Vaneeckhout breekt lans voor minister Van der Straeten: "Gebash is zo hard dat je van karaktermoord kan spreken"

Jeremie Vaneeckhout. Photo News

Uncategorized

Vaneeckhout breekt lans voor minister Van der Straeten: “Gebash is zo hard dat je van karaktermoord kan spreken”

Anton Schelfaut

In een interview met De Tijd breekt Groen-covoorzitter Jeremie Vaneeckhout een lans voor minister van Energie Tinne Van der Straeten, die de afgelopen weken stevig onder vuur kwam te liggen. “Het gebash tegen Tinne is zo hard dat je van karaktermoord kan spreken”, hekelt Vaneeckhout. “Nochtans zijn er weinig ministers die zo deskundig zijn op hun departement als zij.”

https://redactie.palnws.be/2022/08/minister-van-der-straeten-klopt-zichzelf-op-borst-we-gaan-twee-jongste-kerncentrales-verlengen-op-mijn-initiatief/

Volgens Vaneeckhout is het zaak om beter duidelijk te maken waarom zijn partij doet wat ze doet. “De voorbije jaren is Groen te veel in een hoekje gekropen”, erkent hij. “We hebben niet meer geantwoord op alle kritiek op ons.”

Toch lijkt het de Groen-covoorzitter, die zelf amper 1.700 volgers heeft op sociale media, niet zinvol om Vooruit-voorzitter Conner Rousseau en zijn socialemediastrategie achterna te lopen. “Ik vind dat ook wij assertiever moeten zijn op sociale media”, geeft hij toe. “Maar ik ben geen Conner. De politiek is volgens mij niet gebaat bij politici die kopieën zijn van elkaar.”

Hij doelt daarmee op Rousseau, Sammy Mahdi (cd&v) en Georges-Louis Bouchez (MR). “Neem nu cd&v: waar gaat dat nog over?”, vraagt hij zich hardop af. “En dan is het misschien net interessant dat er mensen zijn die het in dit onzekere tijdsgewricht anders willen doen.”

“Dat wil niet zeggen dat het saai moet zijn”, vervolgt de West-Vlaming. “Ik ga mijn mening geven en strijden voor mijn overtuiging. Maar compromissen sluiten en dan doen alsof je niet in de regering zit: dat ga je met mij niet voor hebben. Dat soort semi-populisme is gevaarlijk. Het doet mensen afhaken.”

Energiecrisis

Tot slot verwijst Vaneeckhout de bewering dat de huidige energiecrisis de schuld van de groenen is naar de prullenmand. “Als de N-VA nu beweert dat ze hier altijd voor gewaarschuwd heeft, waarom vond ze het dan wel de moeite om uit de regering te stappen voor het Marrakeshpact en niet voor de kerncentrales?”, sneert hij.

“En nog iets: hoeveel tijd is er de jongste decennia verkwanseld aan discussies als Brussel-Halle-Vilvoorde, terwijl we ons hadden kunnen voorbereiden op de energietoekomst? Als we eerder de switch naar hernieuwbaar hadden gemaakt, zaten we niet in deze crisis”, besluit Vaneeckhout.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

20 gedachten over “Vaneeckhout breekt lans voor minister Van der Straeten: “Gebash is zo hard dat je van karaktermoord kan spreken””

  1. Vandestraeten is hopeloos bekwaam en laat haar beslissingen afhangen van haar dogmatisme in plaats van van de feiten. Bovendien liegt ze als ze zegt dat het langer openhouden van de kerncentrales haar verdienste was. Zo iemand mag je tot in de grond bashen, vind ik.

  2. Aan zijne dikken kop te zien merk je dat zijn, als ze er al waren, hersencellen ontploft zijn. Wat een lompe idioot hebben ze nu weer boven gegraven. 🤣🤣🤣Dat groen ongedierte haalt zelfs de kiesdrempel niet meer, zeker weten.

  3. De schaamte voorbij. Maar de eerlijkheid noopt ons wel te zeggen dat Groen open en bloot ervoor uitkomt dat ze het klootjesvolk terug willen katapulteren naar de levensstandaard van de middeleeuwen. Het erge van de zaak is echter dat de andere partijtjes daar volop in meegaan (of gingen) in die greensteal. Het beste voorbeeld van die waanzin is Merkel die om aan de macht te blijven jaren geleden de groenen nodig had en daardoor akkoord ging om alle kerncentrales te sluiten in Duitsland. Het resultaat is dat de Duitse economie op omvallen staat en er Duitsers dreigen te sterven van de kou in de winter. De Croo (medeverantwoordelijk voor deze merde) heeft het hier wel juist, de volgende jaren gaat armoede ons deel zijn. (maar niet voor hem).

  4. Als zij zich niet steeds als ecofascisten hadden opgesteld hadden ze kunnen meeregeren en op het beleid kunnen wegen. Maar liever hun dictatuur van “anders gaan leven” als minderheid door de strot willen rammen van de meerderheid brengt hun vandaag waar ze moeten zijn. ONDER DE KIESDREMPEL:+))))))))))

  5. nu beleven we de gevolgen van paars-groen,.Politiek en hun genomen decreten hebben altijd een tiental jaren later een effect,paars -groen was er van 1999-tot 2007,migratie-energie-waren en zijn de gevolgen van hun genomen beslissingen,toen.We zullen afwachten wat de nieuwe peilingen op 15 sept.zullen zeggen.In ieder geval moet grécolo verdwijnen en hun ministers verbannen naar St Helena,zotte tinne-kathabi-nollet en de rest.

  6. Hij heeft gelijk. Mensen uitschelden voor extreem-rechts, connecties leggen naar Hitler waar er totaal geen zijn, de democratie verkrachten door democratisch verkozen politici (en dus een miljoen kiezers) botweg uit te sluiten en weigeren die mensen te begroeten of zefs een hand te geven, dat is natuurlijk normaal geciviliseerd gedrag. Maar een bewezen flagrant liegende politica confronteren met haar eigen leugens en hypocrisie, dat kan natuurlijk niet. Wat moeten we dan zeggen? Ge hebt gelijk Tinne? Of moet het klootjesvolk zijn mond houden?
    ‘Zeure Mie’ zou beter eens proberen uit te leggen waarom Gazprom Tinne met haar leugens het hele land financieel en economisch om zeep helpt.

  7. groene verwende kleuters kunnen niet tegen terechte kritiek en tegen feiten aanhalen . dat noemen ze karaktermoord . teug naar de kleuterklas er mee . Ze kunnen alleen maar mekaar bewieroken , tenzij er postjes of subsidies te verdelen zijn . dan kunnen ze ook messen in mekaars rug steken .

Plaats een reactie

Delen