De voormalige Amerikaanse president Donald Trump. Foto Shutterstock

De voormalige Amerikaanse president Donald Trump. Foto Shutterstock

Uncategorized

Rechtbank oordeelt dat Huis belastingaangifte Trump mag opvragen

Simon Segers

Donald Trump blijft in de hoek waar de klappen vallen. Een rechtbank heeft dinsdag het beroep van de voormalige Amerikaanse president verworpen. Daardoor moet Trump zijn belastingaangiftes overmaken aan een commissie in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden.

De gewichtige Ways and Means-commissie liet al weten de documenten “onmiddellijk” te verwachten. Commissievoorzitter Richard Neal vroeg in 2019 belastingaangiftes van de zes voorbije jaren op. Die vraag stootte eerst nog op een njet van het Amerikaanse ministerie van Financiën, maar nadat Joe Biden president werd, gaf het ministerie wel haar fiat. Daartegen tekende Trump echter beroep aan.

De federale rechtbank in Washington D.C. stelt nu dat “elke president zijn ambt aanvaardt in de wetenschap dat hij, wanneer hij zijn ambt neerlegt, aan dezelfde wetten zal onderworpen worden als alle andere burgers”. Daarom moet Trump volgens de rechtbank de gevraagde documenten overmaken. Tegen die beslissing kan Trump wel nog in beroep gaan. Het is in de Verenigde Staten een gewoonte dat presidentskandidaten hun belastingaangifte publiek maken. Maar Trump heeft zich daar tijdens zijn campagne en ambtstermijn altijd tegen verzet.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/08/fbi-doorzoekt-villa-van-donald-trump-wat-is-het-verschil-met-watergate/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

5 gedachten over “Rechtbank oordeelt dat Huis belastingaangifte Trump mag opvragen”

  1. Biden heeft met 50.01% gewonnen, dus 49.99% stemde tegen hem. Ipv te proberen die 49.99% aan zijn kant te krijgen, schoffeert hij liefst zoveel mogelijk Trump en de republikeinen. Zo bouwt hij de kloof in de VS tussen democraten en republikeinen dieper dan ooit. Woke links stapt hier gretig mee maar door Trump te viseren, brengt hem dat alleen meer stemmen op. Kom niet af te zeggen dat Trump de enige president is die zijn belastingen niet correct heeft ingevuld, maar wel de enige waarnaar een onderzoek loopt. Ik ga Trump niet goed praten maar dit is een voorbeeld van een politieke afrekening die altijd slecht aflopen en het land verdelen. Hier ook voorbeelden legio: Magnette en Vangrieken die door DeWever van alles en nog wat beschuldigd worden, maar zelf wil hij overkomen als een engel…bewaarengel van de immo in A’pen dan wel.

Plaats een reactie

Delen