Uw Mening: De kerk moet zich niet aanpassen aan de wisselende tijdgeest

Paus. Shutterstock

Binnenland politiek

De Croo over eventuele tweede ambtstermijn: “Indien de uitslag het toelaat”

Wannes Neukermans

Eerste minister Alexander De Croo (Open Vld) herhaalde zondag in C’est pas tous les jours dimanche’ dat hij het ziet zitten om na de verkiezingen van 2024 premier te blijven. “Het is eer het te kunnen doen”, vertelt hij over zijn ambt.

Een tweede keer premier worden “zal van het kiesresultaat afhangen”, vertelt Alexander De Croo. “Indien de uitslag het toelaat, zie ik dat er nog veel werk op tafel ligt.”

Als De Croo opnieuw premier wil worden, zal hij ervoor moeten zorgen dat Open Vld nog een aanvaardbare score haalt en moet hij ook voorbij Paul Magnette (PS). De voorzitter van de Franstalige socialisten heeft zelf ook al expliciet zijn ambitie om premier te worden uitgesproken.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2023/02/jean-marie-dedecker-over-2024-momentum-om-er-nog-eens-een-mot-op-te-geven-met-lijst-dedecker-is-er/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

15 gedachten over “De Croo over eventuele tweede ambtstermijn: “Indien de uitslag het toelaat””

  1. In een normaal land had De Croo nooit eerste minister kunnen, dat hij zwijgt om nog een tweede termijn. Maar ja Belgie is geen normaal land iedereen weet dat behalve politici en de poppenkast van laken.

  2. Deze arrogante dweil zet de burger alweer op een zijspoor, voor zij die geloven dat pornocroo, zoon van profipapa, een tweede Titanic regering (met 9 partijen incluis de tsjeven van nva) zal vormen is er aan voor de moeite, zij, de onbekwame Gliberalen gaan enkel voor de grote poen in europa, wedden?

  3. indien de uitslag het toelaat ?!!!! De 1 ste keer liet die uitslag dat eigenlijk ook niet toe , hij vergeet zijn eigen woorden
    We zijn maar de 7de partij , het premierschap opeisen zou niet eerlijk zijn , ik zou de dweil zijn van de wetsstraat , je moet de democratie respecteren !!!!!!!!!!!!!! En wie heeft ze niet gerespecteerd ? !!!!!

  4. Indien de uitslag het toelaat? Zou hij dan door zijn contacten met Italiaanse jongedames uitslag gekregen hebben? Niet teveel krabben Alexander, dat maakt het alleen maar erger.

  5. De Open VLD zal altijd nodig zijn voor Vivaldi II, een samenraapsel is van partijen die in Vlaanderen werden afgewezen door de kiezer. Het is dan niet moeilijk om de premier te claimen, maar tegelijkertijd is het een aanfluiting van alles waar een democratie voor staat. Bespaar ons nog eens 4 jaar een regering die niemand hier wilde en die het land op de rand van het failliet heeft gebracht.

Plaats een reactie

Delen