Krakers moeten kantoorgebouw Nationaal Crisiscentrum eind deze week verlaten, De Moor (cd&v) hoopt ontruiming te vermijden

Nicole de Moor. Photo News

Uncategorized

Krakers moeten kantoorgebouw Nationaal Crisiscentrum uiterlijk maandag verlaten, De Moor (cd&v) hoopt ontruiming te vermijden

Anton Schelfaut

De zeventig asielzoekers die al sinds 12 maart de toekomstige kantoren van het Nationaal Crisiscentrum nabij het Brusselse Noordstation bezetten, hebben nog tot maandag 27 maart om het gebouw te verlaten. Dat heeft de Brusselse vrederechter donderdagmiddag opgelegd. “Ik hoop dat het niet tot een ontruiming moet komen”, reageert staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (cd&v).

De asielzoekers die het gebouw van de federale staat hebben bezet, werden twee weken geleden uit het oude gebouw van ‘Allee Du Kaai’ op de Havenlaan in Brussel gezet. Volgens het collectief ‘stop de opvangcrisis’ belandden ze na de ontruiming van dat laatste gebouw op straat, zonder alternatief. Eerder moesten ze ook al het tentenkamp nabij het Klein Kasteeltje verlaten.

Alle aanwezige asielzoekers konden sinds vorige week tijdelijke noodopvang krijgen in Brussel in afwachting van een plaats bij Fedasil, maar toch weigerden ze op dat aanbod in te gaan. De vrederechter bevestigt nu het voorstel van bevoegd staatssecretaris Nicole de Moor (cd&v), die betreurt dat de bezetters de uitgestoken hand niet wilden aanvaarden. “Ze hebben tot maandag 27 maart om het gebouw te verlaten. Ik hoop dat niet tot een ontruiming moet komen”, waarschuwt ze.

Wachtlijst

De asielzoekers in het kraakpand eisten dat ze voorrang zouden krijgen op een opvangplaats bij Fedasil, maar die eis wilde De Moor niet inwilligen. “Een opvangplaats afdwingen via een bezetting kan niet. Dat is niet rechtvaardig tegenover anderen die op de wachtlijst staan. Enkel kwetsbaren kunnen sneller een plaats krijgen”, legt ze uit.

Tot slot benadrukt De Moor dat “de regering zich voortdurend inspant om opvangplaatsen vrij te maken voor nieuwe asielzoekers”. Ook maakt ze zich sterk dat er meer mensen uit het opvangnetwerk zullen stromen door de maatregelen die werden genomen als onderdeel van de migratiedeal. Tot slot pleit de staatssecretaris voor een aanpassing van de regels om de hoge instroom op Europees niveau aan te pakken.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

9 gedachten over “Krakers moeten kantoorgebouw Nationaal Crisiscentrum uiterlijk maandag verlaten, De Moor (cd&v) hoopt ontruiming te vermijden”

  1. De regering spant zich meer in voor de asieleisers dan voor hun eigen volk dat gepest word met belastingen en boetes en gewoonweg opzij word geschoven, de moor is een echte raciste tgo de Vlamingen.

  2. Mocht men deze maand ontruimen, dan niet voor een uur of vijf ’s nachts, zodat de dan gevoede asielzoekers zich kunnen verdedigen. Het is immers de periode van vasten, de Cawm, letterlijk ‘het zich onthouden van’, abusievelijk in het Westen de ramadan genoemd. Ramadan is de naam voor de maand – de maandmaand – waarin de Cawm plaatsvindt, en duurt 29 of 30 dagen. Waarom is deze maand zo belangrijk, wel: de koran werd aan de profeet verteld gedurende deze heilige maand. Souraat Al-Baqara (II), vers 185 en II, 183).

  3. het blijft dus dwijlen met de kraan open . Wil je nieuwe kraken en bezettingen vermijden , 1 oplossing : diegenen die er aan deel nemen , de facto asielrecht ontzeggen en daadwerkelijk aan de buitengrenzen van Europa afzetten . En de gangsters in toga , die deze asilbetruger ondersteunen , mogen mee gaan om de rechten van deze ontheemden aan de andere kant van de mare nostrum te verdedigen .

  4. België heeft geen staatsveiligheid nodig met peperdure salarissen en gefeminiseerde mannen van middelbare leeftijd, die denken dat ze het godsgeschenk zijn voor dit land en praten als een stel mislukte advocaten. Zelfs een idioot kan zien welke Belgische stad zal eindigen in mini-communistische enclave voor buitenlandse toeristen om het communisme in hun eigen land te zaaien. Amsterdam had ook een structureel krakersprobleem en nu teert het op de belastingen van Nederlanders om zichzelf in stand te houden en de communisten in Amsterdam houden extreem-links aan de macht zodat het Nederland kan uitbuiten en de wereld kan besmetten. Straks is ook Brussel poep op de stoep.

  5. en de baardman wil zich moeien met de Vlamingen op het platteland.De cvp moet nu leven met marrakesh II,want zij zijn het geweest die dit gerealiseerd hebben,ipv de NVA te steunen zie ik nog altijd verheirstraeten staan springen omdat hij aan de goede kant van de geschiedenis staat nadat hij getekend had bij brylcrème-ventje dewael .Lanhrij stond ook stijf van geilheid na te hebben getekend.NVA-VB moeten samen 65%halen als er iets moet veranderen voor Vlaanderen

Plaats een reactie

Delen