Lachaert en Bouchez beloven meer oog te hebben voor "gevoeligheden in beide partijen"

Egbert Lachaert en Georges-Louis Bouchez (Belga)

Uncategorized

Lachaert en Bouchez beloven meer oog te hebben voor “gevoeligheden in beide partijen”

Wannes Neukermans

Het gedrag van MR-Kamerleden noemt Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert “bijna een kopie van het Vlaams Belang”, MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez was naar verluidt “ziedend” toen Alexia Bertrand overstapte naar Open Vld en haalde afgelopen weekend nog maar eens snoeihard uit naar de federale regering, waar zijn partij nochtans zelf deel van uitmaakt. Nu beloven MR en Open Vld echter opnieuw meer oog te zullen hebben voor elkaars gevoeligheden, klinkt het in een gezamenlijke verklaring die De Tijd kon inzien.

Zondag was Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert te gast in de studio van ‘C’est pas tous les jours dimanche’ om meer uitleg te geven bij de benoeming van Alexia Bertrand tot staatssecretaris voor Begroting en Consumentenzaken. Daar gaf Lachaert aan de spanningen tussen de liberale partijen van de afgelopen maanden te betreuren. Hij verwees onder andere naar een “persoonlijke aanval” van MR-Kamerlid Marie-Christine Marghem aan het adres van premier De Croo (Open Vld) in het dossier van de kernuitstap. “Ik zie sommige parlementsleden onze minister aanvallen op een manier die bijna een kopie is van die van het Vlaams Belang”, aldus Lachaert.

Familiale meningsverschillen

Enkele uren nadien haalde MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez nog eens fel uit naar de federale regering waar zijn eigen partij deel van uitmaakt. “De realiteit: geen enkel akkoord over kernenergie, slechtste begroting van Europa, geen enkel antwoord op het feit dat een OCAD-gevaarlijke vrij wordt gelaten en direct erna een politieman doodt”, fulmineerde Bouchez zondagmiddag op Twitter.

“In elke familie ontstaan soms meningsverschillen”, zou de gemeenschappelijke verklaring stellen. “Maar die doen geen afbreuk aan onze gemeenschappelijke basis: een gezamenlijk liberaal project voor België, gebouwd op vrijheid en vooruitgang.”

Lachaert en Bouchez zouden afgesproken hebben om hun acties beter op elkaar af te stellen. “In een tijd waarin burgers en bedrijven verschillende crisissen moeten trotseren, bevestigen Open VLD en MR dat ze elk volgens hun rol in deze coalitie de impact van het liberalisme willen versterken.”

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/11/met-eva-de-bleeker-stapt-laatste-der-integere-liberalen-op-eigenlijk-had-de-croo-ontslag-moeten-nemen/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

6 gedachten over “Lachaert en Bouchez beloven meer oog te hebben voor “gevoeligheden in beide partijen””

  1. Die ambetantenaren toch, ze klungelen er maar op los met ons geld, maar de gliberalen zijn de toppers om alle aandacht van q en verlinden af te leiden en alweer een niet verkozene die een functie krijgt. Liberaal is gewoonweg een scheldwoord geworden voor klungelende onbekwamen. En de schuldige is het Vlaams Belang die nu al DRIE maal groter is dan verzopen vld. En het Vlaams Belang, neen, die blunderen niet en zijn niet corrupt en die sluiten geen mensen uit zoals vld.

  2. Hier wordt (onterecht) gewag gemaakt van meningsverschillen, maar wat Bouchez opsomt zijn gewoon feiten, Politiek: het is een raar beroep, een job voor zeer irrationeel ingestelde machtsmensen.

  3. De liberale violen werden ( voorlopig)terug gelijkgestemd zodat Lachaert de Vlamingen terug zand in de ogen kan strooien! Vlamingen waarvan er momenteel veel met sixpacks Jupiler naar een brood,wijn en spelen vermaak aan het kijken zijn! Ondertussen kan de politiek ongestoord zijn gangen gaan!?

Plaats een reactie

Delen