Belastingaangifte wordt genderneutraal: "Fiscaliteit moet zich aanpassen aan onze samenleving"

Vincent Van Peteghem en Alexander De Croo. Photo News

Uncategorized

Magnette wil niet meer spreken met N-VA als ze met Vlaams Belang in zee gaat

Anton Schelfaut

Voor PS-voorzitter Paul Magnette heeft het confederalisme dat N-VA-voorzitter Bart De Wever voorstelt “geen enkele zin”. Dat heeft hij gezegd in ‘De afspraak op vrijdag’. En als N-VA in 2024 op regionaal of lokaal niveau met Vlaams Belang in zee zou gaan, wil Magnette niet meer met de partij van De Wever spreken.

N-VA-voorzitter Bart De Wever zei eind november in De Ochtend op Radio 1 dat zijn partij alleen in een federale regering zal stappen als het confederalisme in het regeerakkoord staat. De Wever wil in 2024 maar “over één ding” spreken met de PS – die hij beschouwt als de logische gesprekspartner van zijn partij – en dat is het confederalisme. “De Zweedse optie zal in 2024 niet meer gevolgd worden, het is confederalisme of niets”, benadrukte hij.

In ‘De afspraak op vrijdag’ weigert PS-voorzitter Paul Magnette de uitgestoken hand van zijn N-VA-collega. “Voor ons heeft het confederalisme geen enkele zin, wij hoeven daar niet over te spreken”, benadrukt hij. “Gewoon niet, neen. Voor ons moet de sociale zekerheid en de solidariteit tussen alle Belgen versterkt worden.”

V-meerderheid

Een projectie van de meest recente peilingsresultaten voor het Vlaams Parlement levert een nipte meerderheid tussen N-VA en Vlaams Belang op, maar Magnette hoopt dat het cordon sanitaire ook in 2024 zal standhouden. Hij benadrukt dat hij niet meer met de N-VA wil spreken als ze met Vlaams Belang in zee gaat op lokaal of regionaal niveau. “Ik hoop dat dat niet gaat gebeuren, dat zou ook voor Vlaanderen een ramp zijn”, oordeelt hij. “Wil Vlaanderen het volgende Italië worden, met een ‘neofascist’ aan de macht? N-VA is niet meer welkom dan.”

Tot slot ontkent Magnette dat de N-VA en de PS tijdens de regeringsonderhandelingen na de verkiezingen van 2019 een plan voor de toekomst van België hebben uitgeschreven. “Er was helemaal geen historisch akkoord. Het was interessant voor mij om vervolgens naar andere partijen te trekken en te vertellen waartoe N-VA bereid was”, besluit hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

37 gedachten over “Magnette wil niet meer spreken met N-VA als ze met Vlaams Belang in zee gaat”

  1. Binnen 2 jaar gaat bart de wever overstag voor de postjes, wedden? Als hij nu al 4 vetbetaalde jobkes cumuleert, als hij de intercommunales voor energie een vennootschapstaks van 33.99% heeft opgelegd wat ons 120 miljoen € per jaar kost, de LEZ zone in Vlaanderen Antwerpen, enz, de wever draait zijn kar voor de poen en niet voor Vlaanderen, cvp zijn de belZIEKE tsjeven, nva de Vlaamse tsjeven.

  2. Dus N-VA gaat federaal in de oppositie. En Vlaams zal ze willen blijven meeregeren, deze keer met Vooruit erbij. Dus ik denk niet dat je een merkbaar verschil zal zien met het beleid (of het gebrek eraan) vandaag. Partijpolitiek is toch bijzonder cynisch.

  3. Wie denkt dat Magnette wel is? De Napoleon van den belguiqe, goed dan wel zonder Vlaanderen. Petit Napoleon durft wel luidop zeggen wat hij wil en dat kan niet gezegd worden van BDW, die wel denkt met Vlaams Belang in zee te willen gaan maar niet zo rechtuit is als Tom Van Grieken.

  4. Dus eigenlijk bepaalt hier een Waalse politicus wat er in een ander gewest, gemeenschap en zelfs lokaal kan want de geldstromen worden federaal (nog te veel) bepaald. Kolonialisme in 2022. Maar daar gaan de wokies waarschijnlijk geen graten in zien.

  5. Magnette beseft heel goed dat het er met zijn Charleroi, zijn Wallonië en zijn PS in hun huidige vorm zeer slecht voor staat, en hij niet zal moeten rekenen op de V-partijen wanneer deze in Vlaanderen een macht zullen hebben die de Vlamingen nooit hebben gehad. In die zin is zijn demarche eerder een wanhoopskreet dan een positieve benadering van hetgeen al jarenlang is verkeerd gegaan. Door zijn soort. Niet door les flaminboches, Paul, maar door de rampzalige politiek van uw soort. En leg uw oor eens te luisteren bij de Waalse zelfstandigen. Als ze durven spreken !

  6. Dit wisten wij allang, alleen BDW hoopte dat wat Magnette zei maar om te lachen was. Vlaams geld is welkom, voor de rest kan een federale regering zonder Vlaamse meerderheid.
    Op het slot van Rousseau hoeft BDW niet te rekenen om zijn sleutel tot de federale regering uit te proberen. Vooruit zal er probleemloos onder de hoede van grote broer PS de dans leiden.
    De gedeelde aversie tegen het VB kan N-VA en Vooruit met ‘hulp’ van nog een paar weinig relevante Vlaamse partijen in een Vlaamse regering loodsen. Daar zal de dadenkracht als vonken afspringen.
    Les van dit verhaal: zonder samenwerking van de twee Vlaams-nationalistische partijen (en mits een meerderheid) bakt Vlaanderen er niets van.

