Qatar als diplomatieke hoeksteen in Gaza

Gebombardeerd huis in Gaza. Photonews

Uncategorized

Lachaert (Open Vld) over fiscale hervormingen: “Belastingverlaging is voor later”

Simon Segers

Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert heeft in een interview met Het Nieuwsblad zijn licht laten schijnen op mogelijke fiscale hervormingen. In de nabije toekomst lijken significante belastingverlagingen voor hem geen goed idee.

“We gaan nu wel een eerste stap zetten, maar veel interessanter wordt het fundamentele debat over onze fiscaliteit op lange termijn”, zei de Open Vld-voorzitter. “Ik pas als liberaal voor een hervorming die enkel vestzak-broekzak is.” Hij verklaarde dat lastenverlagingen op arbeid, die uitgebalanceerd worden door een afname van voordelen van alle aard voor hem geen optie zijn. “Sorry, maar dat gaan we niet doen.”

Mensen blij maken

“In het regeerakkoord staat ook dat we een hervorming voorbereiden en die na 2024 uitrollen”, vervolgde Lachaert. Hij is een voorstander van de uitdoving van de crisisbelasting, dat is een aanvulling op de vennootschapsbelasting die in de jaren ’90 werd ingevoerd om het begrotingstekort op te vangen. “Maar de grote hervorming waar je de mensen blij mee gaat maken – en waarmee je minder belastingen heft – is voor later. Ik ga als liberaal niet van de ene dag op de andere regels veranderen en bijvoorbeeld gepensioneerde zelfstandigen die één of twee appartementjes verhuren om hun laag pensioen te compenseren plots zeggen dat de huur wordt belast.”

Het Nieuwsblad hekelt dat Open Vld niet investeert in de koopkracht van de bevolking, ondanks zich te profileren als een partij die zich inzet voor gezinnen. De voorzitter legt die kritiek echter naast zich neer. “Niet mee eens. Toen het compleet uit de hand liep met de energiefacturen hebben we meteen ingegrepen en steun gegeven. En nu we de energieleveranciers gaan dwingen om de facturen te verlagen, bouwen we de steun af.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

8 gedachten over “Lachaert (Open Vld) over fiscale hervormingen: “Belastingverlaging is voor later””

  1. Zielig hoe die man nog meer dan de wind van mening verandert. Eerst waren de kerncentrales lijken die niet meer te reanimeren waren, nu broodnodig open te houden. Eerst was de grootste realisatie van vivaldi de belastinghervorming, nu is het “voor later”. Ik kan me vinden in de liberale gedachte waar werken en ondernemen centraal staan, maar als dit hetgeen is waar “liberaal” voor staat, van Verhofstadt tot deze marionet, dan hoeft het niet meer. Kruip terug onder uw steen en leg aub geen verklaringen meer af, niemand gelooft u nog en u brengt, zoals Somers, El Kouakibi, Maggie en andere OVld satrapen enkel het Belgische ondernemerschap zware klappen toe. Lachaert, u bent om mee te lachten, en uw bijnaam “Egbert de leugenaar” blijkt helemaal niet op fictie te zijn gebaseerd. Arme echte liberalen, als jullie het daarmee moeten doen…

  2. Ge moet da Gliberaal kopke eens bekijken met die grijns van “nu heb ik jullie alweer bij jullie kloten”, een hervorming moet niet na 2024 uitrollen maar had al 2 jaar eerder moeten gebeurt zijn. Waar is de overwinstbelasting van de farmaceutische industrie? Top ambtenaren (kan men niet in één woord schrijven maar zoiets als maggie de block) hebben zich laten rollen en de burger heeft miljarden betaald voor nepvaccins. Kazakkendraaier eerste klas, kerncentrales sluiten en dan terug open, is dat wat men bedoelt met een topambetantenaar?

  3. “Vijgen na…Pinksteren” van de nog nauwelijks “open” (?) VLD, die wij in 2024 electoraal tot de “gesloten” VLD zullen bombarderen ter verhuis naar Bokrijk om tentoongesteld te worden tussen een ossenwagen en een dorsvlegel.

  4. we mogen niet kwaad zijn,wij zijn de schuldigen,wij hebben ze verkozen in het stemhokje.Bij de volgende verkiezingen,als er nog komen,moeten alle Vlamingen massaal NVA-VB stemmen maar als ik vast stel dat de Vlamingen zich laten ringeloren door de media,massale volksconcerten met bruine en zwarte performers,met een vrt die meer homo’s en lesbo’s in dienst heeft dan vrees ik het ergste voor Vlaanderen.We kunnen geen vuist maken tegen wallo-brux zolang die gesteund worden door Vlaamse verraders voor 30 zilverlingen.

Plaats een reactie

Delen