Cd&v wil een “hecht, authentiek en betrokken Vlaanderen”. Dat vertelde voorzitter Sammy Mahdi tijdens het ideologisch congres “Respect”. De partij wil inzetten op gezinnen, jongeren en ouderen, landelijk Vlaanderen en “iedereen die zich in de steek gelaten voelt”.

Sammy Mahdi. Photonews

Binnenland politiek

Cd&v wil opkomen voor “iedereen die zich in de steek gelaten voelt”

Wannes Neukermans

Cd&v wil een “hecht, authentiek en betrokken Vlaanderen”. Dat vertelde voorzitter Sammy Mahdi tijdens het ideologisch congres “Respect”. De partij wil inzetten op gezinnen, jongeren en ouderen, landelijk Vlaanderen en “iedereen die zich in de steek gelaten voelt”.

Een van de belangrijkste doelen van cd&v is het vergroten van respect voor “iedereen in Vlaanderen die zich vergeten voelt”. De partij verzet zich tegen het verdwijnen van basisdiensten op het platteland en in de deelgemeenten van steden, zoals postkantoren, bankautomaten en openbaar vervoer. Volgens de partij moeten dat soort zaken wettelijk verankerde basisvoorzieningen worden.

Scandinavisch ouderschapsmodel

Voor gezinnen streeft cd&v naar een ouderschapsverlof naar Scandinavisch model. Dat is volgens hen nodig om een betere werk-levensbalans te vinden. Zo willen ze – in plaats van het huidige systeem van ouderschapsverlof – elk kind een korf van verlofdagen willen toekennen, die kan opgenomen worden door (plus)ouders en grootouders. Op die manier krijgen ouders en nieuw samengestelde gezinnen de keuze over hoe ze omgaan met ouderschapsverlof.

Tijdens het congres waarschuwde Mahdi ook voor een mogelijke coalitie van N-VA met Vooruit. “Nationalisten en socialisten vinden elkaar in de aanbidding van een zo groot mogelijke overheid die alles voor u bepaalt”, verklaarde Mahdi daarover.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2023/02/sammy-mahdi-voorzitter-cdv-geen-enkele-vlaming-begrijpt-waar-de-groenen-mee-bezig-zijn/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

20 gedachten over “Cd&v wil opkomen voor “iedereen die zich in de steek gelaten voelt””

  1. Ik voel me in de steek gelaten door álle partijen die in de regering zitten.Van mij wordt verwacht dat ik 47 jaar gewerkt zal hebben voor een schamel pensioen,terwijl hun extra ‘vergoedingen’ disproportioneel zijn voor hun geleverde prestaties.

  2. Dat is dan wel een héél groot kiespubliek, maar ze moeten nog wel willen stemmen voor één van die Vivaldi partijen. De partij met de meeste bekwame politici is de NVA, alhoewel er enkele zijn die beter naar de CD&V zouden vertrekken zoals Weyts en Jambon.

  3. Ik moet toegeven, zeker na gisteren op de Afspraak dat Mahdi een goede analyse maakte en daarbij bijgestaan werd door Isabel Alders en Rik Torfs. Maar zijn betoog komt echter te laat, zeker met het palmares van zijn partij de laatste decennia. Cd&V is bovendien mee ingestapt in een slecht huwelijk, vilvaldi, waar ze niet eens nodig was en ook steeds zo bekeken wordt door de rest, zeker de franstalige partijen zien hen niet eens staan. Als niet blanke is hij per definitie tegen VB, maar als ik hem bezig hoor, gaat hij gewoon af op wat hem jaren is ingelepeld zonder eindelijk ooit eens naar de basisprincipes van VB te kijken, maar ze nu zelf als remedie tegen het huidige politiek systeem gebruikt. Zijn afkeer is dus totaal ongegrond want met VB zou hij veel dichter bij de mensen komen te staan. NVA heeft hem immers al buiten gezet en vervangen door Rousseau en zijn klik, maar staat evenmin voor een samenleving waar iedereen gelijk behandeld wordt en een Vlaamse achtergrond en mentaliteit heeft.

  4. Als er nog een manier bestaat voor CD&V om uit het dal te klimmen, dan is dit de juiste. Door je authentiek, gemeend en ongegeneerd in te zetten voor de belangen van je basis.

  5. Grappig. De partij die Vlaanderen mee om zeep heeft geholpen door voor vreemdelingen de deuren wagenwijd open te zetten en met geldzakken te zwaaien en elke Vlaming die daar tegen was weg te zetten als racist gaat zich nu opwerpen als de redder van Vlaanderen. Hoe hypocriet kan je zijn?

  6. Mensen en kiezers in de steek laten, dat is het handelsmerk van die verdomde tsjeven ! Quid Sammy Mahdi? De man die de splinter ziet in het oog van de concurrenten en over de balk in zijn oog zwijgt. In de Afspraak van vrijdag 24 maart sprak hij devoot over de PS (sic). Vlamingen wees waakzaam als de vos (Sammy Mahdi- CD&V) de passie preekt. [Betekenis: als een boef zich vroom voordoet, kun je maar beter oppassen].

  7. iedere dag wordt zijn moslim baard duidelijker en duidelijker,hij heeft met de Vlamingen niets te maken,hij wil enkel meer moslims die voor hem stemmen,de cdv wordt de nieuwe mvp.Baardmannen worden vereerd door moslims en rerzelfde tijd moeten hun wijven ook kiezen voor die baardman,het was hier ook zo toen de cvp nog groot was,

  8. Dat mahdi dan eerst eens corrupte katrien schryvers uit Zoersel uit zijn partij gooit, ik heb de bewijzen dat ze jaren lang illegale en valse retributies uitschreef waarvoor Antwerpen veroordeelt is geweest en ik kan bewijzen dat ze 3x valsheid in geschrifte heeft gepleegd maar corrupte procureur generaal patrick vandenbruwaene uit Antwerpen saboteerd de rechtsgang omdat ik een Vlaams Belanger ben en heeft me al in de cel laten steken omdat ik een klokkenluider ben. cvp is samen met vld en spa de corrupste van allemaal.

  9. Beste Paul, kan je mij dan even uitleggen welke van hun kiesbeloftes NVA werkelijk heeft uitgevoerd? Confederatie? Neen! Vermindering van de instroom van gelukzoekers? Neen! Meer inkomen voor de werkende klasse? Neen! Wel uitgevoerd door NVA maar nooit over gepraat VOOR de verkiezingen: werken tot 67, een indexsprong die de werkende mensen levenslang geld kost, verhoging RV naar 30%, afschaffen woonbonus en dan ga ik nog niet beginnen over die massa verborgen belastingen die ze stiekem hebben ingevoerd! Bij NVA de meest bekwame politici? Alleen als het gaat over het armer maken van de werkende bevolking zijn ze de bekwaamste!

Plaats een reactie

Delen