OPINIE. John Croughs: “Racisme: eindelijk is de cirkel rond!”

Conner Rousseau. Photonews||Brussels Belgium 19/09/2023 Conner Rousseau, president vooruit

Uncategorized

Moldavische politie arresteert leden “door Moskou geleid netwerk” dat land wilde destabiliseren

Wannes Neukermans

De Moldavische politie heeft naar buiten gebracht dat het leden van een netwerk dat de kleine ex-Sovjetstaat zou willen destabiliseren, heeft gearresteerd. Volgens de autoriteiten werd de groep “georkestreerd door Moskou”. Dit gebeurde enkele uren voordat er een betoging tegen de regering zou plaatsvinden in hoofdstad Chisinau.

Op zaterdagavond heeft de politie na verschillende huiszoekingen 25 mannen ondervraagd. Zeven van hen werden opgepakt, vertelde politiebaas Viorel Cernautean. Het netwerk, dat geleid werd door een Russisch-Moldavische man, werd geïnfiltreerd door een politieagent.

Russisch-Moldavische man

De politie zou meer dan tien uur aan belastende video- en audio-opnames tegen de man hebben verzameld. “Er kwamen personen uit Rusland met een specifieke trainingsopdracht”, aldus Cernautean. De politie heeft ingegrepen nadat zij “informatie had ontvangen over plannen van de Russische speciale eenheden om het land te destabiliseren met betogingen”.

De partij van de voortvluchtige, pro-Russische oligarch Ilhan Shor, heeft de afgelopen weken zijn aanhangers opnieuw gemobiliseerd tegen de pro-Europese regering, nu de betrekkingen tussen Moskou en Chisinau onder hoogspanning staan. Hij heeft verschillende betogingen georganiseerd, maar wordt ervan beschuldigd dat hij deelnemers geld heeft toegestopt. Een nieuwe betoging staat gepland voor zondagnamiddag in Chisinau.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2023/02/pro-russische-protesten-in-moldavie/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

2 gedachten over “Moldavische politie arresteert leden “door Moskou geleid netwerk” dat land wilde destabiliseren”

  1. Dus Moldavië word het volgende land dat moet gezuiverd worden van ” Nazi’s ” . Straks blijven er in Rusland geen mannen meer over , zijn ze allemaal gesneuveld , gevlucht of gedeserteerd . trouwens , Rusland , China , Iran , beweren altijd dat kritiek op het beleid , en zeker acties om die kritiek kenbaar te maken , door ” het westen ” worden georganiseerd en treden er uiterst brutaal tegen op . Dus dat men aan de andere kant , sinds de brutale inval van Rusland in Oekraïne , veel meer deze piste volgt , is een blijk van voorzichtigheid en realisme . En vrije meningsuiting is ook hier een lachertje geworden .

Plaats een reactie

Delen