IN BEELD. Oekraïens vrijwilligerslegioen deelt spectaculaire video van militaire operatie

Schermafbeelding: YouTube.

Uncategorized

IN BEELD. Oekraïens vrijwilligerslegioen deelt spectaculaire video van militaire operatie

Carl Deconinck

Oekraïense vrijwilligers van het Kraken Regiment hebben opnieuw een video uitgebracht van hun strijd tegen de Russische invasie. Daarin is te zien hoe ze van dichtbij vechten tegen Russische soldaten.

Het Kraken Regiment bestaat uit nationalistische en patriottische vrijwilligers en maakt officieel geen deel uit van het Oekraïense leger, al valt het wel onder het ministerie van Defensie. De eenheid zou vooral mensen aantrekken die vaak fitnessen en vechtsporten beoefenen, zoals fanatieke supporters uit het voetbal en buitenwippers in het uitgaansleven.

Kraken is zo’n 2.000 man sterk en staat geregeld in de vuurlinie. Daar maken ze ook kundige video’s van. Hoewel ze wat propagandistisch van aard zijn, tonen ze toch wel zeer scherp de situatie aan het front. De beelden tonen bijvoorbeeld het belang van surveillance in de lucht, het gebruik van mortiervuur, hoe gebruik te maken van pantserwagens en de grote hoeveelheden munitie die nodig zijn. Het is ook duidelijk dat een gevecht chaotisch kan verlopen en organisatie en communicatie bij ‘close combat’ erg belangrijk zijn. Ten slotte valt het ook op dat er veel gewonden vallen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

Plaats een reactie

Delen