Foto ter illustratie: PhotoNews

Uncategorized

Vijf politieagenten veroordeeld voor geweld en vernederende behandeling

Belga Press Agency

De correctionele rechtbank van Brussel heeft woensdag vier politieagenten veroordeeld tot voorwaardelijke gevangenisstraffen van 5 tot 6 maanden. Ze werden schuldig bevonden aan het toebrengen van slagen en verwondingen aan drie jonge mannen met de Engelse nationaliteit, op 17 januari 2016 in Sint-Gillis. Ze werden ook veroordeeld voor vernederende behandeling, illegale arrestatie en willekeurige detentie. Een vijfde politieman kreeg strafopschorting en een zesde agent werd vrijgesproken. Belga vernam vrijdag de uitspraak.

De vier veroordeelden gebruikten “onaanvaardbaar geweld tegen jonge mannen die geen echt probleem vormden en wier arrestatie niet gerechtvaardigd was”, stelde de rechtbank vast.

Werkgerelateerd feestje

In de nacht van 16 op 17 januari 2016 namen drie mannen deel aan een werkgerelateerd feestje in een huis aan de Brugmannlaan in Sint-Gillis. Rond 2.45 uur stonden de drie vrienden op het punt het huis te verlaten om naar een nabijgelegen snackbar te gaan toen een patrouille, bestaande uit twee politieagenten, op dat adres verscheen na een klacht wegens nachtlawaai.

De agenten vroegen hen de eigenaar te gaan halen. Een van de drie sloeg de deur achter zich dicht maar een van de agenten zette zijn voet tussen de deur om ze te blokkeren. Even later stapten de twee agenten, vergezeld van andere collega’s, de snackbar binnen waar de drie mannen zaten. Ze werkten hen tegen de grond, deden hen handboeien om en brachten de mannen naar het politiekantoor. De drie werden met geweld geslagen in de auto en op het politiekantoor waarbij ze ernstige verwondingen opliepen, vooral in het gezicht.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

14 gedachten over “Vijf politieagenten veroordeeld voor geweld en vernederende behandeling”

  1. Ze werden ook veroordeeld voor vernederende behandeling, illegale arrestatie en willekeurige detentie. (Vonnis). Goed zo. Toch spijtig dat we de sharia strafmaat niet kunnen toepassen.

  2. Eerst stonden ze het punt het huis te verlaten om naar een snackbar te gaan, even later zaten ze , volgens het artikel , IN de snackbar.
    Ze werden ook ‘met geweld ‘ geslagen. Is er dan een andere manier? Welke idioot schreef dit?

  3. “De agenten vroegen hen de eigenaar te gaan halen. Een van de drie sloeg de deur achter zich dicht maar een van de agenten zette zijn voet tussen de deur om ze te blokkeren. Even later stapten de twee agenten, vergezeld van andere collega’s, de snackbar binnen waar de drie mannen zaten. Ze werkten hen tegen de grond, deden hen handboeien om …”
    Één van de drie feestgangers wil de deur dichtslaan om de politie de toegang tot een particuliere woning te beletten. Nu komt het: de politie geraakt toch binnen, maar in een snackbar! Dit is werkelijk kafkaiaans of doet denken aan het magisch-realisme van Hubert Lampo.
    Vraag: is het de verslaggever van Belga die zo stuntelt of staat dit letterlijk zo in het vonnis (zes jaar na de feiten!) van de rechtbank?
    Zonder de politie in deze zaak uit de wind te willen zetten vind ik het hele verhaal toch op zijn minst voor kritiek vatbaar.
    Alleen mogelijk in het surrealistische België!

Plaats een reactie

Delen