Kamercommissie bespreekt tijdlang verkeerd wetsontwerp: "Meerderheid neemt parlement niet ernstig"

Ellen Samyn

Uncategorized

Kamercommissie bespreekt tijdlang verkeerd wetsontwerp: “Meerderheid neemt parlement niet ernstig”

Anton Schelfaut


De bespreking van een wetsontwerp over de discriminatie tussen mannen en vrouwen op het werk werd gisteren in de Kamercommissie Sociale Zaken uitgesteld naar januari 2023. De meerderheid had immers een oude, verkeerde tekst ingediend als wetsontwerp, die gedurende 45 minuten werd besproken. Dat merkte Vlaams Belang-Kamerlid Ellen Samyn op.

Enige tijd geleden vroeg de regering aan de Raad van State advies over een wetsontwerp omtrent de discriminatie tussen mannen en vrouwen op de werkvloer. De Kamer bezorgde de parlementsleden echter een verkeerd advies, waardoor de eerste bespreking van het wetsontwerp vorige week niet kon doorgaan.

Gisteren ging het opnieuw mis. Bij aanvang van de bespreking in de Kamercommissie Sociale Zaken stelde Vlaams Belang-Kamerlid Ellen Samyn vast dat in de tekst van het wetsontwerp geen rekening werd gehouden met de opmerkingen van de Raad van State en met de adviezen die eerder werden geformuleerd door de Gegevensbeschermingsautoriteit. Daarop stelde ze de vraag of de regering deze keer zelf in de fout was gegaan door een oude versie van de tekst ter bespreking voor te leggen. Dat bleek inderdaad het geval te zijn, tot grote consternatie van de meerderheid.

Samyn verwijt de meerderheidspartijen dat ze het parlement niet ernstig nemen. “Dat het maar liefst 45 minuten moet duren, tot ik ze er in mijn tussenkomst op attent maakte, vooraleer de meerderheid eindelijk door heeft dat ze een verkeerde tekst aan het bespreken is, is opnieuw een voorbeeld van hoe ernstig de meerderheidspartijen in dit parlement hun werk nemen”, reageert het Vlaams Belang-Kamerlid. “Mochten ze het parlement ook maar een beetje ernstig nemen, zouden ze nu niet de bespreking van een wetsontwerp waarvoor ze zelf de urgentie hebben gevraagd, moeten uitstellen naar januari 2023.”

Hoogdringendheid

Tot slot wijst Samyn erop dat de Europese Commissie in dit dossier al in april 2015 een inbreukprocedure heeft opgestart tegen België. “Maar gedurende 7,5 jaar niets werd ondernomen, omwille van politieke onwil en bij gebrek aan politiek akkoord, en nu wordt er plots hoogdringendheid ingeroepen omdat men vreest dat er financiële sancties zouden kunnen volgen? Dit is te gek voor woorden.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

4 gedachten over “Kamercommissie bespreekt tijdlang verkeerd wetsontwerp: “Meerderheid neemt parlement niet ernstig””

  1. De meerderheid moet het parlement niet ernstig nemen. Want zij heeft de macht. Dat is het nefaste van onze democratie, een bende ja-knikkers die alles te zeggen heeft, tegen een bende boe-roepers die machteloos moet toekijken. Wie dat niet doorheeft leeft op Mars. Men zegt wel democratie, maar dat is helemaal niet het geval. Het land waar de meeste democratie heerst is Zwitserland. Maar zo een systeem is een doorn in het oog van onze linkse partijen. Die hebben een heilige schrik van de vox populi. Weet je, het klootjesvolk zou hun opstand tegen de linkse hoog verheven moraal wel eens in de kiesresultaten kunnen vertalen. En dat kan links moeilijk hebben. Democratie kan, zolang men links denkt is het adagium. Niet het klootjesvolk is de pedalen kwijt, maar de elite.

Plaats een reactie

Delen