VIDEO. Politievakbonden bekogelen Egbert Lachaert met voetzoekers: "Ze gedragen zich als crapuul"

Vorige maand protesteerden de politievakbonden ook al tijdens de nieuwjaarsreceptie van Open Vld in Bozar. Photo News

Uncategorized

VIDEO. Politievakbonden bekogelen Egbert Lachaert met voetzoekers: “Ze gedragen zich als crapuul”

Anton Schelfaut

Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert is niet te spreken over een actie van de politievakbonden tijdens een evenement van zijn partij in het West-Vlaamse Oudenburg. Lachaert, die maandagavond zelf werd bekogeld met voetzoekers, veroordeelt het “crapuleuze gedrag” van de vakbonden.

De politievakbonden voeren al maandenlang actie tegen ministers Annelies Verlinden (cd&v) en Vincent Van Quickenborne (Open Vld) uit onvrede met twee beslissingen van de federale regering over de loopbaan van politieagenten. Zo draaide de regering tijdens de begrotingsonderhandelingen in oktober vorig jaar de afgesproken loonsverhoging terug en koppelde ze daar de uitdoving van hun zachte eindeloopbaanregeling aan. Daardoor kunnen agenten tegen 2030 pas vanaf 63 jaar stoppen met werken, terwijl de vroegst mogelijke pensioenleeftijd vandaag 58 jaar is.

Maandagavond was Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert de kop van Jut. Hij was afgezakt naar een café in het West-Vlaamse Oudenburg voor een evenement van zijn partij, maar voor aanvang werd hij onthaald door een honderdtal politieagenten. Door luid te toeteren en voetzoekers te gooien, maakten ze hun grieven opnieuw kenbaar. Vorige maand protesteerden de politievakbonden ook al tijdens de nieuwjaarsreceptie van Open Vld in Bozar.

(Lees verder onder de tweet.)

Crapuleus gedrag

Op Twitter veroordeelt Lachaert het “crapuleuze gedrag” van de vakbonden. “Mensen intimideren, gebouwen beschadigen… schandalig”, schrijft hij. “Deze mensen hebben het monopolie op geweld in onze samenleving. Ze zouden een voorbeeld moeten zijn.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

2 gedachten over “VIDEO. Politievakbonden bekogelen Egbert Lachaert met voetzoekers: “Ze gedragen zich als crapuul””

Plaats een reactie

Delen