Vlaams minister Ben Weyts (foto: Belga)

Binnenland politiek

De Gordel lokt opnieuw duizenden bezoekers: “Boodschap ter versterking van Vlaamse en groene karakter van onze Rand”

Wannes Neukermans

De Gordel lokte dit jaar opnieuw tienduizenden mensen naar de Vlaamse Rand. Zo’n 8.700 geregistreerde deelnemers fietsten en wandelden dit weekend langsheen de Vlaamse Rand. Vele anderen genoten van optredens en kinderanimatie in de Plantentuin van Meise en Provinciedomein Huizingen. “Na twee alternatieve corona-edities konden we opnieuw genieten van een volwaardige Gordel”, zegt Vlaams minister Ben Weyts. “Dit is geen event zoals dertien in een dozijn. De Gordel geeft ook een boodschap mee ter versterking van het Vlaamse en groene karakter van onze Vlaamse Rand”, aldus Weyts. 

Met De Gordel probeert men de Vlaamse Rand aan een breed publiek te tonen. Het gaat hierbij niet louter om een toeristisch evenement, men wil hiermee ook het Vlaamse karakter van de omringende gemeenten rond Brussel versterken. Ieder jaar nemen er verschillende actiegroepen en verenigingen mee die zich willen verzetten tegen de verbrusseling van de Rand.

“Offensieve aanpak”

Vanuit de Plantentuin van Meise, die dit jaar 225 jaar bestaat, en het Provinciedomein van Huizingen vertrokken een kleine tienduizend wandelaars en fietsers voor een wandeling of fietstocht langsheen de Vlaamse Rand. Vanuit de Plantentuin van Meise vertrokken ook vijf pelotons, waar ook Vlaams minister Ben Weyts, bevoegd voor de Vlaamse Rand, in meefietste. “Om op een zonovergoten zondag mee het Vlaamse en groene karakter van onze prachtige streek in de verf te zetten, haal ik met plezier de koersfiets van stal”, aldus Weyts.

Net zoals tijdens de voorbije twee corona-edities, wordt ook dit jaar voor elke geregistreerde deelnemer een Gordelboom geplant. Dankzij deze Gordeleditie zullen er dus zo’n tienduizend bomen of struiken aangeplant worden in en rond de Vlaamse Rand. “De Gordelbomen symboliseren onze offensieve aanpak voor een groenere Vlaamse Rand”, besluit Vlaams minister Ben Weyts.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/09/vlaams-belang-luidt-alarmbel-over-vlaamse-rand-verbrusseling-wordt-almaar-erger/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

1 gedachte over “De Gordel lokt opnieuw duizenden bezoekers: “Boodschap ter versterking van Vlaamse en groene karakter van onze Rand””

Plaats een reactie

Delen