Uncategorized

Gentse Feesten bieden korting aan standhouders die met bio- of fairtradeproducten werken

Wannes Neukermans

De stad Gent organiseert binnenkort opnieuw een veiling voor de vergunningen van de eetstanden op het openbaar domein tijdens de Gentse Feesten. Tijdens die veiling zal de stad korting geven aan standhouders die werken met bio- of fairtradeproducten. Geïnteresseerden kunnen bieden op één van de 28 beschikbare standen voor de komende drie edities.

De stad Gent heeft eerder aangekondigd dat ze de zone waar gewerkt wordt met recycleerbaar servies zal uitbreiden van 10 naar 15 standen. Nu blijkt dat bieders die werken met bio- of fairtradeproducten ook een korting kunnen krijgen. Schepen Bram Van Braeckevelt (Groen) zegt dat er 5 procent korting voorzien wordt voor standhouders die één van beide soorten producten gebruikt. “Wie combineert, kan tot tien procent korting krijgen.”

Drie clusters

Het beleid rond de eetkramen wordt regelmatig bijgestuurd door de stad Gent. Het aantal vegetarische standen is de afgelopen jaren gestegen. Er zijn nu drie clusters van eetstanden: Stadhuis – Gouden Leeuwplein – Belfortstraat (7 standen), Vlasmarkt – Bij Sint-Jacobs – Beverhoutplein (6 eetstanden) en Boomtown (2 eetstanden). Daarnaast zijn er nog dertien individuele eetstanden.

Door de vergunningen voor de edities van 2023, 2024 en 2025 tegelijk te verkopen, hoopt Gent dat kandidaat-uitbaters sneller over de streep getrokken worden om te investeren in herbruikbaar servies. De stad hoopt ook op een hogere opbrengst.

Vorig jaar bracht de veiling, voor één editie, ruim 175.000 euro op, voor een 30-tal kramen. Gent gokt dus op een drievoudige opbrengst. Alle standen zullen bij de volgende Gentse Feesten hun eigen herbruikbare bekers en servies moeten voorzien. Verschillende organisatoren vrezen dat ook dat chaos zal veroorzaken.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/05/vegetarische-eetstanden-op-gentse-feesten-blijken-niet-gegeerd/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

7 gedachten over “Gentse Feesten bieden korting aan standhouders die met bio- of fairtradeproducten werken”

  1. Waarom “korting” voor de ene en niet voor de anderen? En welke zijn de gevolgen voor iemand die sjoemelde met zijn “hamburgers” tijdens de feesten vorig jaar, krijgt die ook de “korting”. Zoals gewoonlijk is het weer eens 2 maten en 2 gewichten: voor de veggies moeten kortingen voorzien zijn, voor de gewone mensen de volle pot. Polarisering is dus de norm bij dit stadsbestuur!

Plaats een reactie

Delen