Lachaert hekelt "persoonlijke hetze" van politievakbonden tegen Van Quickenborne: "Kan het alsjeblieft beschaafd?"

Egbert Lachaert. Photo News

Binnenland politiek

Lachaert hekelt “persoonlijke hetze” van politievakbonden tegen Van Quickenborne: “Kan het alsjeblieft beschaafd?”

Anton Schelfaut

Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert heeft op Twitter een lans gebroken voor minister van Justitie Vincent Van Quickenborne. Hij verwijt de politievakbonden dat ze een “persoonlijke hetze” voeren tegen ‘zijn’ minister na de dodelijke aanval op een agent.

Nadat donderdagavond een agent werd doodgestoken bij een mesaanval in Schaarbeek, eisen de politievakbonden het ontslag van Justitieminister Van Quickenborne. Dader Yassine Mahi (32) was immers een ex-gedetineerde die op de OCAD-lijst stond als ‘potentieel gewelddadig extremist’. Ook oppositiepartij Vlaams Belang vindt dat de minister ontslag moet nemen. “Het lijkt mij onmogelijk dat de minister van Justitie dit politiek overleeft”, aldus Vlaams Belang-ondervoorzitter Chris Janssens.

In De Ochtend op Radio 1 weerlegde Van Quickenborne zaterdag zelf de kritiek dat er in Brussel en andere grootsteden “straffeloosheid” zou heersen voor daders van geweld tegen de politie en andere hulpverleners. “Ik heb amper een maand na mijn aanstelling beslist om een nultolerantierichtlijn in te voeren voor alle geweld tegen de politie”, reageerde hij.

Emoties

Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert nam zaterdagochtend de verdediging van de minister op zich. “Na de schok zijn emoties begrijpelijk. De feiten van deze week moeten uitgeklaard worden. Ging er iemand in de fout in de hele keten? Alles moet naar boven. Wat wel niet kan: vakbonden die via sociale media een persoonlijke hetze voeren tegen Vincent Van Quickenborne. Kan het alsjeblieft beschaafd?”, schreef hij op Twitter.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

24 gedachten over “Lachaert hekelt “persoonlijke hetze” van politievakbonden tegen Van Quickenborne: “Kan het alsjeblieft beschaafd?””

  1. Stefaan de Clerck nam zelf ontslag na de ontsnapping van Dutroux. De kwelgeest van Kortrijk zal zijn goed betaald postje niet verlaten. Een dode min of meer, zal er niets aan veranderen.

  2. Wat een lef heeft dien lafaert, omdat een geplaatste gliberaal bij justitie alweer gefaald heeft en dat is volgens deze gliberaal wel beschaafd. Q en Lafaert en de gliberale magistraten moeten per direct ontslagen worden wegens schuldig verzuim.

  3. Tuurlijk moet hij ontslag nemen, hij is verantwoordelijk voor deze situatie, het bepamberen van deze allochtonen moet gedaan zijn, terug naar afzender waar ze horen te zijn!!
    Iedere gedode persoon of mishandeling door dit gespuis is Quickie en co verantwoordelijk, want het zijn zij die dit allemaal maar toestaan. Had het een blanke geweest, dan wisten we al het kleur van zijn onderbroek.
    Deze bende communisten (huidige Vivaldi en allochtonen) moeten buiten!!

