Europees Parlement wil klimaatneutrale stadsbussen vanaf 2030

Europees Parlement wil klimaatneutrale stadsbussen vanaf 2030. Shutterstock

Uncategorized

EU onderzoekt legaliteit van voorstel om Russische bevroren fondsen te gebruiken voor wederopbouw Oekraïne

Wannes Neukermans

Woensdag zal de Europese Unie een studiegroep oprichten die moet onderzoeken hoe de miljarden euro’s aan bevroren Russische tegoeden, waaronder reserves van centrale banken, gebruikt kunnen worden voor de wederopbouw van Oekraïne. Dat vertelde de Zweedse regering dinsdag aan Reuters. Zweden is momenteel aan de beurt in de beurtrol van het EU-voorzitterschap.

Er bestaat wereldwijd geen enkel voorbeeld van hoe bevroren eigendommen van de ene staat ingezet kunnen worden om een andere staat terug op te bouwen. Daarom moet een studiegroep de legaliteit daarvan onderzoeken. “Want Russische belastingbetalers, en niet alle (Europese) belastingbetalers moeten de kosten van de nodige herstellingswerken financieren”, oordeelde de Zweedse eerste minister Ulf Kristersson.

De studiegroep zal een mandaat krijgen om “de fondsen die in de Europese Unie bevroren zijn in kaart te brengen” en “hoe we legaal toegang kunnen krijgen tot die fondsen”, aldus nog Kristersson, tijdens een persconferentie in de Zweedse hoofdstad Stockholm. De groep zal worden geleid door Anders Ahnlid, het hoofd van de Zweedse ‘National Board of Trade’.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/08/belgie-bevriest-50-miljard-euro-aan-russische-fondsen/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

9 gedachten over “EU onderzoekt legaliteit van voorstel om Russische bevroren fondsen te gebruiken voor wederopbouw Oekraïne”

  1. Dit geeft nog maar eens aan welke idioten ons besturen. Ze sleuren ons mee in een absolute waanzin. Rusland zal altijd een buur blijven van Europa. Rusland kan zonder Europa maar Europa kan niet zonder Rusland. Neem alleen maar de grondstoffen. Rusland, China, Iran, India oa zijn al verbonden. China palmt Afrika in.
    Vanwaar gaan de grondstoffen voor de groene klimaatwaanzin vandaan komen en tegen welke prijs. Onze leiders denken dat ze tot in het oneindige geld kunnen bij toveren uit het niets. Het ontwaken zal pijnlijk zijn. Historici zullen over deze periode zeggen – een complete idioterie.

  2. Beste Jozef, toch best eens alles over die akkoorden en het rrspecteren ervan lezen, dan kan je zien dat de vrienden van smeerlap Poetin rustig hun botte geveegd hebben aan de afspraken en dat in navolging van de grote moordenaar van Moskou die alle overeenkosten met betrekking tot Oekraine aan ze laars heeft gelapt

  3. Dat is toch gewoon diefstal. Piraterij, roverij. Zo iets acht je toch niet voor mogelijk. Waarom moet zo iets onderzocht worden, iedereen met een greintje ethiek ziet toch dat zo iets onwettig is.

  4. Men richt dus een commissie op om te bekijken hoe men deze diefstal juridisch kan inkleden. De mensen die deze ‘bankroof’ plannen beseffen onvoldoende dat ons geld, in tegenstelling tot het verleden, geen intrinsieke waarde meer heeft. Tot de jaren ’70 was de waarde van ons geld gekoppeld aan de waarde van goud, maar ondertussen is ons geld gedegradeerd tot ‘fiatgeld’. D.w.z. dat het enkel kan bestaan zo lang het publiek vertrouwen heeft in de waarde van geld. Een diefstal zoals deze zal het einde inluiden van dit vertrouwen. Als men Rusland legaal kan bestelen, kan men dit bij gewone burgers ook doen. Ik heb trouwens een vermoeden dat deze drang om ons geld te kunnen beheren het opzet is achter de plannen om ‘CBDC’ (digitaal geld ter vervanging van contant geld) in te voeren.

  5. Paul,ik onderschrijf ten volle je uitleg.Wij zullen betalen ,hoe dan ook,Rusland zal dit niet laten gebeuren,we zullen de grondstoffen dubbel en dik betalen want we hebben ze nodig anders ligt onze economie en welvaart volledig plat.Men moet het lidmaatschap van Oekr.voor de EU en de Navo opzeggen,die hebben hier niets te zoeken.De VS heeft er geen last van,onze economie gaat kapot ,na het verbod om auto’s te bouwen plus aanverwanten gaan we nog vlugger de dieperik in,wanneer zal met de EU-Klootzakken ophangen

Plaats een reactie

Delen