Lachaert voelt "sprankeltje hoop" na Amerikaanse midterms: "Redelijkheid lijkt zege te vieren"

Egbert Lachaert. Photo News

Uncategorized

Lachaert voelt “sprankeltje hoop” na Amerikaanse midterms: “Redelijkheid lijkt zege te vieren”

Anton Schelfaut

Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert voelt “een sprankeltje hoop” bij het bekijken van de uitslagen van de tussentijdse verkiezingen in de Verenigde Staten. Dat heeft hij woensdagochtend gezegd in De Ochtend op Radio 1.

Volgens Lachaert staat Europa voor dezelfde strijd als de VS, namelijk die tussen “partijen die pragmatisch willen besturen” enerzijds en “extremisme, populisme en fake news” anderzijds. Tot die eerste categorie rekent de Open Vld-voorzitter de Democraten, waarvoor hij openlijk zijn steun uitspreekt. “Het ziet ernaar uit dat de redelijkheid zal zegevieren”, aldus een tevreden Lachaert. “Ik hoop dat dat ook in Europa zo zal zijn.”

De koopkracht en de inflatie waren twee belangrijke thema’s bij de ‘midterms’ in de VS. Lachaert erkent dat die ook bij ons een grote invloed kunnen hebben op de verkiezingsresultaten. “We gaan er enkel uitgeraken met respect, redelijkheid, gesprekken en democratie, niet door straten te bezetten en tegen elkaar te vechten”, oordeelt de liberaal.

(Lees verder onder de tweet.)

Tactiek van Poetin

Tot slot benadrukt Lachaert dat de hoge energieprijzen deel uitmaken van de tactiek van Russisch president Vladimir Poetin. Die laatste heeft volgens de Open Vld-voorzitter tot doel dat mensen zich afkeren van hun democratische leiders en voor ‘extremisten’ kiezen. “Die tactiek werk je in de hand door tegen elkaar te beginnen strijden”, besluit hij. “Laat ons constructief naar oplossingen zoeken. We zullen dat ook binnen de regering proberen te doen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

10 gedachten over “Lachaert voelt “sprankeltje hoop” na Amerikaanse midterms: “Redelijkheid lijkt zege te vieren””

  1. Incompetente onnozelaar,… mensen kiezen voor andere partijen omdat het hier de zoete inval is voor allerlei pluimage of voor het beknotten van de vrije meningsuiting niet omdat de energieprijzen zo hoog zijn.

  2. Hij heeft groot gelijk: partijen die immocratie in het vaandel dragen, die als 7de partij de leider van het land opeisen, die met miljoenen belastinggeld onder de naam subsidie sjoemelen, die hun energienetten aan het buitenland verkopen, die mensen bedriegen die zonnepanelen leggen, die massa-immigratie promoten en hun eigen bevolking achterstellen en overbelasten om die migranten alles te geven, die horen niet aan de macht te komen. Partijen die de waarheid durven zeggen, die geen politieke benoemingen doen, die miljarden transferts aan deze die nooit willen werken willen stopzetten, die niemand die zich koning noemt meer dan 40 miljoen/jaar geven om een optreden met kerst en op 21 juli te doen en daarbij nog een ganse reeks aan kinderen, neven en nichtjes onderhouden, die eerlijk de lijsten van sociale woningen toekent zowel aan autochtone als allochtonen, …kortom die pragmatisch zijn, die horen aan de macht te komen.

  3. Hoe durft zulk een laFaert het woord democratie en respect in zijn mond nemen als hij bijna 1 miljoen Vlamingen discrimineert. Straten te bezetten en vechten, dat zijn linkse thema’s en verhofTaks zei dat ze links zijn. En die hoge energieprijzen waren al voor de oorlog dus laFaert liegt, het zijn de Gliberalen die ons hebben uitverkocht en het zijn de Gliberalen hun schuld dat de energie zo duur is. Voorbeeld, bart SSomers ging 24 moslim terroristjes halen in Afghanistan, de vlucht koste meer dan 1.2 miljoen € en ze hadden nochtans niet in een lage emissiezone gevlogen, hypocriete vld.

  4. Lachaert de leugenaar en voorzitter van een flutpartij die alles beslist in achterkamertjes! Pragmatisch met een dictatoriaal kantje en een regering waar het volk niet heeft voor gekozen!? Alles maar dan ook alles gaan deze gangsters eraan doen om na de verkiezingen toch maar aan de macht te blijven.Tegen elkaar aanschurken en de verraders van N-VA gaan meespelen, al was het maar om met hun pikkels in de vleespotten te zitten en postjes te krijgen!Wie de straatvechters zijn hebben we al meer dan eenmaal gezien! De knokploegen van de PTB/PVDA en voor hen laat Vooruit zelfs de deur op een kier staan!De grijsgedraaide plaat dat de werkenden netto meer moeten overhouden wordt ook weer opgelegd! Nog meer zullen de Vlamingen worden gestroopt om de PS sinterklaas in Brussel en Wallonië te kunnen laten spelen! Het geluk van de systeempartijen is dat de doorsnee Vlaming niet op de hoogte is van wat er gaande is! De Vlamingen die enkel zijn geïnteresseerd in de velokoersen,de voetbal met veel Jupiler overgoten,goedkope soaps zoals Thuis en Familie ,mosselen, de kust,…..Die hun informatie halen uit de gesubsidieerde ” topkranten ” en bij de leugenaars van de VRT/VTM. Een geknecht volk krijgt de leiders waarvoor ze zelf hebben gekozen!

  5. Laat dat manneke maar genieten van zijn “sprankeltje hoop”. Iemand die zich laat verkiezen met rechtse praat, om dan nadien links te lullen, verdient in mijn ogen nul respect.

Plaats een reactie

Delen