Covoorzitter Groen pleit voor spreidingsplan: "Als elke Belgische gemeente 5 mensen opvangt, is probleem opgelost"

Nadia Naji. Photo News

Uncategorized

Covoorzitter Groen pleit voor verplicht spreidingsplan asielzoekers: “Als elke Belgische gemeente 5 mensen opvangt, is probleem opgelost”

Anton Schelfaut

Groen-covoorzitter Nadia Naji wil dat alle Belgische gemeenten hun steentje bijdragen om de opvangcrisis te bezweren. Dat heeft ze vrijdagavond gezegd in BRUZZ 24. “Als elke gemeente vijf mensen opvangt, is het probleem van mevrouw De Moor opgelost”, klinkt het.

Na de chaotische ontruiming van het kraakpand in de Paleizenstraat in Schaarbeek groeit het tentenkamp aan het Klein Kasteeltje verder aan. Aan het kanaal van Molenbeek zou momenteel een 60-tal tenten staan. Dat blijkt uit tellingen van vrijwilligers.

Het tentenkamp is een doorn in het oog van Groen-covoorzitter Nadia Naji, die zelf in Molenbeek woont en er bijna dagelijks passeert. “Ik kan niet anders dan me fysiek onwel voelen als ik dat zie, en ik moet daar niet eens slapen. Dit is geen noodopvang, dit is een schande”, hekelt ze.

Het kraakpand in de Paleizenstraat had er “in de eerste plaats nooit mogen zijn”, oordeelt Naji, die haar pleidooi voor een verplicht spreidingsplan herhaalt. “Als elke gemeente in België 5 mensen opvangt, is het probleem opgelost. Maar daar is politieke wil voor nodig. Daarin schieten we vandaag tekort.”

Naji wil dat de asielzoekers die in het tentenkamp verblijven zo snel mogelijk de opvang “waarop ze recht hebben” krijgen. Op die manier wil ze vermijden dat ze opnieuw een kraakpand betrekken. “Dit is de voorbode van een tweede Paleizenstraat”, waarschuwt ze.

(Lees verder onder het artikel.)

https://redactie.palnws.be/2023/02/groen-covoorzitter-betreurt-politieke-verontwaardiging-over-hotelopvang-asielzoekers-wat-nederigheid-zou-op-zijn-plaats-zijn/

Politieke verontwaardiging

Eerder betreurde Naji ook al dat er zo veel politieke verontwaardiging is over de opvang van 163 asielzoekers en illegalen in een hotel in Sint-Pieters-Leeuw. Daar kwamen woensdag vier bussen met alleenstaande mannen uit het kraakpand in de Paleizenstraat aan, zonder medeweten van burgemeester Jan Desmeth (N-VA). “Dat onmenselijke kraakpand moest zo snel mogelijk ontruimd worden. Het gaat hier over mensen. Wat nederigheid zou op zijn plaats zijn”, sneerde ze op Twitter.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

17 gedachten over “Covoorzitter Groen pleit voor verplicht spreidingsplan asielzoekers: “Als elke Belgische gemeente 5 mensen opvangt, is probleem opgelost””

  1. Politiekers moeten indien verkozen een test in analytische vaardigheden afleggen; beter nog, vooraf testen alvorens op een lijst te mogen.

    Welk een zielig gekraai we weer worden voorgeschoteld.
    ‘T is om bij te bleiten.

  2. Asielzoekers ? Asieleisers ! Waaronder niet weinig criminele zitten -hebben we ondertussen al ondervonden- die vluchten voor sancties in de heimat. Maar goed, misschien beginnen in Torgny met die vijf per gemeente, en stillekes opschuiven naar het Noorden. En eens zien hoe de groen-rode jongens en meisjes in het Zuiden daarop zullen reageren…

  3. Asiel? Zeg liever immigratie. Leg mij eens uit waarom zwarte Afrikanen naar Europa immigereren en niet op het Afrikaans continent blijven. Waarom niet naar Noord-Afrika, waar voldoende ruimte is? Waarom absoluut naar België? Toch niet normaal dat het advies (via referendum) van de blanke autochtone (inheemse) niet gevraagd wordt. Blijkbaar is de politieke kaste vergeten dat de Congolezen/Afrikanen, de blanke (Belgische) kolonialen met racistisch geweld verjaagd hebben na de onafhankelijkheid. Dus zeg ik: stop de Afrikanisering van Vlaanderen en Europa via illegale massa invasie.

