Rekenhof opnieuw vernietigend voor Brusselse financiën: "Nog nooit ging minister zo kwistig om met belastinggeld"

Cieltje Van Achter vroeg twee jaar geleden al het ontslag van Gatz. Photonews

Uncategorized

Laatste 63 mensen uit Paleizenstraat krijgen tegen donderdag plek in erkend opvanginitiatief

Wannes Neukermans

Ruisbroeks burgemeester Jan Desmeth (N-VA) meldt dat er dinsdag opnieuw een dertigtal mensen uit het Ibis-hotel zijn vertrokken richting een opvangplek van Fedasil. Op dit moment verblijven er nog 63 van de initieel aangekomen 172 personen in het hotel. Ook voor hen wordt volgens Fedasil zo snel mogelijk een reguliere opvangplaats gezocht. “Donderdagavond zouden alle personen zoals voorzien uit het hotel weg moeten zijn.”

Sinds vrijdagochtend zijn groepjes mensen die na de evacuatie van het kraakpand in Schaarbeek aankwamen in het hotel, naar erkende opvanginitiatieven overgebracht. Asielzoekers gaan naar het opvangnetwerk van Fedasil, andere mensen (illegale verblijvers, daklozen) kunnen een plek krijgen in de Brusselse noodopvang.

Geen incidenten

Dinsdagnamiddag krijgt nog een groep van dertig à veertig personen een uitnodiging om naar een Fedasil-centrum te vertrekken. Woensdag zouden ze effectief kunnen weggaan, donderdag volgt de laatste groep.

“Alles verloopt vlot en zonder incidenten”, aldus burgemeester Desmeth. “Donderdagavond zouden alle personen zoals voorzien uit het hotel weg moeten zijn. Mensen weten intussen hoe de procedure werkt en wachten op hun uitnodiging van Fedasil.”

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2023/02/demir-vraagt-excuses-van-de-moor-voor-hotelopvang-asielzoekers-onaanvaardbaar-dat-lokaal-bestuur-niet-werd-ingelicht/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

2 gedachten over “Laatste 63 mensen uit Paleizenstraat krijgen tegen donderdag plek in erkend opvanginitiatief”

  1. Dit zijn krakers , die dus wederrechterlijk een gebouw bezet hebben ,. En waarschijnlijk ook illegalelen . De enige goede oplossing is ze aan de buitengrenzen van de EU afzetten . Of aan de ambassades van de landen waar ze vandaan ,komen . En als de internationale Gutmenchbrigade daar problemen mee heeft , moet ze de landen waaruit deze mensen vluchten aanpakken .

Plaats een reactie

Steun nu ook

het vrije woord

Vind je dit artikel interessant?

Neem een PAL-proefabonnement

(nu eerste maand gratis)

Probeer het nu
Delen