N-VA en Vlaams Belang veroordelen vandalisme tegen monument voor Armeense genocide

Foto: Facebook (CAB)

Uncategorized

“Kribbe met Kerstmis en lichtfeest voor Chanoeka, dus waarom niet ook versiering voor ramadan?”

Wannes Neukermans

Brussels staatssecretaris Pascal Smet (Vooruit) heeft voorgesteld om de straten van Brussel te verlichten met halve maantjes en sterren tijdens de ramadanperiode. Het idee kwam naar voren nadat de stad Londen voor het eerst enkele straten had versierd met 30.000 lichtjes ter gelegenheid van de islamitische vastenperiode. Ook Brussels burgemeester Philippe Close (PS) heeft aangegeven niet tegen het idee te zijn.

Smet reageerde enthousiast op het idee uit Londen. “Leuk idee in Londen. Het verfraait de stad en brengt mensen samen. Een geweldig idee voor Brussel”, klonk het op Twitter. Hij benadrukte dat Brussel een internationale en multiculturele stad is, net als Londen, en dat het daarom een goed idee zou zijn om ook in Brussel verlichting op te hangen tijdens de ramadan. Smet merkte op dat er een grote moslimgemeenschap in Brussel woont en dat de stad ook verlichting ophangt met Kerstmis.

Burgemeester Close voegde eraan toe dat Brussel al andere religieuze feesten viert, zoals het lichtfeest voor Chanoeka en de kerststal op de Grote Markt met Kerstmis. Hij reageerde op het voorstel door te zeggen: “Waarom zouden we dus ook niet iets doen voor de ramadan? Als de gemeenschap hier vragende partij voor is, zal ik het niet tegenhouden.”

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2023/03/iftar-voor-lgbtq-moslims-in-de-roma-geannuleerd-we-kunnen-safer-space-niet-garanderen/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

18 gedachten over ““Kribbe met Kerstmis en lichtfeest voor Chanoeka, dus waarom niet ook versiering voor ramadan?””

 1. vooruit,cvp-ps en co zullen geen rode loper uitrollen maar een gouden loper om toch maar de stemmetjes te winnen,samy laat al zijn moslimbaard groeien.We hebben niets meer gehoord van die “verwarde jongeren” die per abuis opgepakt geweest zijn omdat ze met geweertjes speelden,waren het Vlamingen geweest dan werden ze zonder pardon afgeknald geweest,zie J Coninkx en Y Verdyck

 2. Welja, om in de sfeer te komen wat namaakbommetjes ophangen, knallend vuurwerk, betogingen tegen andersdenkenden en filmpjes afspelen over “behandelingen” voorgeschreven door de Koran op joden en christenen. Met door de luidsprekers de slogan Allah Akhbar.

 3. Nog een tandje bijsteken om de islam sneller onze wereld te laten overnemen. Van Khan in Londen was dat te verwachten, een moslim aan het roer doet het schip van koers veranderen, maar van politiekers van eigen bodem had ik dat niet verwacht, tenzij linkse ratten en bovenkamer gestoorde aandachtszoekers.

 4. Wel ja waarom niet, het is natuurlijk wel zo dat Kerstmis de geboorte van Christus viert en een feest is, terwijl de ramadan een tijd van vasten is, toch oorspronkelijk,. Als ik nu het nieuws heb gehoord, bij het begin van de ramadan, en hoor dat ln alle halal winkels dit de beste maand van het jaar is, kwa verkoop, waar zit dan het vasten? alle avonden feest, dan heb ik ook niets nodig de volgende dag. Trouwens aangezien de ramadan alle jaren opschuift ( hebben ze nooit de juiste lengte van het jaar kunnen bepalen? ) kan het plezant worden wanneer Kerstmis en ramadan samen vallen

 5. Waarom niet? Omdat de islam een totalitaire sekte is en geen godsdienst zoals alle anderen. De moslims in België hebben wat mij betreft de optie: hun geloof afvallen of oprotten naar een land waar ze zich ongetwijfeld beter zullen voelen, zoals Afghanistan of Iran.

