Illustratie: Shutterstock

Uncategorized

Onbekenden dumpen tachtigtal vaten met chemisch afval in Rutten bij Tongeren

Belga Press Agency

Op het grondgebied van Rutten (Tongeren) hebben onbekenden in de nacht van vrijdag op zaterdag zo’n tachtig vaten met vermoedelijk chemisch drugsafval gedumpt. Dat is zaterdag bevestigd door de lokale politie van de zone Tongeren-Herstappe. De vaten werden mogelijk al rijdend vanuit een voertuig gegooid.

De vaten lagen verspreid over een afstand van enkele honderden meters. De ontdekking van de vaten gebeurde zaterdagmorgen langs velden in de Maasgatstraat. De lokale politie kwam ter plaatse en sloot de omgeving met politielint af. Vervolgens werd het parket van Limburg op de hoogte gebracht. De mensen van de technische en wetenschappelijke politie van de federale gerechtelijke politie werden opgetrommeld om een sporenonderzoek te verrichten. Vervolgens zal een gespecialiseerde firma de vaten opruimen en afvoeren.

Dumpingen

De vorige dumping van drugsafval in Limburg dateert van dinsdag 26 juli. Toen lagen er in de Schansweg in Moelingen (Voeren) in totaal 183 vaten. Het ging om zo’n 3.000 liter. Het was de grootste dumping van de voorbije twee jaar. Die cijfers maakte het parket van Limburg bekend. De teller van het aantal dumpingen in Limburg staat momenteel – met de ontdekking in Tongeren – op zeven.

“In 2021 werden naast zeven drugslaboratoria dertien dumpingen ontdekt. De dumping die in Voeren werd ontdekt, betreft de grootste dumping van chemisch drugafval van de afgelopen twee jaar. Het parket Limburg blijft daarom oproepen om verdachte situaties te melden via het anoniem drugmeldpunt”, aldus de persmagistraat van het Limburgse parket.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

Plaats een reactie

Delen