Opletten met wat je zegt in de filmsector: “Maak u geen illusies, cultuur heeft ook een ideologische lijn”

Illustratie. Shutterstock

Justitie

Canadese studie: 94 procent van veroordeelde transvrouwen kwam pas uit de kast na criminele feiten

Wannes Neukermans

Geregeld nemen mannen pas een transgender-identiteit aan nadat ze veroordeeld zijn voor feiten van (seksueel) geweld. Op die manier kunnen ze in aanmerking komen om hun straf in een vrouwengevangenis uit te zitten. Dat blijkt uit een studie van de Canadese overheid, die aantoont dat negen van de tien mannelijke gedetineerden die zich identificeren als transgender, veroordeeld zijn voor gewelddadige misdaden. Bijna de helft ervan zit vast voor seksueel misbruik.

Recent werd er door het Canadese federale gevangeniswezen een onderzoek georganiseerd naar “gevangenen met een diverse genderidentiteit”. Van de 61 mannelijke gedetineerden die zich transvrouw noemen, zit 46 procent vast voor seksueel misbruik. 92 procent zit vast voor gewelddadige misdrijven, waarvan 41 procent voor moord.

Seksueel geweld

Het onderzoek gaat over de genderdiversiteit van de Canadese gevangenen. 85 procent van de gedetineerden die zich transvrouw of “anders” noemen, is biologisch gezien een man. In 94 procent van de gevallen pleegden deze gedetineerden ze overigens ook hun (seksueel) geweldsmisdrijf voordat ze uit de kast kwamen als transgender. 64 procent van die veroordeelden heeft ook nog tijdens het verblijf in de (vrouwen)gevangenis een seksueel misdrijf gepleegd.

Lang niet alle biologische mannen die zich transgender, genderneutraal… noemen, proberen hun straf in een vrouwengevangenis uit te zitten. 16 procent van de transvrouwen doet zo’n aanvraag. In een meerderheid van de gevallen wordt die aanvraag positief beantwoord.

Genderidentiteit in plaats van geslacht

Voor 2017 werden gevangenen gewoon op basis van hun biologische geslacht in gevangenissen geplaatst. Maar in 2017 werd er een richtlijn uitgeschreven die stelde dat gevangenen geplaatst moeten worden in de faciliteit die het beste aansluit bij de zelfgekozen ‘genderidentiteit’. Dat gebeurde toen in het kader van ‘Bill C-16’, dat de rechten voor LGBT-groeperingen in Canada fors beschermde. Sindsdien zijn verschillende mannen die veroordeeld werden voor ernstige seksuele misdrijven tegen vrouwen, overgeplaatst naar vrouwengevangenissen.

De studie, die in opdracht van de Canadese overheid gedaan werd, stelt dat genderdiverse daders opvallend vaak een “hoog statisch en dynamisch risico” hebben

Verschillende landen spelen al langer met de vraag hoe er omgegaan moet worden met de verschillende LGBTQIA+…-mensen in het gevangeniswezen. Zo is er in Schotland heisa geweest over een transvrouw die voor de transitie twee vrouwen had verkracht, om nadien in een vrouwengevangenis geplaatst te willen worden.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2023/02/schotse-langstzittende-premier-neemt-ontslag-deed-omstreden-genderwet-haar-de-das-om/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

10 gedachten over “Canadese studie: 94 procent van veroordeelde transvrouwen kwam pas uit de kast na criminele feiten”

  1. Voor eenieder die de moed niet heeft om te zeggen dat transgenderisme gwn een modeverschijnsel is zoals rockabillies, hippies new-wavers of gothic en dat je gwn keihard hun gevoelens moet breken en hun illusie moet bekampen zal straks naar zijn of haar huilende dochter moeten luisteren dat alle vrouwensporten door mannen gedomineerd worden, dat zijn dochter zich moeten omkleden in de kleedkamer vd sportfaciliteit in het bijzijn van een man met vieze praat die met z’n penis staat te zwaaien en vertelt over zijn vuile fetisjen en vernemen dat vieze mannen van middelbare leeftijd naar het vrouwentoilet gaan omdat ze zeggen dat ze een jong meisje zijn. Wat ga je dan doen? Terug in de tijd gaan en nu je bek opentrekken en elke vrouw, man of kind de wind van voren geven over hun vieze ideologie omdat in de toekomst er niemand uw dochter nog kan helpen.

  2. De dag van opsluiting in de vrouwengevangenis hun piemeltje afsnijden, zijn dan ongevaarlijk. ((Voor 1 ding althans) Om vrouw te worden kunnen ze euthanasie vragen in de hoop op wedergeboorte, want transitie bestaat niet achterlijken!

  3. “Genderindentiteit” is slechts een “concept” en bovendien dan nog een politiek-correct gedegenereerd “concept”. Bij geboorte wordt het geslacht objectief-correct vastgesteld aan de hand der aanwezige geslachtsdelen, al sinds Adam & Eva en zonder politiek-correct ontaarde censuur.

  4. Volledig zijn en niemand uitsluiten het is “LGTBABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ” ; geen discriminatie op basis van de inhoud van de slip, dat zou immers niet politiek-correct ontaard genoeg zijn !

  5. Voor mij is het vrij simpel. Er bestaan hetero’s ..een gezonde meerderheid .Er bestaan homo’s en lesbiennes …een minderheid. Er er bestaan LBQ…kweet niet wat allemaal ,die niet eens weten wat ze zelf zijn behalve links.

Plaats een reactie

Delen