsel” te dwangvoederen, nolens volens, “zum kotzen” toe. De recente kiesintentie peilingen tonen onloochenbaar aan dat tal van Vlamingen afkeer voor die Links-Liberale visie koesteren, zeker nu de Links Liberale “open” VLD nog maar op een kiertje “open” is wegens de PoCo fratsen van ventje Van Quickhamburger en van Kalief Somers van Meccalen-aan-de-Dijle.

 2. Als dagelijkse volger van de nederlandse politiek kan ik zeggen dat het
  daar nog een stapje erger is dan hier. De politiek correcte waanzin is
  aldaar naar nooit geziene hoogte gestegen. Nauwelijks te harden.

 3. Een tekst van Kalagri
  In zijn boek Praktischer Idealismus (praktische idealisme) verklaarde Kalergi dat het volk van de toekomstige “Verenigde Staten van Europa” niet de oorspronkelijke volkeren van het Oude Continent, maar uit een soort beestachtige Untermenschen, veroorzaakt door rassenvermenging, zal bestaan. Kalergi vermeldt in niet mis te verstane bewoordingen dat door het vermengen van de volkeren van Europa met Arabische/-Aziatische rassen en kleur, een multi-etnisch kudde zal ontstaan, zonder kwaliteit en gemakkelijk controleerbaar door de leiders.)

 4. Hoezo complottheorie? In heelder wijken in onze grote en tegenwoordig ook al minder grote steden waan je je in het Midden-Oosten. Dan is er toch écht wel een omvolking aan de gang hoor. Wat voor oogkleppen hebben die Hollandse politici op dat ze zo het licht van de zon ontkennen?

 5. Vooral de reactie van het links-liberale D66 is niet verwonderlijk. Dat zijn al dezelfde viespeuken en seksuele roofdieren als hun geliefde Marokkaanse en Afghaanse ‘jongeren’. Het ene na het andere MeToo schandaal. Zouden beter hun naam veranderen in D666, met de D van duivel + 666. En ja, onze porno premier past ook perfect in dat clubje.

 6. Bijzonder cynisch om Nederlands links bezig te horen over gevaarlijke en mogelijks geweld veroorzakende taal. Wie herinnert hen aan de moorden op Theo van Gogh en Pim Fortuyn?

 7. Khadafi zei tijdens een bezoek aan Italië in de jaren ‘80: ‘Europe shall not be conquered by the sword, Europe shall be conquered by the womb’
  Ter verduidelijking, the womb is de baarmoeder.
  Profetische woorden..

 8. Zijn jullie achterlijk dan, dat jullie dat niet begrijpen wat er gaande is? Meer criminaliteit en verloedering in hoofdsteden en steden…ect.
  Dat was 30 jaar al een start van hetgene er nu aan de gang is.
  U kan niet om met de waarheid, daarom wil U een verbod opleggen en de vrije meningsuiting aan banden leggen. Waar is de democratie naartoe waar U zo over roept?

 9. Het is niet naar de kloten, maar naar de kloten in het kwadraat. En dit met de hulp van al de traditionele partijen. Ben ik blij dat ik op die rotzakken nooit gestemd heb . Al de mensen die ik bezig hoor , moeten erop kotsen. 🤮🤮🤮 dus ik ook.

Plaats een reactie

Delen