Hongaarse minister waarschuwt voor dreigende wereldoorlog

Hongaarse minister waarschuwt voor dreigende wereldoorlog

Uncategorized

Hongaarse minister verwijt westerse landen aan “oorlogspsychose” te lijden

Wannes Neukermans

De Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken, Peter Szijjarto, heeft in het parlement in Boedapest uitgehaald naar de westerse landen. Hij verwijt hun “toenemende oorlogspsychose” die ervoor zorgt dat het conflict kan escaleren. Hij waarschuwt dat “een dreigende wereldoorlog afgewend moet worden”.

Szijjarto hekelde “diegenen in Brussel die de levering van wapens aan Oekraïne als een wedstrijd beschouwen tussen Europa en de Verenigde Staten”. Hij pleit voor een resolutie waarin Rusland en Oekraïne worden opgeroepen tot vredesonderhandelingen en een onmiddellijk staakt-het-vuren.

Pro-Russisch

Het is bekend dat de Hongaarse premier, Viktor Orban, goede betrekkingen onderhoudt met het Kremlin. Als gevolg hiervan steunt Boedapest de EU-sancties tegen Rusland slechts met tegenzin. Bovendien is Hongarije, samen met Turkije, het enige NAVO-land dat de toetreding van Zweden en Finland tot het militaire bondgenootschap nog niet heeft goedgekeurd.

Szijjarto, die in lijn staat met het buitenlands beleid van Orban, werd eind 2021 door zijn Russische ambtgenoot, Sergej Lavrov, onderscheiden in de Orde van de Vriendschap. Hij heeft die onderscheiding nog niet teruggestuurd naar Moskou.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/08/europese-fractieleiders-veroordelen-orbans-kritiek-op-rassenvermenging/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

11 gedachten over “Hongaarse minister verwijt westerse landen aan “oorlogspsychose” te lijden”

  1. Peter Szijjarto heeft overschot van gelijk. Hij heeft meer dan gelijk. Het is een schande dat PAL NWS zo vlijtig meedoet aan die toenemende oorlogspsychose (zonder aanhalingstekens).

  2. Szijjarto hekelde “diegenen in Brussel die de levering van wapens aan Oekraïne als een wedstrijd beschouwen tussen Europa en de Verenigde Staten”. Hij pleit voor een resolutie waarin Rusland en Oekraïne worden opgeroepen tot vredesonderhandelingen en een onmiddellijk staakt-het-vuren (citaat). Wijs man de Hongaarse minister. Somigen zullen aanvoeren dat Rusland een soeverein land aanviel. Waarom protesteerden ze dan niet toen België voor rekening van de USA > Irak, Syrië, Mali en Afghanistan, soevereine landen, aanviel met grondtroepen en luchtmacht?

  3. “Toenemende oorlogspsychose” Veroorzaakt door wie? Van twee walletjes willen eten noemt men zoiets. Stap dan uit de EU in plaats van tweedracht te zaaien om eigen gewin en de gaskraan open te houden.

  4. De Hongaarse minister heeft overschot van gelijk. Europa, zet aan tot een derde wereldoorlog. En de verschillende landen, die elke vorm van soevereiniteit verloren hebben, volgen gedwee, gedreven door een irrationele haat tegen Rusland. De woorden ‘vrede’ en ‘onderhandelingen’ bestaan schijnbaar niet meer en als duizenden voor vrede demonstreren in vele Europese landen, wordt dit door de oorlog-stokende media gewoon verzwegen of verdraaid tot een demonstratie van de ‘extremen’! En deze desinformatie wordt door PALnws met veel plezier aangezwengeld. Stop hiermee!

  5. @ Norbert V. In uw ideaal EU model is dus geen plaats voor tegenspraak. Bijkbaar beseft u niet dat u voor een systeem pleit (censureren van de vrije meningsuiting) dat Poetin al in de praktijk zet.

  6. Blijkbaar reageren er hier mensen die al klaar staan om met de Russische vlag te zwaaien als Rusland na de verovering van Oekraïne de rest van Europa binnenvalt. Of zijn die nu echt zo dom om te geloven dat Poetin zal stoppen eens hij Oekraïne in handen heeft?

Plaats een reactie

Delen