Wagner-hoofdkwartier in Loehansk kapotgeschoten, "veel doden"

Serhi Hajdaj

Uncategorized

Wagner-hoofdkwartier in Loehansk vernield door Oekraïense troepen

Carl Deconinck

Het Oekraïense leger meldt dat het een regionaal hoofdkwartier van de beruchte Wagner-huurlingengroep heeft geraakt bij een aanval. Daarbij zouden heel wat Russische huurlingen zijn gedood.

De Oekraïense gouverneur Serhi Hajdaj van de bezette provincie Loehansk zei aan journalisten dat het leger zaterdag een aanval heeft uitgevoerd op een hotel in de stad Kadiivka, in het westen van Loehansk. Beelden online tonen in elk geval aan dat het bewuste hotel kapotgeschoten is. Volgens de gouverneur zouden er een “enorm aantal” aanwezigen overleden zijn bij de aanval.

Privémilitie

De gouverneur gaf geen precieze cijfers, maar meent wel dat er in elk geval niet voldoende medische voorzieningen zijn voor de Russen om hun gewonden adequaat te verzorgen. “Ik ben er zeker van dat ten minste 50 procent van degenen die erin geslaagd zijn om te overleven, zullen sterven voordat ze medische zorg krijgen,” zei hij. “Dit komt omdat ze zelfs in onze regio Loehansk apparatuur hebben gestolen.” Het blijft moeilijk om die claims te verifiëren.

De Wagner-groep is een private militaire groep die nauwe banden heeft met het Kremlin. Van de troepen is bekend dat ze vechten in delen van Oekraïne en zijn ook ingezet in een aantal Afrikaanse landen. Ze staan bekend om hun vuile manier van vechten en wreedheid tegen gevangenen. Zou houden zich weinig aan het internationale oorlogsrecht. Van Russische zijde kwam nog geen officiële reactie over de zaak.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

3 gedachten over “Wagner-hoofdkwartier in Loehansk vernield door Oekraïense troepen”

  1. Waren de Amerikaanse Blackwater huurlingen en /of de huurlingen van de Britse Armor Group in Irak en Afghanistan dan doetjes of kasplantjes!?Ze beginnen daar ettelijke oorlogsmisdaden door burgers te vermoorden.Trouwens die huurlingen bestaan nog steeds! De Turkse huurlingen van Sadat International trainen salafistische rebellen groepen!

Plaats een reactie

Delen