IN BEELD. Rusland paradeert met ontvoerde Oekraïense kinderen in olympisch stadion

Bron: Twitter

Uncategorized

IN BEELD. Rusland paradeert met ontvoerde Oekraïense kinderen in olympisch stadion

Wannes Neukermans

Sinds het begin van de oorlog zou Rusland al duizenden Oekraïense kinderen hebben ontvoerd uit bezette gebieden. Er gaan geruchten de ronde dat die kinderen “heropgevoed” zouden worden, maar ook dat (jong)volwassen kinderen verplicht zouden worden om deel te nemen aan de oorlog, tégen Oekraïne dus. Op beelden uit het olympisch stadion Loezjniki in Moskou is te zien hoe de Russen paraderen met Oekraïense kinderen, die ze naar eigen zeggen “gered” hebben uit Marioepol.

In het eerste deel van de video is te zien hoe het Russische leger kinderen uit het Oekraïense bezette gebied Marioepol evacueert. In verschillende media circuleren al maandenlang berichten over duizenden kinderen, die naar Rusland ontvoerd worden. Of hoe Rusland het omschrijft: kinderen uit Marioepol gered en naar Rusland geëvacueerd.

Heropvoeden, adopteren of legerdienst

Zo zou de Tsjetsjeense leider Ramzan Kadyrov kinderen uit bezette Oekraïense gebieden ontvoerd hebben en naar Tsjetsjenië gebracht hebben voor een militair-patriottische opleiding. Er zou ook sprake zijn van heuse heropvoedingscursussen voor kinderen van Oekraïense ouders, om ze achteraf te laten adopteren door Russen. Russische ouders zouden volgens de Oekraïense nieuwssite Pravda een jaarlijkse vergoeding per geadopteerd kind krijgen.

Het tweede deel van de video toont hoe er met de “geredde” Oekraïense kinderen wordt geparadeerd op een podium in het olympisch stadion Loezjniki, in de Russische hoofdstad Moskou.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

6 gedachten over “IN BEELD. Rusland paradeert met ontvoerde Oekraïense kinderen in olympisch stadion”

  1. In plaats van “gered” tussen aanhalingstekens te zetten, had Wannes beter “ontvoerde” tussen aanhalingstekens gezet. Waar haalt Wannes zijn wijsheid vandaan dat deze kinderen ontvoerd zouden zijn ? Er zijn immers meer Oekrainers naar Rusland gevlucht dan naar het Westen. Waarom mogen wij dat allemaal niet weten ? In geen enkele andere oorlog is de waarheid zoveel geweld aan gedaan dan in deze oorlog tussen de VS en Rusland.

  2. Alleszins niet uit de dagdagelijkse misleidende PoCo-propaganda die de door het PoCo-Regime volkomen overgesubsidieerde Pers gazettenpraat schrijvelaars afscheiden ; “diens brood men eet diens woord men spreekt”

Plaats een reactie

Delen