Foto: Belga

Uncategorized

200 jongeren mogen trein richting Brussel niet op: treinbegeleider voelt zich bedreigd

Wannes Neukermans

In het station Mechelen-Nekkerspoel heeft een trein die woensdag onderweg was van Antwerpen naar Brussel zijn rit beëindigd omdat de treinbegeleidster zich bedreigd voelde door een groep van zowat 200 jongeren. Dat bevestigt de Mechelse lokale politie. Na een gesprek met de politie konden de jongeren een volgende trein nemen, zonder verdere incidenten.

De precieze omstandigheden van het incident zijn nog erg onduidelijk. Toen de lokale politie aankwam, hoefde die naar eigen zeggen niet meer tussenbeide te komen. “We hebben nagevraagd wanneer de volgende trein kwam, en hebben dat aan de jongeren gecommuniceerd”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande. “Ze zijn vervolgens ook kunnen vertrekken.” De treinbegeleidster verklaarde wel nog een klacht te zullen indienen bij de spoorwegpolitie.

Geval van agressie

“Het waren geen fysieke bedreigingen, maar wel een bedreiging die zij heeft aangevoeld. Verder kan over de klacht niets worden gezegd, onderzoek zal moeten uitwijzen wat er precies is gebeurd. Het voorval moet nog worden vastgelegd in een proces-verbaal en overgebracht aan de rechtbank.” Bij de NMBS horen we dat “een geval van agressie” aan de basis lag. 

De jongeren zouden onderweg naar huis zijn geweest vanuit recreatiedomein De Nekker, waar de voorbije dagen ook al verschillende rellen en andere onregelmatigheden plaatsvonden. Het recreatiedomein nam daarom zelf al maatregelen zoals een verplichte online ticketverkoop met identiteitsopgave, een limiet van 300 bezoekers en een beperking op grote groepen.

https://redactie.palnws.be/2022/06/geen-straffeloosheid-voor-relschoppers/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

19 gedachten over “200 jongeren mogen trein richting Brussel niet op: treinbegeleider voelt zich bedreigd”

  1. Daar is de verwarring terug. Gaat het over het type jongeren dat naar bijvoorbeeld naar Pukkelpop, naar Werchter of een andere festival gaan, of gaat het over het type “jongeren” dat onze stranden en recreatieparken onveilig maken? In het eerste geval zie ik geen enkele reden waarom die treinbegeleidster hen de toegang tot de trein zou weigeren, in het tweede geval, had ze groot gelijk. Altijd weer onze jongeren stigmatiseren en over dezelfde kam scheren als dat allochtoon crapuul dat keer op keer in het nieuws komt wegens baldadigheden en er nooit voor gestraft worden. Laat de media toch duidelijk zijn over het type “jongeren”, ze worden tenslotte betaald om aan journalistiek, of verslaggeving, te doen, niet om de zwarte piet door te schuiven naar de ganse groep jonge mensen. De regimepers, die dit steeds weer generaliseerd naar alle jongeren, stigmatiseert zo gewone jonge mensen, die ook al niet op unia kan rekenen om hun grieven kenbaar te maken omdat ze geen “kleurtje” hebben. Net dit soort berichten en het generaliseren van alle jonge mensen als baldadig crapuul is koren op de molen van extreem rechts en brengt het tolerantieniveau van jonge mensen naar pers en diversiteit toe naar beneden; Immers “wij worden als crapuul gezien door de media, maar het zijn allochtonen die deze baldadigheden telkens opnieuw uitvoeren”. Pak dat crapuul nu toch voor eens en altijd aan, maar als het aan de Mechelse politie ligt moeten we er al helemaal niet op rekenen, want de opperimam in het Vlaams parlement zal daar wel een stokje voorsteken.

  2. Proficiat aan de treinbegeleidster die eindelijk eens gereageerd heeft en de ‘jongeren’ de toegang aan de trein ontzegd heeft. Dat ze ook een klacht heeft ingediend is zeer moedig van haar. Als we wat zal opbrengen is een andere zaak, meer nog zij zal het mogen uitleggen, zie reeds de commentaren in de MSM : “Het waren geen fysieke bedreigingen, maar wel een bedreiging die zij heeft aangevoeld.”, m.a.w. : er is eigenlijk niets gebeurd. Het waren brave jongens die na een dagje ‘ontspanning’ vanuit ‘de Nekker’ naar huis wilden.

  3. Van overheidswege en regimepers is men er vlug bij om alles weer te minimaliseren.
    Resultaat, de Mechelse politie, of beter gezegd de straathoekwerkers van Somers, hebben die amok makende zwartrijders zonder ticket dan ook nog eens op een (andere) trein geholpen.

  4. Aangezien tasers en pepperspray verboden wapens zijn voor iedereen,uitgezonderd politie,is het misschien een optie voor andere ordehandhavers om een plantenspuit te vullen met varkensurine om dat tuig overal in ’t gareel te laten lopen…..

  5. Ik merk op dat PAL NWS vlijtig meedoet aan het ver-woken van het begrip “jongeren”. Dit verhaal gaat niet over jongeren in de klassieke betekenis van het woord. Waarom noemt PAL NWS,
    Wannes Neukermans, hietr niet man en paard ?

  6. Was ik een “jongere” tussen de 15 en 20 jaar, ik diende klacht in bij (het niet langer federale) UNIA omdat ik over dezelfde kan geschoren werd als het tuig waarover het hier voor de zoveelste maal gaat. Remember Pim Fortuyn en de gelukkig nog springlevende Geert Wilders die het probleem met naam en toenaam benoem(d)en en er tegen moe(s)ten beschermd worden (en dan nog onvoldoende voor de onfortuinlijke Pim). Wanneer wordt de Vlaamse Lamme Goedzak eindelijk eens wakker, komt hij uit zijn luie zetel en vraagt hij aan de politie waar de matrak en, nog beter, de wapenstok gebleven zijn om dit gespuis eens krachtig op hun plichten en verantwoordelijkheden te wijzen? Stel je voor dat er een zo krachtdadig zou worden opgetreden dat het “Minder, minder, minder …” van laatsleden eens wekelijkheid zou kunnen worden. A dream come true !

Plaats een reactie

Delen