Vlaams Belang protesteert tegen hotelopvang asielzoekers: "Nicole, ons land zit vol!"

Foto: Vlaams Belang

Uncategorized

Vlaams Belang protesteert tegen hotelopvang asielzoekers en eist ontslag De Moor: “Nicole, ons land zit vol!”

Anton Schelfaut

Aan het Ibis Budget Hotel in Ruisbroek, een deelgemeente van Sint-Pieters-Leeuw, hebben zaterdagochtend 200 Vlaams Belangers geprotesteerd tegen het “falende” asielbeleid van de federale regering. In de Vlaams-Brabantse gemeente kwamen woensdag vier bussen met alleenstaande mannen uit het kraakpand in de Paleizenstraat aan, zonder medeweten van burgemeester Jan Desmeth (N-VA). In totaal zullen 163 asielzoekers en illegalen er de komende twee weken op hotel verblijven. Vlaams Belang eist het ontslag van bevoegd staatssecretaris Nicole de Moor (cd&v).

Woensdag werden 163 asielzoekers en illegalen – allemaal alleenstaande mannen – overgebracht van het ontruimde kraakpand in de Paleizenstraat naar het Ibis Budget Hotel in Ruisbroek, een deelgemeente van Sint-Pieters Leeuw in de provincie Vlaams-Brabant. Daar zullen ze 13 nachten verblijven, tussen de andere hotelgasten. Er werden in totaal 60 kamers afgehuurd, waar ze per drie worden ondergebracht. De kostprijs per kamer bedraagt 60 euro per nacht, wat het totale kostenplaatje op bijna 47.000 euro brengt.

De chaotische ontruiming van het kraakpand is volgens Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken illustratief voor het “failliete” Belgische asielbeleid. Hij waarschuwt dat het bij ongewijzigd beleid een kwestie van tijd is vooraleer dergelijke gebeurtenissen zich opnieuw zullen voordoen. Daarom eist hij het ontslag van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (cd&v). “Zolang de instroom niet drastisch naar omlaag gaat, is het dweilen met de kraan open en blijven we het hotel van de wereld. Stop hotel Belgica!”

Gebroken beloftes

Barbara Pas, fractieleider voor Vlaams Belang in de Kamer, betreurt dat er “tegen alle beloftes in” asielzoekers en illegalen worden opgevangen in een hotel. “De Moor is de controle over de situatie volledig kwijt”, oordeelt ze. “We staan hier vandaag niet om de confrontatie te zoeken met mensen op de vlucht, zoals sommigen het willen laten uitschijnen, maar om ons protest te laten horen tegen een regeringsbeleid en een asielsysteem dat onwerkbaar en onhoudbaar is.”

De Moor was naar eigen zeggen niet op de hoogte van de beslissing van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest om de oud-bewoners van de Paleizenstraat op te vangen in een hotel. Ook zij betreurt dat er geen overleg met burgemeester Jan Desmeth (N-VA) heeft plaatsgevonden. De staatssecretaris beloofde dat ze de asielzoekers en illegalen die in Sint-Pieters-Leeuw verblijven prioritair zal laten doorstromen naar Fedasil. Hotelopvang is volgens haar geen duurzame oplossing.

(Lees verder onder de tweet.)

https://twitter.com/tomvangrieken/status/1626879733198733312

Ander migratiebeleid

Vlaams Parlementslid Klaas Slootmans (VB), zelf afkomstig uit Vlaams-Brabant, vertolkte de ontevredenheid van de lokale bevolking over de gang van zaken. “Vlaanderen betaalt een loodzware prijs voor dit asielbeleid”, stelde hij. “Vlaanderen is geen vergaarbak voor mondiale miserie en Vlaanderen is al zeker niet het OCMW van de wereld.”

Met de actie hoopt Vlaams Belang zijn pleidooi voor een fundamenteel ander migratiebeleid kenbaar te maken aan de federale en de Brusselse regering. De partij wil onder meer dat er fysieke barrières komen aan de Europese buitengrenzen en dat asielzoekers hun procedure moeten afwachten in centra in het buitenland. In eigen land moet de regering werk maken van een terugkeerbeleid, klinkt het.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

3 gedachten over “Vlaams Belang protesteert tegen hotelopvang asielzoekers en eist ontslag De Moor: “Nicole, ons land zit vol!””

  1. Maar als een belgische zakenman word opgelicht in dubai doet den belZIEK juist niets maar terroristische moslima’s worden gratis opgehaald per vliegtuig (1.2 miljoen €) haatbaarden mogen gratis op hotel, nicole de moor en heel deze Titanic regering zijn de grootste racisten tegenover hun eigen volk.

  2. Er was eens een hollywoodfilm uit de ’80s die “The Karate Kid” heette. Daniel wilde kost wat kost een Karateka worden. Een Japanese instructeur, genaamd mr. Miyagi redde Daniel van een groep kwajongens uit een karategym wiens methoden Daniel niet aanstonden. Daniel smeekt Miyagi om hulp. Miyagi laat Daniel zijn auto waxen en zijn huis schilderen. De jongen klaagt, maar wanneer hij klaar is onthult Miyagi dat de poetsbewegingen en de schilderbewegingen in feite dezelfde zijn als defensieve karate bewegingen.

    De Vlaamse regering of kortweg Vlaanderen is in feite Miyagi en de illegalen zijn Daniel, maar in plaats van de illegalen te leren dat ze onderaan moeten beginnen om functioneel te zijn op onze arbeidsmarkt zoals Daniel een auto moest waxen en een huis moest schilderen om zijn vastberadenheid te tonen om iets te bereiken, stuurt men deze mensen gratis op hotel. Een groot deel vd Vlamingen kan niet op hotel gaan veroorloven. Men legt hen in de watten terwijl ze zich vervelen. Die 163 struikrovers kunnen niet eens in team de faciliteit runnen waarin ze verblijven als ze probeerden. LOSERS!

  3. Blijkbaar kunnen de daklozen van onze eigen bevolking verrekken terwijl buitenlandse illegalen op hotelverblijf getrakteerd worden op kosten der Belastingbetalende Burgers ; “Eigen Volk laatst” , luidt blijkbaar het politiek-correct ontaard adagium.

Plaats een reactie

Delen