Vorig jaar record van 100.000 nieuwe banen gecreëerd

Ter illustratie: Shutterstock

Uncategorized

Vorig jaar record van 100.000 nieuwe banen gecreëerd

Wannes Neukermans

Het afgelopen jaar zijn er netto 100.000 nieuwe banen gecreëerd, waarmee het record van 90.000 in 2021 wordt verbeterd. Dat ondanks de crisis. Volgens de Nationale Bank van België is dat vooral te danken aan de eerste helft van 2022, en aan de dienstensector.

In haar decembervooruitzichten gaf de Nationale Bank aan dat er netto 100.000 nieuwe jobs gecreëerd werden dit jaar. Dat is het hoogste aantal in zeventig jaar en beter dan de 90.000 van vorig jaar, dat toen ook al een recordaantal was.

Geert Langenus, econoom bij de NBB, zegt dat dat cijfer vooral te danken is aan de eerste zes maanden van 2022. “Ondanks de oorlog draaide de economie nog uitstekend in de eerste jaarhelft”, legt hij uit. En de huidige crisis zou er volgens hem ook niet voor zorgen dat dat aantal terug zal slinken. “Integendeel Net die krappe arbeidsmarkt leidt ertoe dat bedrijven minder snel mensen afdanken.”

Volgens Langenus is het vooral de dienstensector die sterk gegroeid is. We consumeren meer, vaak arbeidsintensievere, diensten dan vroeger. In die sector is er al jarenlang sprake van een structurele groei.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/12/nationale-bank-waarschuwt-voor-ontsporing-overheidsschuld/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

2 gedachten over “Vorig jaar record van 100.000 nieuwe banen gecreëerd”

  1. 100.000 nieuwe banen. Hoeveel migrant-rbeiders gaan we dan nog moeten invoeren om die plaatsen bezet te krijgen? Aan de huidige graad van werkwilligheid dan toch zo’n 200.000. Welkom in België!

  2. John,transgender de sutter heeft bevolen om migranten en gehandicapten eerst aan te nemen zelfs als er een universitair gediplomeerde zich aanbiedt voor de job,bij die transgender hebben de anafabeten voorrang,.We zullen zien binnen driemaand hoeveel doppers erbij gekomen zijn wanneer men vaststelt dat die aangeworvenen niet in staat zijn om te “werken”.Die transgender zal met een deftige uitleg moeten komen.

Plaats een reactie

Delen