Britse media: "Johnson stapt vandaag op als partijleider"

Boris Johnson. Shutterstock

Uncategorized

Britse media: “Johnson stapt vandaag op als partijleider”

Belga Press Agency

De Britse premier Boris Johnson kondigt later op donderdag aan dat hij opstapt als partijleider. Dat melden Britse media op basis van bronnen binnen Downing Street 10. De aankondiging komt er na een nu al drie dagen durende leegloop binnen zijn regering. Eerder op donderdag riep minister van Financiën Nadhim Zahawi, pas dinsdag aangesteld in die functie, de premier op om “nu” op te stappen.

Donderdag stapt hij al op als leider van de partij, maar hij blijft premier tot er tegen de herfst een nieuwe partijleider is aangesteld. Deze zomervakantie zal een nieuwe partijleider gekozen worden. In oktober staat een partijconferentie gepland.

Kort na de mediaberichten komen al de eerste oproepen aan Johnson om ook snel als premier op te stappen, en niet te wachten tot na de zomer. George Freeman, die eerder op donderdag ontslag nam als onderminister van Wetenschap, wil een waarnemend premier tot een nieuwe partijleider is verkozen. “Boris Johnson moet zijn ambt inleveren, zijn excuses aanbieden aan Hare Majesteit en haar adviseren een interim-premier aan te stellen”, aldus Freeman.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

2 gedachten over “Britse media: “Johnson stapt vandaag op als partijleider””

Plaats een reactie

Delen