Politie op zoek naar vierde verdachte na bedreigingen aan adres Van Quickenborne

Vincent Van Quickenborne. Photo News

Justitie

Politie op zoek naar vierde verdachte na bedreigingen aan adres Van Quickenborne

Belga Press Agency

In het onderzoek naar de bedreigingen aan het adres van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne is er een vierde verdachte geïdentificeerd, naar wie nog wordt gezocht. Dat is door betrouwbare bron aan Belga bevestigd, nadat verschillende media van een vierde verdachte gewag hadden gemaakt.

Het federaal parket maakte zaterdag bekend dat Van Quickenborne na bedreigingen onder verhoogde beveiliging is geplaatst. Er was sprake van “recente” bedreigingen die “zeer ernstig” moeten worden genomen. 

Er werden drie Nederlanders (van 20, 29 en 48 jaar) gearresteerd in Den Haag en omgeving, zo meldde het Nederlandse Openbaar Ministerie. Het federaal parket heeft om hun overlevering gevraagd. En er wordt dus nog naar een vierde verdachte gezocht.

Volgens de VRT en Het Laatste Nieuws zou vrijdagochtend een verdachte auto met Nederlandse nummerplaat opgemerkt zijn aan de woning van Van Quickenborne in Kortrijk, waar hij ook titelvoerend burgemeester is. Het is niet bekend of in de auto inzittenden waren, maar er zouden “volgens betrouwbare bronnen” wel wapens aangetroffen zijn. Volgens de VRT ging het om kalasjnikovs, vuurwapens en flessen met benzine. De dreiging zou uit het drugsmilieu komen, er wordt ook gesproken over mogelijk een poging tot ontvoering. Maar die informatie is niet officieel bevestigd.

Van Quickenborne zelf reageerde zaterdag via sociale media. “Het sterkt mij in de overtuiging dat we moeten blijven strijden”, zo zei hij. “De criminelen voelen zich in het nauw gedreven. Dat gevoel is terecht. Want we zullen de strijd tegen de georganiseerde misdaad blijven voeren, met meer mankracht en middelen dan vroeger.”

Premier Alexander De Croo noemde de dreiging ten aanzien van de minister “totaal onaanvaardbaar”.

https://redactie.palnws.be/2022/09/minister-van-quickenborne-onder-verhoogde-waakzaamheid-na-vondst-wagen-met-explosieven-en-vuurwapens-aan-woning/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

13 gedachten over “Politie op zoek naar vierde verdachte na bedreigingen aan adres Van Quickenborne”

  1. Buiten dat er wapens lagen hebben deze mensen NIETS gedaan, moet jij maar eens naar de politie gaan met zulks verhaal, dan zeggen ze dat ze niets kunnen doen omdat ze nog niets uitgespookt hebben maar Q krijgt een voorkeursbehandeling. 90% van de verkrachtingen (dus er is een misdrijf gepleegd) word geseponeerd dus deze Nederlanders hebben niets gedaan dan moet men ook maar seponeren. Maar bij justitie kan alles, wel, als ze dan toch veroordeelt worden moeten ze hen ook maar zes maanden korting op hun celstraf geven. Hopelijk beseft Q nu justitie zich niets aantrekt van slachtoffers of je moest een MINIster zij. Ik heb er lol in.

  2. Niet dat ik Quicky toewens om in de handen van de drugsmafia te vallen, maar het is toch verwonderlijk dat het justitie-apparaat nu wèl werkt en bij die tientallen aanslagen in Antwerpen niet.

  3. Misschien wordt er nu eens nagedacht over migratie vanuit bepaalde landen ? Het zijn meestal economische vluchtelingen maar als het op eerlijk werken aankomt dan geven ze niet thuis. Stop dit soort migratie voor het volledig uit de hand loopt.

  4. Nu ook eens een minister van justitie werd geconfronteerd met feiten waar veel van zijn medeburgers al kennis hebben meegemaakt kan hij eens werk maken om onze procedurejustitie en de talloze mogelijkheden via de even talloze door de belasting betaalde pro deo’s om aan een ernstige straf te ontsnappen. En de vreemdelingen die hier iets hebben uitgespookt al na hun eerste misdrijf manu militari van het grondgebied verwijderen.

  5. Voor politicus en in bijberoep Van Ranst wordt het leger ingezet om een eenzaat op te sporen die een wapen gepikt heeft. Als ze hem dan vinden is hij gedood met verschillende kogels, “zelfmoord” en “onmiddellijke crematie zonder onafhankelijke autopsie” is het juridisch besloten. Als er voor de deur van een minister die van het gerecht een samenraapsel van politieke benoemingen heeft gemaakt, een wagen staat met een AK in, staat weer justitie in rep en roer. Als daarentegen een rapper een AK47 in Brussel leegschiet in de lucht “voor een filmpje” gebeurt er niets, evenmin als er bij u ingebroken wordt, je dochter verkracht wordt, je wagen gestolen wordt…Wie gelooft justitie en zeker deze kerel nog?

  6. Verdacht pakket aan woning minister Van Quickenborne blijkt onschuldig voorwerp dat werd geleverd door koerier (Gazet Van Antwerpen. be 26.09.22). Media geile liberale Minister van justitie (sic) en dito media zaaien paniek. Waren het niet de liberalen die pleiten om cannabis uit de strafwet te halen? Dat belooft als die pipo’s onder invloed van cannabis gaan hallucineren.

  7. Over de oorlog tegen de bende van Nijvel en de drugmaffia in Antwerpen zullen we liever zwijgen. Een puinhoop. Maar wanneer een ergens te lande een verwarde wapenfreak rondloopt dan wordt er alle hens aan dek geroepen bij de bende van Vivaldi en wordt die zonderling deskundig koud gemaakt. Een verhoor afnemen niet nodig. Geen risico voor bezwarende verklaringen over politici en magistraten. Zeer handig, geen proces en dus ook geen wederwoord van de verdachte. Quid democratische rechtstaat? Ik denk dat Poetin nog heel wat kan opsteken van onze Vivaldi criminelen.
    En vermits onze pers in loondienst is van het Belgo liberale kapitalisme… Als afsluiter: ook de politieke partijen genieten dus van indexverhogingen. Politieke partijen die last hebben van de levensduurte??? We zijn nog niet aan het einde van de tunnel.

Plaats een reactie

Delen