Aan deze minister ergerde wielerbaas Patrick Lefevere zich in 2022 het meest

Patrick Lefevere. Photo News

Uncategorized

Aan deze minister ergerde wielerbaas Patrick Lefevere zich in 2022 het meest

Anton Schelfaut

Patrick Lefevere, de 67-jarige CEO van wielerploeg Quick-Step Alpha Vinyl, heeft zich het afgelopen jaar geërgerd aan de Belgische politiek, en één politicus in het bijzonder: Justitieminister Vincent Van Quickenborne (Open Vld). Dat zegt de wielerbaas in een interview met het Nieuwsblad.

Naast Russisch president Vladimir Poetin heeft wielerbaas Patrick Lefevere zich in 2022 geërgerd aan de Belgische politiek, haar onvermogen om te regeren en aan Groen, “dat ijvert voor de kernuitstap, maar nu inziet dat het misschien toch niet de bron van alle kwaad is”.

Ook het “geleuter” over Engie, waarmee de federale regering momenteel onderhandelt over een verlenging van de twee jongste kerncentrales, is een doorn in het oog van de wielerbaas. “Heel België is door de politiek jaar na jaar in de uitverkoop geplaatst: gebouwen, kerncentrales, noem maar op. En nu vinden we het raar dat ze de miljardenfactuur voor de verlenging van de centrales niet zomaar willen betalen”, hekelt hij.

Melkkoe van Vadertje Staat

Toch is er één politicus die Lefevere “meer geambeteerd heeft dan alle andere”, zijnde minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld). “Die komt nota bene als liberale minister met een totaalverbod op gokreclame”, weet hij. “Mijn broek zakt af als ik hoor dat de Nationale Loterij daar dan niet onder valt. Die moet blijkbaar gevrijwaard worden als melkkoe van Vadertje Staat.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

9 gedachten over “Aan deze minister ergerde wielerbaas Patrick Lefevere zich in 2022 het meest”

  1. Dit komt omdat de Nationale Loterij niet enkel melkkoe is maar ook een politieke benoeming aan de top met zich meebrengt! Jannie Haek van de NMBS holding naar de Nationale Loterij ,van een carrièreswitch gesproken?! Met het geld van gokverslaafden helpt de nationale Loterij goede doelen?!

  2. Awel Patrick dat verwonderd mij! Het verwonderd mij dat je u slechts aan één Belgisch minister geërgerd hebt ! Ik daarentegen heb met slecht aan EEN Belgische excellentie NIET geërgerd! Weet u wie? Nee? Ik zal het u verklappen en dat is aan broer Michel! Die mens zit daar gewoon rustig minister te wezen , minister van wat weet hij waarschijnlijk intussen zelf niet meer . Hij ambeteert niemand, hoor of zie je niet tenzij af en toe om wat onzinnige onzin uit te brabbelen in onverstaanbaar Nederlands bij onze VRT vrienden maar voor de rest heb je niet de minste last van die kerel!

  3. Lefèbvre is een man van gezond verstand, beginselvastheid en doortastende maatregelen. Dat staat volledig haaks op hetgeen waar de Vivaldi-regering voor staat: amateurisme, hypocrisie en besluiteloosheid.

Plaats een reactie

Delen