Jan Peumans duwt Limburgse N-VA-lijst | PAL X

Zuhal Demir en Jan Peumans. Twitter

Uncategorized

Franse minister Darmanin gaat harder optreden tegen straatracers

Simon Segers

Gérald Darmanin (LREM), de Franse minister van Binnenlandse Zaken, heeft maandag aangekondigd dat de politie meer controles zal uitvoeren om een halt toe te roepen aan straatracers.

Afgelopen vrijdag nog heeft een 18-jarige man een meisje van 7 en een jongen van 11 zwaar verwond na een aanrijding met zijn motorfiets in de gemeente Pontoise (Val d’Oise). De dader gaf zichzelf de dag erna aan bij de politie en is in voorlopige hechtenis geplaatst. Momenteel blijft de prognose van het meisje onzeker, maar ze zal vrijwel zeker ernstige neurologische schade blijven ondervinden. De jongen heeft traumatisch geheugenverlies en een gebroken onderbeen.

Prioriteit voor meest belaste wegen

“Ik wil zeggen dat de regering met harde hand zal optreden tegen deze “stedelijke rodeo’s”, wat trouwens een eufemisme is, alsof het hier om een spektakel gaat. Dit zijn criminele daden waarbij doden vallen, waarbij vrouwen en kinderen ernstig gewond geraken. We zagen het zopas nog in Val d’Oise”, duidde Darmanin. “Ik heb de politie en de nationale gendarmerie voor deze maand augustus gevraagd deze controles te intensiveren en ik hoop dat er vanaf vandaag in het hele land 10.000 controles zullen zijn om de criminele handelingen van deze mensen te bestrijden”, voegde hij eraan toe. Hij heeft de bevoegde autoriteiten instructies gegeven om de belaste wegen op de meest verwachte tijdstippen prioriteit te verlenen in de politieacties.

De minister verdedigde zijn strenge beleid door eraan te herinneren dat de Franse politie en gendarmerie de afgelopen twee maanden 8.000 operaties hebben uitgevoerd. Dit resulteerde in 1.200 arrestaties en 700 inbeslagnames van motorfietsen, quads en auto’s.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/08/nachtelijke-straatracers-terroriseren-kankerpatienten-in-toulouse/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

3 gedachten over “Franse minister Darmanin gaat harder optreden tegen straatracers”

  1. Ik ken die straatraces omdat ik ze zelf heb meegemaakt in Frankrijk. Het gaat om allochtonen o.a. in de Parijse banlieues die willen opvallen met hun ‘brommertjes’. Niemand durfde ze aanpakken omdat ze vreesden voor een ongeluk waarvan de politie de schuld zou krijgen, waarna deze bevolkingsgroep in opstand zou komen. Het zou me verbazen dat er na 10 jaar zou opgetreden worden.

Plaats een reactie

Delen