Vraag van de Week: Kerk staat zegening homokoppels toe. Goede zaak?

Vraag van de Week: Kerk staat zegening homokoppels toe. Goede zaak? - Shutterstock

Uncategorized

PS start petitie tegen MR en Open Vld over de pensioenen…de bevoegdheid van PS-minister Lalieux

Wannes Neukermans

Indien de Vivaldi-regering het volhoudt duurt het nog 15 (vijftien) maanden voordat we de nieuwe samenstelling van de federale Kamer kunnen gaan bepalen in de stembus. Toch lijkt de campagne al begonnen. De Franstalige socialisten lanceren nu een petitie tegen de “aanvallen van liberale partijen” op de pensioenen. Opvallend, want met Karine Lalieux levert PS zélf de minister voor Pensioenen.

“De liberalen willen terugkomen op de historische verwezenlijkingen die de PS heeft gemaakt op vlak van de pensioenen. PS tolereert dit niet. Wij hebben uw stem nodig om deze strijd te winnen.” Deze boodschap deelden PS-voorzitter Paul Magnette en zijn volgelingen vanochtend op Twitter, met daarbij een link naar de petitie.

Nieuw grapje

“Zolang de socialisten in de regering zitten, gaat er niet één euro van het pensioen af”, zo zegt PS-voorzitter Paul Magnette in een begeleidend filmpje. PS eist het behoud van de geplande verhoging van de wettelijke minimumpensioenen – de vierde verhoging op korte tijd – die door de topministers eigenlijk al goedgekeurd was, maar in vraag werd gesteld door premier De Croo.

Bij Open Vld reageert men verrast op de petitie, vooral omdat PS met Karine Lalieux zelf de bevoegde minister levert. “Een nieuwe week, een nieuw grapje. Het enige wat liberalen willen, is dat wie werkt vooruit gaat. Alleen zo garanderen we dat hardwerkende mensen tijdens hun pensioen van het leven kunnen genieten”, reageert voorzitter Egbert Lachaert bij HLN.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

1 gedachte over “PS start petitie tegen MR en Open Vld over de pensioenen…de bevoegdheid van PS-minister Lalieux”

  1. Ik heb de indruk dat Magnette het confederalisering aan het voorbereiden is. En ja, misschien zal hij dit doen met Bart De Wever en/of Vlaams Belang, en/of MR, en/of OVld als excuus. Succes Paul!

Plaats een reactie

Delen