Uncategorized

Door Moskou geïnstalleerde autoriteiten in bezette Oekraïense regio willen referendum over opname in Rusland, tot onvrede van Zelenski

Belga Press Agency

De door Moskou aangewezen autoriteiten in de gedeeltelijk bezette Oekraïense regio Zaporizja hebben maandag aangekondigd officieel voorbereidingen te lanceren voor een referendum omtrent de aanhechting van het gebied aan Rusland.

“Ik heb een order ondertekend opdat de centrale kiescommissie voorbereidingen begint te treffen voor de organisatie van een referendum omtrent de aanhechting aan Rusland”, zei Jevgeni Balitski, als hoofd van het door Moskou aangesteld civiel en militair bestuur van deze door de Russen bezette zuidelijke regio. Midden vorige maand had Balitski al gezegd de volksraadpleging in het begin van de herfst te willen houden.

De Oekraïense president Volodimir Zelenski heeft gewaarschuwd dat vredesonderhandelingen met Rusland onmogelijk zouden zijn bij de organisatie van dergelijke referenda in regio’s die de Russen bezet houden. “Het zijn niet wij die het referendum organiseren, het zijn de inwoners van deze regio’s die zulke projecten hebben”, pareerde woordvoerder Dmitri Peskov van het Kremlin. “Hij (Zelenski) moet zijn burgers vragen waarom velen niet in zijn land willen wonen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

7 gedachten over “Door Moskou geïnstalleerde autoriteiten in bezette Oekraïense regio willen referendum over opname in Rusland, tot onvrede van Zelenski”

  1. Niet dat ik een vriend van meneer Poetin ben, maar wat kan men hebben tegen een volksraadpleging? Democratischer kan niet. Dat een uitslag zou indruisen tegen de geldende internationale afspraken omtrent landsgrenzen, bewijst hoe ondemocratisch ook onze westerse wereld ineen zit.

  2. Zelensky was niet tevreden met het Amnesty International rapport waarin staat dat Oekraïne zijn leger in burgerlocaties opstelt en deze hierdoor in gevaar komen!Deze beproefde taktiek wordt ook door Hamas gebruikt in de Gazastrook!Burgers als schild gebruiken is een laffe daad!In de VS beginnen kranten ook critisch te schrijven over dit Vogue model en zijn first lady!Hoe zit het met de Panama papers!Zelensky is een marionet van de CIA en zal nog een luis in de pels worden!

Plaats een reactie

Delen