 6. Mag ik er Vlaanderen op wijzen dat de Ramadan wereldwijd de periode is waar moslims het meest gek worden, het meest onbeleefd zijn, het meeste radicaliseren en het meest waardeloos zijn op het werk omdat ze omgekeerd vasten. De bedoeling is dat je ’s avonds en ’s nachts vast ipv overdag wanneer je nuttig moet zijn voor de samenleving. Ramadan, weg ermee. Past niet in onze samenleving.

 7. Niet te geloven. De volgende stap kan men al raden: tijdens de ramadam mogen wij, ongelovige honden, niet in het openbaar eten en drinken. Uit nederig respect voor deze bloederige veroveringsgodsdienst, die de mensenrechten zelf aan hun laars lapt. In verschillende moslimlanden mogen christenen Kerstmis vieren, alleen na melding aan de overheid. De voorwaarde is dat de viering dan binnenshuis gebeurt en er niets mag gezien worden vanaf de straat.

 8. Blij dat iemand ook dit schandaal aanhaalt, hoe ziek kun je zijn om schapen bij volle bewust zijn de keel door te snijden, als deze beeldjes te zien zouden zijn in de straten van Brussel zal de belgische bevolking misschien eens duidelijk opkomen tegen deze wandaden welke met de goedkeuring van de belgische regering toegelaten worden.

 9. Waarom zijn er politici zoals Smet en Close die per sé de moslims van Brussel ophemelen? Het zal wel voor de stemmen zijn.
  Hebben wij in onze West-Europese geschiedenis niet genoeg slechte ervaringen gehad met de moslims?
  De halve maan ligt aan de invasie van de barbarijse piraten tot voorbij de kusten van Vlaanderen en Zuid-Engeland. De barbarijse rooftochten werden georganiseerd door Moslims vanuit Noord-Afrika. Hun economisch model was zeeroverij en blanke/zwarte slavenhandel. Het is de Amerikaanse zeemacht die een einde gemaakt heeft aan de barbarijse zeerovers.
  Trouwens het verhaal van Don Quichote kan ook tegen deze achtergrond geplaatst worden. Cervantes , de schrijver van Don Quichote heeft jaren vastgezeten in een kerker van Algers, tot dat zijn familie hem vrijkocht.
  Volgens de overlevering zou de croissant ontstaan zijn na de belegering van Wenen door de Turken. Toen werd de halve maan in de vorm van een gebak -de croissant -gemaakt, dit om de nederlaag van de Turken bij de belegering van Wenen te symboliseren. Voor de mensen die de belegering van de moslims aan de poorten van Wenen doorstaan hebben, zal de croissant geen symbool van vrede geweest zijn.
  Als het van Smets en Close afhangt, zullen de moslims in de ramadan zich met de steun van de Brusselse overheid manifesteren met halve maantjes in het straatbeeld van Brussel . Smets, Close en Co willen maar gezegd hebben dat vreedzaam samenleven met de moslim ideologie mogelijk is, ondanks Charlie Hebdo, ondanks de aanslagen op Zaventem en in Atocha .
  Men kan zich de vraag stellen of onder de katholieken en de Grieks-Orthodoxen in Turkije ook zo veel eieren gelegd worden door de Turkse politici als Close en Smets met de Brusselse Moslims doen.

 10. Omdat dit niet tot onze traditionele Europese Cultuur behoort, ken uw geschiedenis ; “de kruisvaarders, ridder Roeland, het Beleg van Wenen I en II, de slag van Lepanto, al die massa Mohammedaanse terreur aanslagen der laatste jaren” etc….Lees zelf de Koran Haatspraak verzen tegenover “ongelovigen” (sic) waaronder anders gelovigen.

 11. Dat is nu al zo. In het Antwerpse worden op sommige scholen paasfeestjes voor de kinderen afgeschaft omdat het ramadan is. Bij een deel moslims is daar geeneens vraag naar. Het zijn puur de zichzelf hatende van in de kleuterschool gebrainwashte ‘hooggeschoolden’ die dat implementeren in de hoop hun leven enige zin te geven. Dat de vastende kinderen tijdens de ramadan ook nog op daguitstap gaan waarbij de ouders gevraagd wordt lunchgeld mee te geven blijkt voor de psychotische directrice geen tegenstrijdigheid.

Plaats een reactie

Delen