Newly appointed State Secretary for Asylum and Migration policy Nicole de Moor poses for the photographer at a press conference in Brussels Tuesday 28 June 2022. De Moor, chief of the cabinet of Mahdi until yesterday, replaces him as Mahdi has been elected as new chairman of Flemish Christian democrats party CD&V. BELGA PHOTO HATIM KAGHAT

Binnenland politiek

De Moor (cd&v) roept Fedasil-directie samen om oplossingen te bespreken

Belga Press Agency

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (cd&v) gaat de directie van Fedasil samenroepen om tot oplossingen te komen na de spontane staking van het personeel. Dat meldt ze aan Belga. De staatssecretaris vraagt wel dat de deuren van het aanmeldcentrum Klein Kasteeltje steeds open blijven.

“Ik heb alle begrip voor het personeel en dat zij hun bezorgdheden uiten. Alle diensten zitten samen om tot operationele oplossingen te komen op het terrein in samenwerking met de stad Brussel”, meldt de Moor.

Actievoerders Fedasil

Na een woelige ochtend aan het aanmeldcentrum Klein Kasteeltje, waarbij de politie moest tussenkomen om de rust te bewaren en de veiligheid te garanderen voor zowel personeel als asielzoekers, besloten de medewerkers van Fedasil om tussen 13 en 14 uur het werk neer te leggen en actie te voeren. Nadien hebben de diensten het werk hervat. De staatssecretaris voor Asiel en Migratie hoopt dat de deuren gewoon open blijven in de komende dagen.

“Dat de deur van het Klein Kasteeltje dicht blijft kan ik niet aanvaarden. Het zou niet aanvaardbaar zijn om de deur morgen niet te openen, er zijn plaatsen in Berlaar nog niet benut. Morgen opent ook het Dublincentrum in Zaventem, als de deur gesloten blijft kunnen mensen ook daar niet naartoe”, verduidelijkt De Moor. Tot slot benadrukt ze nogmaals dat de maatregelen die beslist zijn door de regering in volle uitvoering zijn.

Volgens N-VA-Kamerlid Theo Francken werken die maatregelen niet en moet de regering “krachtige en duidelijke ontradingscampagnes hervatten”. Hij pleit ervoor om de opvang van vluchtelingen die in een ander land reeds erkend zijn of asiel hebben aangevraagd, te stoppen. Volgens de huidige Europese opvangrichtlijn kan dat niet.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

15 gedachten over “De Moor (cd&v) roept Fedasil-directie samen om oplossingen te bespreken”

  1. op de eerste plaats moet elke medemens in nood geholpen worden
    ik woon zelf in berlaar en ik kan tegen de mevrouw rechtuit zeggen dat bijna niemand gediend is met een OPEN asielcentrum in onze kleine gemeente
    berlarenaren hadden tevens GEEN ENKELE MOGELIJKHEID om een (tegen)stem in te brengen
    alvast bedankt

  2. België moet gewoon de deuren sluiten, vol is vol, terug naar afzender waar plaats genoeg is.
    Wij kunnen dit niet blijven ophoesten, al die mensen horen hier niet, want de meesten aanvaarden toch onze wijze van leven niet.
    En, de meeste kansparels komen niet naar hier omdat ze vluchten, maar om hun wil en geloof op te dringen, en dan uiteindelijk alles over te nemen, op harde wijze, maar ja, de linkies houden de oogjes dicht, als het maar stemmetjes opbrengt niet waar?
    Helaas voor de “echte vluchtelingen” is er geen plaats meer, omdat deze al allemaal ingevuld zijn door deze kansparels. Schande!!!

  3. Berlaar is nog niet volledig benut?Wat als het daar vol zit?De volgende kazerne opvorderen?De Moor kreeg een vergiftigd geschenk van haar voorganger en deze van zijn voorganger….De asiel politiek die België voert is een misbaksel van de Europese Unie!?Diezelfde Unie die ngo schepen sponsort met tientallen miljoenen€,dit is toch te gek voor woorden?!Beweren dat die kansparels broodnodig zijn om de krapte op de arbeidsmarkt te compenseren is Larie!Hier in België zitten er honderdduizenden in allerlei sociale hangmat statuten waarvan er gemakkelijk > dan de helft kunnen werken.Met goede begeleiding misschien niet voltijds maar wel deeltijds of minstens halftijds?Het zou hen ook terug structuur geven in hun leven en respect opleveren!Dit vraagt enkel vijf minuten politieke moed en al de rest is praat voor de vaak!

  4. Europese buitengrenzen dicht, toch curieus dat Afghaanse “vluchtelingskes ocharme” voorbij de rijke Golfstaten passeren zonder er aan te kloppen maar naar onze xenofiel ontaarde, autochtonofobe contreien afzakken en zonder ooit één cent bijgedragen te hebben, verwend worden. In schril contrast daarmee staan de schamele pensioentjes van een halve appel en kwart ei dat gewezen werkers beuren die lang en veel hebben bijgedragen in hun hoedanigheid van economisch productieven tot het BNP. Zelfs gepensioneerd Overheidpersoneel beurt meer , al werden zij tijdens hun loopbaan betaald uit belastinggeld van hen die WEL economisch productief ergo nuttig bezig waren en zo batig bijdroegen !

  5. Als Bieke Machiels, topambtenaar van fedasil die met fake twitter accounts een extreme linkse koers haaks op het beleid van fedasil voert en alle economische migranten onmiddellijk wil bedienen met alles wat onze sociale zekerheid te bieden heeft, aan het overleg zal deelnemen, mogen we in het najaar weer nieuwe belastingen verwachten om haar zottigheden te financieren. Kijk hoe het straatbeeld is veranderd de afgelopen 10j, eerst in de grootsteden, dan de centrumsteden en nu al de dorpen en gemeentes: tientallen jonge bruine en zwarte mannen dwalen er rond, meisjes en vrouwen lastig vallen vooral als ze zomers zijn gekleed, maar werken…helemaal niet. Ze hebben allemaal rechten, zelfs veel meer rechten dan de autochtonen, maar plichten kennen deze kansparels niet. “Dokters” en “ingenieurs” zijn het helaas niet, werken hebben ze nooit gedaan, studeren evenmin, een andere taal leren ook niet, dus eindelijk het afval van hun landen. Hun “jongeren” gaan dan nog als het even warmer wordt onze recreatiecentra of stranden overhoop zetten maar ook daar is onze justitie duidelijk: “vrij na verhoor” en “gekend door het gerecht”. Begrijpt vivaldi dan helemaal niet wat er onder de autochtone bevolking aan het broeien is? Kom achteraf niet klagen dat de VB weer gewonnen heeft in 2024, want met 80.000 nieuwe Belgen per jaar een win for life ticket te geven ga je er niet komen in het stemhokje. Het VB had al 11x meer stemmen in 2019 dan deze jaarlijkse importquota, willen jullie dat echt optrekken naar 25x? De vooruitgang van het VB zal immers te meten zijn aan de kwaliteit van vivaldi en de aantallen waardelozen die hier het win for life ticket krijgen om onze cultuur, sociale zekerheid en maatschappij te komen vernietigen.

  6. De “oplossing” is eenvoudig ; Europese buitengrenzen potdicht voor die invasie van opportunistische economische “vluchtelingskes ocharme” die nooit één cent bijgedragen hebben. In schril contrast daarmee staan de schamele pensioentjes ten bedrage van een halve appel en kwart ei van wie een loopbaan lang WEL heeft bijgedragen in hun hoedanigheid van Economisch Productieven tot het BNP.

Plaats een reactie

Delen