Tom Van Grieken (Belga)

Tom Van Grieken (Belga)

Uncategorized

Vlaams Belang haalt kwart van stemmen in nieuwe peiling

Wannes Neukermans

In een peiling die in opdracht van La Libre Belgique werd uitgevoerd, is het Vlaams Belang met 24,8 procent de grootste partij van Vlaanderen. N-VA volgt met 21,5 procent van de stemmen. Cd&v en Open Vld blijven hun weg naar beneden verderzetten, terwijl Groen het lichtjes beter doet.

Vlaams Belang haalt een kwart van de stemmen in een nieuwe peiling van La Libre Belgique en doet het daarmee meer dan 6 procent beter dan bij de federale verkiezingen van 2019. N-VA haalt 21,5 procent.

Vooruit

Ook Vooruit blijft vooruitgaan en haalt 15,2 procent van de stemmen: 4,4 procent meer dan bij de laatste federale verkiezingen. Minder goed nieuws bij cd&v: de partij zakt onder de tien procent en haalt 4,6 procent minder stemmen dan in 2019. Open Vld krijgt 12,1 procent, Groen haalt 10,3 procent. Ook PVDA blijft groeien en haalt 5,7 procent van de stemmen.

De peiling werd uitgevoerd dor OAP Panel Kantar, in opdracht van de Franstalige krant La Libre Belgique. In totaal namen 1.509 mensen deel aan het onderzoek.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/12/volgens-peiling-kan-vlaamse-regering-niet-voortbesturen-wel-nipte-meerderheid-in-zetels-voor-v-partijen/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

10 gedachten over “Vlaams Belang haalt kwart van stemmen in nieuwe peiling”

  1. Niet te verwonderen met zo’n regering. Ze gaven de PS de minimumpensioenen en dachten dat ze de rest ook zouden kunnen realisteren. Niet dus, wisten ze nu niet dat de PS totaal onbetrouwbaar is. Op naar 2024.

  2. Wie heeft r zin om te doen of we de kleinste zijn in de peilingen, de inzet te verdubbelen naar de volgende verkiezingen en met z’n allen Bart De Wever zijn gezicht te zien na de verkiezingen wanneer die merkt dat niet alleen zijn partijplan om de landbouw in Vlaanderen te vernietigen mislukte en zijn plan om allerhande vreemdelingen in de bevolking als in zijn partij te stoppen de reden was dat hij er net niet in slaagde om onze toekomst kapot te maken.

  3. De resultaten voor Open VLD, Vooruit en zeker voor Groen, lijken mij wat onrealistisch. Tenzij er in dit land nogal wat kiezers rondlopen die constant in een droomwereld denken te leven.

  4. Als deze scores bewaarheid worden, mag men verkiezingsfraude vermoeden! Wie heeft al meegedaan aan zo’n peiling en wie vertelde in dat geval de waarheid? Moest men mij vragen op wie ik stem, ik zou zeggen dat ik op de groenen stem om ze in hun waan te laten. En achteraf eens goed lachen. Ik vermoed dus dat je bij VB en N-VA samen nog wel 5% mag bijtellen. Als LDD opkomt, verdwijnen de smurfen!

  5. Terecht, tal van autochtonen zijn immers de xenofiele permissiviteit beu, terwijl Stamboek Europeanen autochtonofoob discriminatoir voor een scheet in een fles door het xenofiel, politiek-correct ontaard tricoloor Syseem belaagd worden. Ons onbarmhartig electoraal vonnis over de Vivaldi draak volgt in 2024 !

  6. ik vrees alleen dat die computers zullen bijgesteld worden,dat is mijn grootste vrees.quickie stickie indachtig en lachebekje,twee verraders en valsaards,porno sander is een dweil,die doet nog geen vlieg kwaad,mss een bij,een geel-zwarte

Plaats een reactie

Delen