  7. Bart zijn rit is gereden. Hij zal de boeken ingaan zoals al zijn voorgangers, hij boog voor de Belgicistische elite, omgekocht met postjes. Het eeuwige lot van het Vlaamse volk, knechtje spelen. We hebben geen leiders maar lijders. Ze zijn vazallen omgekocht met een pepermuntje. Zielig.

  8. Het enige verschil tussen BDW en Magnette is dat Magnette opkomt voor zijn stempubliek en dat BDW- de immocraat- zijn stempubliek iets voorhoudt en het Vlaamse gevoel misbruikt om stemmen te halen maar beiden zijn even Belgicistisch. In de praktijk heeft BDW in de vorige regering als realisatie enkel de werkende mensen opgezadeld met een pensioen vanaf 67, de rest zoals de transfers zijn allemaal gebleven zoals het was of zelfs opgedreven. Op Vlaams niveau heeft hij het leven van de werkende Vlamingen serieus verpest: woonbonus weg, digitale meter, capaciteitstarief, M decreet, asbest certificaat, absurde snelheidsbeperkingen, mest plan, stikstof plan, ventilus, verplicht elektrisch rijden vanaf 2028, Somers op migratie, het El Kouakibi schandaal, autokeuring, oldtimertaks, pickuptaks…een catastrofaal palmares. Bovendien sluit BDW al per definitie elke samenwerking met VB uit, maar de sossen zijn nu plots wel zijn beste vrienden geworden, die geen enkel probleem te hebben in coalities te gaan op lokaal vlak met de communisten, die zelfs Poetin niet willen veroordelen. Wat heb je dan nog aan zo’n iemand als BDW om Vlaanderen laat staan België te leiden? In zijn eigen stad slaagt hij er niet eens een oorlog met kogels en granaten aan te kunnen, maar met Meeuws, Beels en de vastgoedsector is alles zo geregeld. Als het BDW echt zou gaan om Vlaanderen zou hij met VB op regionaal vlak in zee gaan en federaal de boel laten verkommeren, Wallonië en Brussel over te laten aan de kracht van het gesjoemel en aan allah zoals de Vooruit topman in Brussel het onverdooft afdeed als waarheid. VB zal zo hard niet meer uit de hoek komen bij deelname aan de macht, alles erodeert. BDW zou de transfers gewoon kunnen laten opdrogen en het geld spenderen aan de werkende Vlamingen, die hij de afgelopen jaren genoeg gepest heeft (zie hierboven), maar dat wil BDW niet. Liever een ongenaakbaar “confederalisme” promoten en dan zeggen dat het iemand anders zijn fout is dat het mislukt is, zijn beproefde strategie. Een grote babbelaar maar geen staatsman. Daar tegenover is Magnette wel iemand die voor zijn eigen volk opkomt, en al is het de verkeerde weg, hij steekt hen geen mes in de rug als BDW. We zijn niet goed af met de in de media gelauwerde “staatsman” BDW, kijk maar naar uw geld de afgelopen 3j. Magnette blijft gerust in zijn zetel zitten met MR, en Ecolo, en Vooruit, Groen, Ovld en CD&V zullen hem wel depanneren met Vivaldi II, als is het maar voor 30 zilverlingen en een paar postjes.

  9. Paul Magnette socialist en Waals Volkscommissaris bevoegd voor coalitiezaken in Wallonië, Brussel, Vlaanderen en in de Wetstraat. Arroganter dan Donals Trump. Elke Vlaming met een greintje zelfrespect kiest nu voor separatisme.

  10. La politique belge est simple. Il nous faut de l’argent et les Flamands vont payer. Sinon, ce sont des fascistes. Et si ça ne marche pas, on donne la démocratie un bon coup d’pied au cul. Vive la Belgique. Vive nous-mêmes. Vive les cons du Nord.

  11. Hij wil niet praten over confederalisme, hij wil niet met NVA praten als ze ergens metVB samenwerken, hij wil enkel praten over “solidariteit” tussen alle Belgen (lees: meer geldtransfers van Vlaanderen naar Wallonië). En De Wever, hij zal zijn broek laten zakken en voorover buigen in ruil voor de postjes, zoals hij dat nogal eens gedaan heeft!

  12. Is er een wet of decreet die een coalitie met het Vlaams Belang verbiedt? Neen dus. Verbieden de statuten van N-VA om een bestuursmeerderheid met het Vlaams Belang te vormen? Ook niet neem ik aan. Hoe kan Paul Magnette, führer van de Waalse Parti Socialiste, dan zijn veto stellen in Vlaanderen tegen een democratische bestuurscoalitie? Hebben de oekazes van Paul Magnette kracht van wet? Neen uiteraard. Bij deze getuigt het fanatisme en radicalisme van de heer Paul Magnette dat hij een neo-Stalinist pure sang is, net als wijlen de communist Julien Lahaut, patroonheilige van geradicaliseerde marxisten. Tegenwoordig infiltreren marxisten partijen als de PS, Ecolo en de PTB.

  13. Er is geen wet of decreet, wat een coalitie met het Vlaams Belang verbiedt. Er is wel een De Wever, die zijn partij met ijzeren hand bestuurt. En, al wie niet braaf is, wordt opzij geschoven.

Plaats een reactie

Delen