Weyts investeert deze zomer 31 miljoen euro in scholenbouw

Ben Weyts. Photo News

Uncategorized

Weyts investeert deze zomer 31 miljoen euro in scholenbouw

Belga Press Agency

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert deze zomer 31 miljoen euro in 113 scholenbouwprojecten verspreid over Vlaanderen. “Een investering in scholenbouw is een investering in onze onderwijskwaliteit. En dus in onze eigen toekomst”, aldus Weyts.

Voor de volledige regeerperiode trekt de Vlaamse regering een half miljard euro extra uit. In totaal zal het om een investering van 3 miljard euro gaan. “Een nooit geziene investering die de grootste noden binnen het Nederlandstalig onderwijs moet lenigen, met focus op het secundair onderwijs”, zo staat te lezen in een persbericht.

Deze zomer gaat het om een investering van 31 miljoen euro. Het grootste deel is voor de provincie Antwerpen (12,3 miljoen euro). Ook Limburg is goed voor bijna 7 miljoen euro. De rest van het budget wordt verdeeld over Oost-Vlaanderen (4,2 miljoen euro), West-Vlaanderen (3,8 miljoen euro), Vlaams-Brabant (3,5 miljoen euro) en Brussel (200.000 euro).

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

2 gedachten over “Weyts investeert deze zomer 31 miljoen euro in scholenbouw”

  1. Graag een woordje uitleg bij “een investering in scholenbouw is een investering in onze onderwijskwaliteit”. Het mag dan wel over secundair onderwijs gaan, maar ik meen te weten dat er qua onderwijskwaliteit iets meer aan de hand is.

  2. Een investering in scholenbouw is een investering in onze onderwijskwaliteit? Nochtans komt het niet door gammele gebouwen dat we in iedere internationale rangschikking achteruitboeren. Schop al die woke pretpedagogen buiten, en zet opnieuw in op kennisoverdracht en discipline. Daar zullen onze kinderen meer aan hebben dan aan wat nieuwe gebouwen.

Plaats een reactie

Delen