Rusland voert grootschalige raketaanval uit op Oekraïne

Telegram: @dvish_alive.

Uncategorized

Rusland voert grootschalige raketaanval uit op Oekraïne

Carl Deconinck

Rusland heeft een grote golf raketten afgevuurd op verschillende steden in Oekraïne. Volgens de Oekraïense regering zou het gaan om meer dan 120 raketten. Vooral burgerdoelwitten en publieke infrastructuur lijken geraakt te zijn. Er vielen meerdere gewonden.

Verschillende belangrijke Oekraïense steden zijn getroffen door Russische raketten: onder meer Kiev, Charkov, Odessa, Lviv en Zjytomyr zouden schade hebben opgelopen. Rusland vuurde raketten af vanuit verschillende richtingen, ook vanop de Zwarte Zee. De Oekraïense regering vroeg aan de burgers om dekking te zoeken en zei dat de luchtverdediging actief was. Rond Kiev zouden 16 Russische raketten onderschept zijn.

(Lees verder onder de tweet.)

Oorlogsmisdaden

In Mykolajiv zouden 5 Russische raketten zijn neergehaald en rond Odessa zelfs 21. De brokstukken van de kapotgeschoten raketten zouden wel nog voor bijkomende schade zorgen. Moskou lijkt vooral kritische infrastructuur en de burgerbevolking te willen treffen. Oekraïne kampt al een tijdje met energietekorten door de aanvallen. Lviv zou momenteel voor 90 procent zonder stroom zitten. De burgemeester van Kiev waarschuwt voor het wegvallen van energie en water. De autoriteiten vragen om niet zomaar beelden te delen van hoe raketten uitgeschakeld worden, want Rusland zou zo kunnen bijsturen op basis van die informatie.

Moskou heeft al herhaaldelijk ontkend dat het met zijn raketaanvallen burgers viseert. Toch heeft Russisch president Vladimir Poetin onlangs toegegeven dat Russische troepen wel degelijk kritieke energiefaciliteiten in Oekraïne hebben bestookt. Volgens velen is dit een oorlogsmisdaad. De regering in Kiev heeft bij de westerse leiders gepleit voor extra luchtverdediging en de Amerikaanse president Joe Biden heeft onlangs ingestemd met de levering van het Patriot-raketsysteem.

https://twitter.com/RealBababanaras/status/1608389831083843589?s=20&t=TVng9pLwXYPsxPfahTAatQ

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

4 gedachten over “Rusland voert grootschalige raketaanval uit op Oekraïne”

  1. Volgens allerlei militaire experten en geheime diensten van GB,VS,Oekraïne…zitten de Russen toch al geruime tijd door hun voorraad van missiles en kruisraketten?! Als Rusland erin slaagt om 120 raketten ineens af te vuren dan heb ik het vermoeden dat er iets niet klopt met hun analyses?!

  2. Prachtig. Kyiv en een groot deel van Ukraine zit in het donker. En we zijn nog maar december. De échte winter met metershoge sneeuw en vrieskou moet nog komen. Rusland heeft het eindoffensief gepland voor februari 2023. We worden in de hele Ukrainekrisis door onze reguliere media, inclusief PAL NWS bedrogen en belogen dat het niet mooi meer is.

  3. Twee mogelijkheden: 1.- (auto) censuur of 2.- media gecorrumpeerd door het neoliberale regime met subsidies of door intimidatie. Nergens een woord te bespeuren over het lot van politieke pro-russische gevangenen in Oekraïne. In België mei 1940, tienduizend verdachten (?) wederrechtelijk van hun vrijheid beroofd en in onmenselijke omstandigheden gedeporteerd naar concentratiekampen. Een misdaad tegen de Menselijkheid door het Belgisch regerime. Tijdens de repressie en epuratie, vanaf 1944, volgde een nieuwe golf van misdaden tegen de menselijkheid door de Belgische regering (Socialisten , Communisten en Liberalen). Verwondert het iemand dat de huidige bende van Vivaldi, in december 2022, veroordeeld werd door de rechtbank wegens mensonerende behandeling van gedetineerden (misbruik van naaktfouilles,en folteringen)?

Plaats een reactie

Delen