Zuhal Demir. Photo News

Uncategorized

Containerdorp voor 400 asielzoekers in Kampenhout botst op verzet: “Zelfs een tiny house zou er onmogelijk zijn”

Anton Schelfaut

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) verzet zich tegen het plan van staatssecretaris Nicole de Moor (cd&v) om een containerdorp voor 400 asielzoekers neer te poten in Kampenhout. De impact op het nabijgelegen natuurgebied zou immers “enorm” zijn, antwoordde ze in het Vlaams Parlement op een vraag van Klaas Slootmans (Vlaams Belang).

Het kernkabinet van de federale regering heeft vorige week een akkoord gesloten over de aanpak van de asielcrisis in België. Dat houdt onder meer in dat staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (cd&v) 700 extra opvangplaatsen zal creëren, waarvan 400 in een containerdorp op de site van de oude slipschool van de rijkswacht in Kampenhout.

Vlaams Parlementslid Klaas Slootmans (Vlaams Belang) interpelleerde woensdag in het Vlaams Parlement minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) over de kwestie. Hij verwees onder meer naar het waardevolle natuurgebied dat vlakbij ligt. “Een gewone burger moet er nog niet aan denken om op die plaats een tuinhuis te bouwen”, merkte Slootmans fijntjes op.

Minister Demir trad hem daarin bij. De impact van een containerdorp op het nabijgelegen natuurgebied zou volgens haar “enorm” zijn. “De regels zijn er voor iedereen: zelfs een tiny house zou er onmogelijk zijn”, zei ze. “Als u het mij vraagt, is het allerminst evident dat er een containerdorp voor 400 tot 700 asielzoekers kan komen. Daarvoor moet je geen raketgeleerde zijn.”

Daarnaast wees Demir erop dat De Moor een milieu-inbreuk begaat als ze haar plannen toch zou doorzetten. “Dat is een vervolgbaar misdrijf. Dan zal ik de afdeling handhaving inzetten”, waarschuwde ze.

Hypocrisie

Slootmans kon het antwoord van de minister naar eigen zeggen wel smaken. “Daaruit blijkt dat de wilde asielplannen van De Moor op losse schroeven staan en dat er geen wettelijke basis is om een asieldorp neer te poten in Kampenhout”, vatte hij samen.

Daarna richtte Slootmans zich tot de Groen-fractie in het Vlaams Parlement, die hij “hypocrisie” verweet. “De groenen schreeuwen moord en brand als er een paar autootjes rondrijden in het Hellebos. Maar als in datzelfde bos een asielcentrum wordt neergepoot, horen we ze niet. Dan zijn er geen stikstof- of zwerfvuilproblemen meer en gelden er andere principes en regels. Als jullie echt om de natuur geven, wees dan consequent, en zeg tegen mevrouw De Moor dat ze haar plannen moet opbergen”, aldus Slootmans.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

14 gedachten over “Containerdorp voor 400 asielzoekers in Kampenhout botst op verzet: “Zelfs een tiny house zou er onmogelijk zijn””

  1. Weer een mooi staaltje van hypocrisie van Demir, zich nu gaan moeien in een dossier dat alle Vlamingen aanbelangt en waarmee ze na haar catastrofaal stikstofdossier weer stemmetjes wil ronselen. Waar was Demir voor de Vlaming er toen haar partij de woonbonus afnam, toen zij als enige de Vlamingen de digitale meter opdrong, toen zijn pro forma het capaciteitstarief naar het gepolitiseerde justitie brengt ingevoerd door haar partij benoemde Vreg politici…?

  2. Jack,ik begrijp je frustraties maar belgistan heeft zich ingeschreven in Europese verdragen in 1956 met de EGKS en later in de EEG,ofwel doen we een Vlexit ofwel aanvaarden we de wetten zolang ze niet aangepast zijn.In 2024 kunnen we allemaal kiezen voor een Europees rechts anti migratie beleid,zonder woke-groen.Demir moet uitvoeren wat er beslist is en wat binnen haar bevoegdheden zijn.Als de linkse-migratie EU morgen zegt dat er in Kampenhout een asiel container park moet komen dan zal men zich daaraan moeten plooien,weliswaar niet zonder EU-rechtspraak die ook pro migranten en super links is,maar dan zijn we al een paar jaar verder en zal onze Vlaamse kust vol staan met containers in de campings,ipv blank volk zullen het negers en co zijn

  3. Ik kan me echt niet voorstellen dat er zo’n scheve gedachten in omloop kunnen zijn en men nog veel te dikwijls met twee maten en gewichten beoordeelt als het hen maar uitkomt in hun woke-ideologie. Bekijk nu eens de reactie van onze sympathieke Jack Ryan. Die heeft het ofwel helemaal niet begrepen ofwel is hij groen links en (zoals alle groene) niet consequent met de regelgeving over de natuurgebieden: precies daar waar ze de grootste aandacht zouden moeten voor hebben. Ik vrees voor Jack dat hij hoort tot de laatste categorie want zijn bijdrage lijkt me eerder een aanval op Demir; bovendien helemaal niet steekhoudend. Is het dan echt zo moeilijk voor sommige linkse lezers om een consequente gedachtengang erop na te houden en eerlijk te bekennen dat men soms niet goed bezig is met een probleem oplossen. En een schoolvoorbeeld daarvan is die Moor die uit ideologische omvolkings-overtuiging bereid is alles op te offeren voor die gelukzoekers, een schrijnend voorbeeld. Wellicht met goede bedoelingen maar halstarrig weigeren het roer om te gooien en dit probleem daadwerkelijk aan te pakken: stop de influx, stop de immigratie. Maak eindelijk eens werk van een krachtig terugstuur-beleid

Plaats een reactie

Delen