Uw mening: u maakt zich geen zorgen over de klimaatopwarming

Illustratiebeeld. Shutterstock

Uncategorized

Uw mening: u maakt zich geen zorgen over de klimaatopwarming

Anton Schelfaut

Met 38,1 graden in Ukkel was 19 juli de op één na warmste dag sinds de start van de metingen in 1892. In Kleine Brogel klom het kwik zelfs tot 39,1 graden. In de vorige Vraag van de Week vroegen we aan de lezers van PAL NWS of ze zich zorgen maken over deze hoge temperaturen.

74 van de 162 respondenten (46 procent) hebben genoten van het warme weer. De klimaatopwarming heeft daar volgens hen niets mee te maken. “Ik maak mij totaal geen zorgen over deze temperaturen”, schrijft Dimitry. “Het zijn maar twee dagen. Ik zou mij pas zorgen maken als er gedurende meer dan vier weken temperaturen van 40 graden werden gemeten. Nu moet je vooral genieten. Straks begint de winter terug…”

(Lees verder onder de foto.)

Voorzichtigheid

42 procent van de lezers was vorige week extra voorzichtig. Desalniettemin kunnen de hoge temperaturen volgens hen niet worden toegeschreven aan de klimaatopwarming. “De mens zal zich aanpassen aan het klimaat. Niet omgekeerd”, schrijft Klemantine. “Is altijd zo geweest. Evolutietheorie van Darwin. Progressieve doemdenkers hebben de pretentie dat ze de thermostaat van onze planeet kunnen regelen. Zucht.”

Bezorgdheid over klimaatopwarming

Ten slotte gaf 12 procent van de lezers aan dat de klimaatopwarming hen zorgen baart. Ook weerman Frank Deboosere ziet in de hitte van vorige week de hand van de klimaatopwarming. “Als je kijkt naar alle dagen met meer dan 35 graden, dat zijn er 13. Daarvan vallen 7 dagen na 2018”, verklaarde hij bij VRT NWS.

Volgens lezer Rene is de opwarming van de aarde een gevolg van de overbevolking van onze planeet. “Maar de mensen onnodig een schuldgevoel aanpraten, geeft politieke macht en dat is voor de doemklimatici belangrijker”, hekelt hij. “Als we eerlijk zijn wisten we dat er een wereldprobleem zou komen als de ‘one million bicycles’ in Peking, ‘one million cars’ zouden worden.”

Lees hieronder de vorige Vraag van de Week:
https://redactie.palnws.be/2022/07/vraag-van-de-week-maakt-u-zich-zorgen-over-de-hitte-van-de-komende-dagen/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

7 gedachten over “Uw mening: u maakt zich geen zorgen over de klimaatopwarming”

  1. Van mij mag de deal doorgaan, op voorwaarde dat hij dezelfde behandeling krijgt als Poetin Navalny heeft laten doorstaan. Als het al in de andere richting ook niet geprogrammeerd staat bij Iran.

  2. In de late jaren ‘50 van de vorige eeuw hoorde ik de ouderen zeggen : ‘ ze schieten het weer kapot !’ Dat was de periode van A en H bom ontploffingen in de atmosfeer. Inderdaad herinner ik me de zomers van 1955 en 1956, dat we in de grote vacantie bijna niet buiten konden : altijd regen en ik weet nog dat het koren stond te schieten in de aar. Die ouderen spraken toen van ‘zomers van voor den oorlog’ , dan zou het warm geweest zijn en kon de oogst rijp en droog binnengehaald worden. Misschien zijn de weerpatronen nu terug normaal geworden ?

  3. Zijn wij nu echt de eerste generatie die zich zorgen maakt over de turbulenties van het klimaat? Het lijk wel echt alsof vroeger alles peis en vree was. Vroeger zagen de mensen de hand van God in klimaatproblemen en nu probeert men de industriële ontwikkeling van ex-kolonies tegen te werken met het klimaat als excuus.

Plaats een reactie

Delen