Een Russische Mig-31 (Wikimedia)

Een Russische Mig-31 (Wikimedia)

Uncategorized

Finland beschuldigt Russische gevechtsvliegtuigen ervan Fins luchtruim te schenden

Belga Press Agency

Twee Russische straaljagers zouden donderdag het Finse luchtruim hebben geschonden, zo meldt het Finse ministerie van Defensie. Finland zit met Zweden in een onderhandelingsproces om lid te worden van de NAVO.

“Twee Russische MIG-31-gevechtsvliegtuigen worden ervan verdacht het Finse luchtruim te hebben geschonden in de Finse Golf, voor de kust van Porvoo”, liet het ministerie in een verklaring optekenen.

De Finse luchtmacht is in actie gekomen om de vliegtuigen te identificeren, aldus het ministerie, dat eraan toevoegde dat de Finse grenswachten “een voorlopig onderzoek” hebben ingesteld.

Het incident vond plaats om 9.40 uur en duurde ongeveer twee minuten toen de gevechtsvliegtuigen ongeveer een kilometer naar het westen vlogen, vertelde een woordvoerder van het ministerie van Defensie.

Finland, dat een 1.300 kilometer lange grens met Rusland heeft en van oudsher militair ongebonden is, schreef in mei geschiedenis door een vraag in te dienen tot toetreding tot de NAVO, nadat Moskou in februari Oekraïne was binnengevallen. 

De Finse binnenlandse veiligheidsdienst (Supo) had in mei al gewaarschuwd dat Rusland Finse NAVO-aanvraagprocedure wil beïnvloeden en dat “verschillende pogingen daartoe te verwachten zijn”.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

2 gedachten over “Finland beschuldigt Russische gevechtsvliegtuigen ervan Fins luchtruim te schenden”

  1. Als die Russische vliegtuigen effectief over Fins land vliegen en je weet zeker dat het wrak van het vliegtuig land op Finse bodem als je het neerhaalt, dan schiet je die toch gewoon aan flarden, zeker! Nadien toon je de bewijzen an de ganse wereld en klaar!

  2. Tegenwoordig bestaat het leven alleen nog maar uit provoceren en fakenews te verkondigen. Kunnen de kleuterleiders eu, regeringsleiders echt niet meer normaal denken, wat een toekomst, dringend een wisseling van beleid nodig.

Plaats een reactie

Delen