  4. Egbert, dit gaat niet over de persoon maar wèl over het ambt, om het even welke liberaal die daar op dit moment ten onrechte zit. (PVV was het voorlaatste minipartijtje in de laatste verkiezingen)
    Mogelijk dat hij nultolerantie (eindelijk) heeft ingevoerd, maar de (linkse) magistratuur die dat weigert uit te voeren is ook de verantwoordelijkheid van de MinJust.
    De ronduit belachelijke strafmaat in belgistan is ook verantwoordelijkheid van de MinJust.
    Maar vooral de onbestaande strafuitvoering is dat ook.
    Elke buitenlandse crimineel weet dat hij in dit bananenland binnen de kortste keren opnieuw vrij rondloopt.
    Met een ‘verkeerde’ spandoek demonstreren in mechelen wordt strenger aangepakt, een ontspoorde militair (Jurgen Konings) resulteerde bijna in een volledige mobilsatie van de strijdkrachten, de blunder van de waalse flikken in antwerpen werd een ‘extreemrechtse’ dode waar we tot vandaag niks over die actie weten .
    Dat is allemààl de verantwoordelijkheid van de minister van justitie.
    En die nultolerantie naar de gewone politie en (toen) Rijkswacht werd reeds op tafel geworpen door Louis Tobback, ondertussen weer zo’n 20-25 jaar geleden.
    Overigens, Tobback nam wèl ontslag destijds (dutroux dacht ik), al was dat eerder om burgemeester in Leuven te kunnen worden.
    Het niet-verkozen blondje op binnenlandse zaken mag in deze ook gaan doppen voor mijn part.

    Zolang er geen slachtoffers vallen in de directe – of familiale omgeving van hoge politiekers zal het blijven bij ‘een welgemeend medeleven aan de familie en vrienden van de overledene’.

  5. Het Europees hof van de rechten van de mens drijft Europa naar de ondergang .Als dit niet wordt afgeschaft bestaat er binnen een aantal jaren geen Europa meer .Europa subsidieert zijn eigen graf

  6. Egbert de leugenaar kletst uit zijn nek en hij weet het. De Croo spreekt over Vlamingen in termen van gehandicapten en karel de Klucht spreekt over mestkevers. “kan het aub beschaafd?” Eerst voor eigen deur vegen Egbertje.

  7. willen ze nu nog steeds niet toegeven dat :
    – justitie NIET WERKT en zeker niet het werk doet dat zou moeten gebeuren
    – de Quick de zoveelste blauwe etterbuil is, maar dat zijn ontslag geen enkel verschil zal uitmaken, want het is bij justitie dat het probleem zit – EN VOORAL BIJ DE LOGE
    – in Brussel niets, maar dan ook niets, deugd en degelijk functioneert – Trump had gelijk met zijn ” Hellholebrussels”
    Hoezo procedure? Hoeveel maal zijn al mensen den bak ingedraaid die absoluut niks misdaan hadden; gewoon omdat ze als Vlaming op het verkeerde moment op de verkeerde plaats waren.

  8. Mijnheer Lachaert noch u noch de liberale moraalridders bewijzen zichzelf een dienst door nu tweets van Calimero gehalte de wereld in te sturen! Dit land is corrupt tot op het bot! Het volk zal in 2024, maar hopelijk vroeger een oordeel vellen!? Niet enkel dit gebeuren maar alles wat de laatste tijd de revue heeft gepasseerd zal worden beoordeeld! Daar zal noch u noch de politieke kaste die dit koterijen land bestuurt elke dag dieper de afgrond induwd iets aan kunnen veranderen! Jullie hebben geen greintje eergevoel meer!

  9. Uit de persverslagen blijkt dat de (moslim) terrorist toen hij zich aanbood op het politiecommissariaat een tikkende tijdbom was. Onbegrijpelijk dat de magistraat van dienst geen of onvoldoende rekening hield met het potentieel gevaar dat uitging van dat individu. De terrorist verklaarde spontaan dat hij een aanslag beraamde. Dat hij zich medisch wilde laten behandelen is op zich geen resultaatgarantie en bleek achteraf zelfs een sprookje. Vermits hij lastens beslissing van de betrokken magistraat naar het ziekenhuis werd vervoerd, zonder vrijheidsberoving. Ziekenhuis dat hij trouwens spontaan verliet zonder onderhoud met een psychiater. De aanslag op de politie waarop hij alludeerde in het commissariaat werd, als signaal, straal genegeerd door de magistraat van dienst […]. En dat noemt meneer Vincent Van Quickenorne, de sinistere minister van justitie, de normale procedure […]. Kan het cynischer ? Hij zou beter zijn injunctierecht gebruiken om orde op zaken stellen bij justitie ertoe strekkende om terroristen tijdig te stoppen.
    Blijkt dat de politie nu ook nog strijd moet voeren op drie fronten: de terroristen en hun virtuele politieke en gerechtelijke beschermheren. De kritiek van Lachaert op de politievakbonden is ronduit beschamend en zijn gebrek aan empathie voor de politie stuitend. Kortom Lachaert vergist zich van vijand en zou beter zijn deviante energie besteden aan de strijd tegen het terrorisme en misdaad in het algemeen. Conclusie: onderhavige aangekondigde terreuraanslag had kunnen voorkomen worden indien de magistraat van dienst zou gehandeld hebben als een goede huisvader. De blunder (eufemisme) van het Brussels parket kostte het leven aan een politieman en verwondde zijn collega. In deze blijkt nogmaals dat de politievakbonden gelijk hebben. De minister van justitie liegt tegen de publieke opinie, pers en politie. Suggestie: Schaf de nefaste politieke (liberale) inmenging van de politiek bij de parketten af. Breid de bevoegdheden van de onderzoeksrechter uit. In dit scabreuze scenario mis ik het voorleiden van de terrorist voor de onderzoeksrechter.

