Afbeelding: Shutterstock

Uncategorized

Vijf Afghanen aangehouden in dossier mensenhandel in Antwerpen

Belga Press Agency

In Antwerpen zijn dinsdag vijf mannen aangehouden in een dossier rond internationale mensenhandel en -smokkel. Dat heeft het Antwerpse parket woensdag gemeld. Het gaat om Afghanen van 22 tot 29 jaar oud. De slachtoffers waren mensen uit Afghanistan en Pakistan die over het vaste land of over zee naar Europa werden gesmokkeld.

De bende mensensmokkelaars dwong de slachtoffers na hun aankomst in ons land om via illegale activiteiten hun smokkelschulden af te lossen. Het ging onder meer om drugshandel. Opvallend: de verdachten en de slachtoffers communiceerden hoofdzakelijk met elkaar via TikTok.

Dinsdag vonden in totaal negen huiszoekingen plaats in Antwerpen, Lier en Lommel. Daarbij werden zes verdachten opgepakt. Vijf van hen zijn vervolgens voor de onderzoeksrechter geleid en aangehouden.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2021/07/criminele-organisatie-in-mensenhandel-ontmanteld-in-henegouwen/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

10 gedachten over “Vijf Afghanen aangehouden in dossier mensenhandel in Antwerpen”

  1. We hebben een nieuw kroonjuweel:

    ‘Heidi De Pauw

    De criminologe en CEO van Child Focus “heeft door middel van haar organisatie een discrete en efficiënte rol gespeeld in de recente overbrenging naar België van een veertigtal Oekraïense gehandicapte kinderen, en van Belgische kinderen uit de Syrische gevangenenkampen”.

  2. Palermo aan de schelde en met een N-VA burgemeester (sic). Wanneer gaat de bende van Vivaldi de drugmaffia in Antwerpen opkuisen nu de burgemeester verklaart (juli 2022- Terzake) dat het niet zijn taak maar deze van Vivaldi (federale overheid) is. Nochtans toeterde burgemeester Dewever (N-VA) in september 2015: “Antwerpen wil klaar zijn om zwaarbewapende terroristen in eigen stad snel en efficiënt uit te schakelen. Daarom wil de lokale politie haar Snelle Respons Team (SRT) uitrusten met geweren met kaliber .300. Wapentuig dat gebruikt wordt in oorlogssituaties. Maandag stemt de Antwerpse gemeenteraad over de opmerkelijke aankoop.” Tot nader order dienen die zware wapentuigen alleen maar om parkeer- en snelheidsboetes uit te schrijven zeker? Kerntaken voor de lokale robocops.

  3. “Aangehouden” en de rest van de zin werd door justitie stil gehouden. Het moet zijn “aangehouden, verhoord en weer vrijgelaten onder voorwaarden”. Welke voorwaarden het gaan zijn zullen we nooit weten, misschien het schrijven van een opstel, of het zich lid maken van een politieke vivaldipartij, of iets door te storten naar een vivaldipartij…

Plaats een reactie

Delen