NAVO-baas Jens Stoltenberg: “Bondgenoten van Oekraïne moeten snel meer munitie maken”

NAVO-baas Jens Stoltenberg: “Bondgenoten van Oekraïne moeten snel meer munitie maken”

Uncategorized

NAVO-baas Jens Stoltenberg: “Bondgenoten van Oekraïne moeten snel meer munitie maken”

Wannes Neukermans

Rusland is haar gevreesde voorjaarsoffensief al begonnen en dat zorgt ervoor dat Oekraïne momenteel de aangeleverde munitie sneller verbruikt dan dat de NAVO-landen het kunnen produceren. “De bondgenoten van Oekraïne moeten snel meer munitie maken, want het land heeft meer nodig dan er nu kan worden aangevoerd”, waarschuwt NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg.

Rond Bachmoet en in de provincie Loehansk is er een nieuw groot Russisch offensief begonnen en de huidige wapen-en munitieleveringen zullen volgens NAVO-baas Jens Stoltenberg niet voldoende zijn om dat af te kunnen slaan. “De NAVO zal Oekraïne steunen zolang het nodig is, maar het Oekraïens leger verbruikt meer munitie dan de NAVO produceert. Het munitieverbruik van Oekraïne ligt momenteel vele malen hoger dan ons productietempo”, aldus Stoltenberg.

Volgens Stoltenberg geldt voor Rusland hetzelfde probleem en zijn we in een uitputtingsoorlog beland. “Een gevecht van logistiek.” Onder andere de Verenigde Staten en Frankrijk hebben al nieuwe contracten met de defensie-industrie getekend en zij zullen hun productie opschalen.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2023/02/noorwegen-wil-68-miljard-euro-steun-aan-oekraine-geven/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

5 gedachten over “NAVO-baas Jens Stoltenberg: “Bondgenoten van Oekraïne moeten snel meer munitie maken””

  1. Het komt er dus op neer dat de voorraden van NAVO zo goed als nihil zijn. Munitie maak je zo maar niet op één twee drie! Rusland heeft een oorlogsindustrie dit in tegenstelling tot Europa! Als zelfs de Amerikanen hun stocks van 155mm artillerie munitie die in Zuid-Korea en Israel liggen opgeslagen moeten aanspreken dan zegt dit genoeg over de actuele toestand! De voorraden 120mm tankmunitie zijn bedroevend op enkele landen na (Griekenland-Turkije)! De Duitse bondskanselier probeerde tijdens zijn bezoek aan Brazilië 35mm munitie voor het Gepard luchtafweer los te peuteren van de nieuwe president Lula die dit verzoek verticaal klasseerde omdat hij de mening is toegedaan dat Brazilië niets met het conflict te maken heeft! Wijze beslissing!!!

  2. Rusland heeft nooit enig NAVO land aangevallen! En wij maar steeds meer munitie leveren aan het Amerikaanse poppetje, het kunstmatige Oekraïne, dat in de tweede wereldoorlog aanvankelijk partij koos voor Hitler en daar later een zware tol heeft moeten voor betalen. Ook nu komt de boemerang!

Plaats een reactie

Delen