Shutterstock

Uncategorized

Belastingzondaars kunnen voortaan van de weg worden geplukt

Wannes Neukermans

Wie zijn belastingen niet betaald heeft of achterstaat met de alimentatie, riskeert aan de kant gezet te worden door de douane. Die kan de auto in ­beslag nemen en verkopen. Dat schrijven de kranten van Mediahuis en De Tijd vrijdag.

ANPR-­camera’s op de wegen en in politievoertuigen konden al langer wagens detecteren waarvan de titularis van de nummerplaat een verkeersboete niet heeft betaald of als hij schulden heeft die verband houden met douane en accijnzen.

Modaliteiten nog niet bepaald

Door een uitbreiding van de wet, die op 27 juli in voege trad, kunnen ANPR-camera’s nu ook fiscale zondaars detecteren. Het gaat om personen die schulden weigeren te betalen die de federale overheidsdienst Financiën mag invorderen, zoals personenbelasting, vennootschapsbelasting, btw of achterstallig onderhoudsgeld.

Volgens Francis Adyns, de woordvoerder van Financiën, moeten de toepassingsmodaliteiten nog bepaald worden, maar is het niet de bedoeling een heksenjacht te organiseren op alle ­Belgen met fiscale schulden. “De camera’s focussen op wie herhaaldelijk en na een lange reeks aanmaningen zijn schulden nog altijd niet betaalt.”

Advocaten wijzen erop dat de wet veel ruimte laat voor interpretatie. “Er wordt achter de wet een beleid uitgestippeld dat niet transparant is en geen waarborgen biedt”, hekelt Svjatoslav Gnedasj, partner en hoofd van de fiscale geschillenpraktijk bij Eubelius in De Tijd. “We betreuren de afwezigheid van een minimale drempel of een proportionaliteitseis in de wetgeving.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

10 gedachten over “Belastingzondaars kunnen voortaan van de weg worden geplukt”

  1. Belastingzondaars zijn geen illegale asielzoekers, terroristen of leden van de drugsmaffia. Ze moeten dus prioritair van de weg worden geplukt. Zeg nu nog eens dat de federale regering niet doortastend optreedt.

  2. de begroting staat op uit elkaar spatten en deze regering doet niets anders dan schulden maken en vreemdelingen onderhouden,het geld is nu eenmaal op.Het is al decennia dat de burgers belastingsschulden hebben die ze niet langer kunnen betalen,die al alles kwijt zijn en nu zal quickie stickie de genade slag geven.Ik vraag me af hoe een burger dan naar zijn werk moet gaan of een kleine ondernemer zonder zijn bestelwagen zijn werk moet verrichten.Dit zou de druppel kunnen zijn die naar een revolutie leidt en in wallo-brux zijn niet bang om een robbertje de boel kort en klein te slaan,het is begonnen in 1830 met de “rouches” die van Luik naar bxl afzakten.Wat zal e volgende zet zijn,alle RSZ en achterstallige bijdragen voor de pensioenkas innen die zelfstandigen na hun faillissement nog zouden moeten betalen,boetes en intresten bijgerekend.Gelukkig ben ik met pensioen,maar ik beklaag de Vlaamse jeugd die moet beginnen te werken,arme vivaldidioten.

  3. In onze maatschappij is een voertuig onontbeerlijk om te overleven, zeker voor mensen die buiten grootsteden moeten leven wegens te weinig of onvoldoende inkomens.
    Dergelijke wetten zijn hetzelfde als een heksenjacht binnen eigen bevolking, terwijl er niets wordt gedaan tegen zij die illegaal in België verblijven of mensen bedreigen. Ook corruptie binnen politiek blijft buiten schot.

  4. “Fuck you” aan alle bestaande regels en wetten zeggen, zoals de economische migranten (in de regimepers “vluchtelingen” of kortweg “migranten” genoemd) groepsverkrachters, drugdealers, terroristen, mensensmokkelaars, moordenaars…doen, worden in dit land niet vervolgd. Hun zwaarste straf is een opstel schrijven. “Fuck you” aan de belastingen zeggen is van de weg geplukt worden en onmiddellijk auto in beslag. Als blanke werkende man of vrouw moet je immers betalen voor deze te onderhouden die de regels niet moeten volgen omdat ze een kleurtje hebben of een bepaald geloof aanhangen.

  5. Wellicht zullen potentiële “slachtoffers” van de nieuwe douanepraktijken van langs om meer beroep doen op Leasing-en huurwagens, die men niet kan aanslaan omdat ze eigendom zijn van verhuurmaatschappijen. Of wagens inschrijven op naam van een derde…zoals gebruikelijk bij die soort die aan de dop zit en met een dikke BMW rijdt, betaald met drugsgeld ? Of zal men nu ook eisen dat deze derden zich eerst moeten informeren bij de gerechtelijke instanties? Hetgeen dan alweer neerkomt als een schending van de privacy. Allez, we zijn weer goed bezig. Ons gerechtelijk, noch politioneel apparaat is geschikt om dergelijke toestanden te counteren. Daar zijn eerder Noord-Afrikaanse optredens en soortgelijke sancties voor van doen.

  6. Volgens Q, een Gliberaal van verZopen vld mogen alle veroordeelde gedetineerden zes maanden eerder het gevang verlaten dus moeten ze deze fraudeurs maar zes maanden fictieve cel geven (fictief want uw kadastraal inkomen is geen inkomen maar een extra TAKS word ook berekend op een fictief huursysteem) want ze hebben gelijk om te frauderen, ons belastingsysteem is niet eerlijk maar diefstal, (LEZ zone, automobilist betaald maar scheepvaart niet) als je partner komt te overlijden MOET je nog eens belastingen betalen op het geld waar je al belastingen op betaald hebt, LIJKENTAKS, dat is zuivere diefstal. ANARCHIE NU!

  7. ik vrees nog iets anders,nl het gelijkheidsbeginsel.Als de fiscus dat mag en het gerecht mag de achterstallige alimentatie gelden langs die weg vorderen dan kan iedere verhuurder hetzelfde eisen wanneer hij een vonnis heeft,idem voor de banken,de energiebedrijven,de verzekeringsbedrijven en iedereen die een vonnis heeft kan dan met zijn schuldenaar onmiddellijk afrekenen,dat zal nog wat worden.Dat quickie-stickie en van petteghem de kleine zelfstandigen wil raken staat als een paal boven water,hun vroegere kiezers zijn naar de NVA vertrokken en hebben de pvv-vld en de tsjeeven verlaten,arco indachtig.Ik ben benieuwd of men swiggers en dat ander cvp-kalf ook van hun auto zal beroven.Dat ze maar vlug een kaarsje aansteken.

Plaats een reactie

Delen