  10. En ondertussen loopt Hicham Diop dader van een mesaanval op politie in 2016 en veroordeeld tot 15 jaar al vrolijk terug rond. Nultolerantie mijn gat. Raar trouwens dat ook pal nieuws er net als de msm in slaagt om in dit artikel de woorden islam en moslim te vermijden.

  11. quickie zal niet aftreden en bij de volgende verkiezingen zijn de burgers al deze mistoestanden vergeten.Een pers die ons steunt bestaat er ook niet.Daarom moet er een orgaan gecreeërd worden om al die mistoestanden te verzamelen en uit te brengen één week voor de verkiezingen zodat we er opnieuw aan herinnerd worden wat de vivaldidioten uitgespookt hebben zonder ervoor gestraft te worden.Het zal een lijvig dossier worden.Lachebekje of liegebeest,liberaal of gliberaal,als we hun corrupte daden bekijken moeten we beschaamd worden in hun plaats,en we mogen de EU-poenpakkers nog niet vergeten.Kouwekiwi had goede voorbeelden,men kan haar niets verwijten,de partij heeft het haar aangeleerd.

  12. Den Lafaert wenst het “beschaafder”. Vanaf nu krijgen geradicaliseerde moslimterroristen een cursus: hoe een politieman vermoorden met een blaffer iplv een mes. Geef toe, met een mes is barbaars en dat stigmatiseert alleen maar het baardenvolkje.

  13. Wat zou het toch mooi zijn dat het ‘gewone’ klootjesvolk één dag de macht mag nemen. Op één dag zou hier in dit apenland eindelijk eens gerechtigheid plaatsvinden. Er zouden heel veel overbetaalde salarissen wegvallen. Ach, wat een utopie, maar, in 1789,Frankrijk, is het toch maar mooi gelukt, wie weet… .

  14. Ik zal het hier even net zo beschaafd houden als, wanneer OVLD het had over Vlaamse debielen en Vlaamse mestkevers: Lachaert, zal ik jou eens effe lekker in je bekje schijten ? Of had je al genoeg poep in je hoofd ? Wat maakt het uit ?! Als je maar gelooft … in … OVLD !

  15. De procureur beslist dat de terrorist mag vervoerd worden naar het ziekenhuis voor een vrijwillige behandeling door een psychiater. De politie moest hem gewoon afzetten en kon verder beschikken. Enkele uren later pleegt hij een moordaanslag in Schaarbeek op twee politieagenten. Een vraag voor de procureur van Brussel en minister van justitie in verband met de gevolgde procedure: Hoe zou het parket gereageerd hebben indien de terrorist op spoed door het lint zou zijn gegaan en slachtoffers zou hebben gemaakt? Hypotetische vraag uiteraard, maar niet onbelangrijk, gezien het parket weigerde over te gaan tot zijn arrestatie en blijkbaar, luidens Koen Geens in de 7de dag, vrijheid van de verdachte primeert op vrijheidsberoving.

Plaats een reactie

Delen