  4. “Alle Belgische Gemeenten hun steentje laten bijdragen” = het kankergezwel van illegale, meestal, moslim asieleisers, over het ganse grondgebied verspreiden, zodat remedie tegen omvolking van de autochtone bevolking niet meer mogelijk zal zijn. Dit alleen maar om potentieel kiesvee te winnen, voor “eigen postje eerst”. Walgelijk !!

  5. Ze zou beter zorgen voor de slachtoffers van de laffe moslim, aanslag in Zaventem en Maalbeek waar die mensen nu hun tijd aan het verprutsen zijn in een fake proces waar ze nooit een eurocent schadevergoeding zullen zien. Maar de barbaarse islam wel subsidiëren die oproept om ongelovigen te vermoorden, groen is een extreem linkse partij die de barbaren steunt en mede verantwoordelijk zijn voor alle slachtoffers van de barbaarse islam.

  6. Inderdaad. Hun slogan was: toen ‘Afrika voor de Afrikanen’. Dan mogen wij nu toch ook zeggen: ‘Europa voor de Europeanen’. Ons nageslacht staat er slecht voor: overspoeld worden door negers die blanken haten en moslims die Christenen haten. Dank u poco-ratten.

  7. Indien ze afgewezen worden blijven ze toch, een vodje papier om het land te verlaten helpt niet. Dus al die gemeenten dreigen opgescheept te zitten met illegalen. Bovendien heeft niet elke gemeente zomaar de middelen om opvang te realiseren. De burgemeester moet de laatste stem hebben, of gaan we België volduwen met gelukzoekers (60%) en vluchtelingen ? De huizenmarkt is al verzadigd en Vlaanderen zit stilaan vol. Hoe kunnen we de klimaatcrisis aanpakken als we altijd maar met meer mensen zijn ? Er zijn grenzen aan alles beste Groenen.

  8. Wil iemand deze domme geit even uitleggen dat er dan juist niks opgelost is?Want dan komt er gewoon weer een nieuwe bende goudzoekers naar België! Als je een berg mest uitspreid stinkt hij nog steeds en dan nog over een grotere oppervlakte! Er is maar 1 oplossing: een volledige stop en de uitgeprocedeerden op een vliegtuig! Die ene hersencel die de Groenen hebben is duidelijk niet voldoende om probleemoplossend te denken!

  9. Eerst beginnen met de uitgeprocedeerden die met de hulp van slinkse advocaten blijven volharden buiten kieperen! Deze advocaten die goed geld verdienen aan deze pro deo praktijken bij de stafhouders van hun respectievelijke balies roepen en hen schorsen!!

  10. We kennen dat van groen: deze week elke gemeente 5 economische migranten, volgende week 50 en de week erop 500 en dan zal het nog niet genoeg zijn. Trouwens hoeveel economische migranten zijn er al opgevangen in het hoofdkwartier van groen, of bij haar thuis? Als iedereen zijn steentje moet bijdragen dan ook groen.

  11. Er zijn 581 gemeenten in België, met andere woorden opvang voor 2905 gelukszoekers, en waar leggen we de overige 3000/maand dan….
    En zo iemand leidt dan Groen, zegt alles over die partij.

  12. zolang de pariteit blijft bestaan zullen de franstaligen samen met de vivaldidioten hun wil doen en Vlaanderen als onderdanig beschouwen.Vlamingen hebben niets te willen,alleen werken en zwijgen

  13. Het schaap is naïef en communistisch : als ze met haar armen wijdopen aan de grens blijft roepen “kom naar on land van melk en honing” dan gaat zo ons binnen enkele jaren “verplichten” 1 asielzoeker per gezin. te huisvesten.
    Groen hopelijk definitief onder de kiesdrempel.

Plaats een reactie

Delen