Huis van Afgevaardigden opent impeachmentonderzoek naar Biden | PAL TWEETS

Biden zou volgens de Republikeinen zijn contacten misbruikt hebben om zijn zoon Hunter te helpen. Photonews

Uncategorized

Onderzoek naar Nord Stream-explosies door “pro-Oekraïense sabotagegroep”

Wannes Neukermans

De Duitse autoriteiten onderzoeken de mogelijke betrokkenheid van Oekraïne – of een pro-Oekraïense groepering – bij de sabotage van de Nord Stream-gasleidingen in september 2022. Dat melden verschillende Duitse media. De Oekraïense regering ontkent elke betrokkenheid en zegt geen weet te hebben van “pro-Oekraïense sabotagegroepen”.

Onderzoekers zouden een boot gevonden hebben die gebruikt werd om zes personen samen met duikapparatuur en explosieven richting de Baltische zee te brengen. De Nord Stream-pijpleidingen werden met explosieven gesaboteerd.

Oekraïense overheid ontkent

De boot werd gehuurd van een in Polen gevestigd bedrijf, dat volgens Duitse rapporten eigendom is van twee Oekraïners. Wie de opdrachtgever van de aanval is, is vooralsnog niet bewezen. Volgens Duitse media “zouden Oekraïense autoriteiten betrokken kunnen zijn”.

In een reactie wees de Oekraïense regering de beschuldigingen van de hand. “Oekraïne heeft niets te maken met het incident in de Baltische Zee en heeft geen informatie over ‘pro-Oekraïense sabotagegroepen'”, gaf Mykhailo Podolyak, een adviseur van de Oekraïense president Volodymyr Zelensky, aan in een tweet.

Pro-Oekraïense groep

In september 2022 werden drie van de vier buizen van de Nord Stream-pijpleidingen – die gas van Rusland naar Duitsland brengt – met behulp van explosies vernield. Duitsland, Zweden en Denemarken lanceerden een onderzoek naar dit incident, dat snel werd vastgesteld als “sabotage”.

De Duitse media – die zich baseren op een rapport van The New York Times dat dinsdag verscheen en zei dat “inlichtingen suggereren dat een pro-Oekraïense groep” de pijpleidingen saboteerde – benadrukken dat er geen bewijs is dat de Oekraïense autoriteiten de aanval hebben bevolen of eraan hebben deelgenomen.

Duits-Oekraïense relaties

Eventuele betrokkenheid van Kiev bij de aanval zou de betrekkingen tussen Oekraïne en Duitsland in gevaar kunnen brengen, omdat Duitsland een van de belangrijkste leveranciers is van civiele en militaire steun aan het land in de strijd tegen de volledige Russische invasie.

Volgens het onderzoek van de Duitse openbare aanklagers bestond het sabotageteam uit vijf mannen – een kapitein, twee duikers en twee duikassistenten – en één vrouwelijke dokter, allemaal van onbekende nationaliteit en met valse paspoorten. Ze verlieten de Duitse havenstad Rostock op 6 september op de gehuurde boot, aldus het rapport.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/12/geen-bewijs-dat-rusland-achter-aanval-op-nord-stream-zat/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

7 gedachten over “Onderzoek naar Nord Stream-explosies door “pro-Oekraïense sabotagegroep””

  1. PAL NWS neemt de oude traditie weer op om het nieuws te brengen met een vleugje humor. Proberen jullie ons, lezers nu wijs te maken dat de Amerikanen er voor niks tussen zitten ?
    Goed geprobeerd, jongens.

  2. Beetje bij beetje zal de vuile rol die de Amerikanen in deze oorlog spelen aan het licht komen. Grootste slachtoffers: Europa dat een economische crisis van jewelste zal meemaken ( met dank aan zijn “leiders” en de mainstream media die ons in deze Amerikaans- Russische oorlog meesleuren) en natuurlijk Oekraïne dat het slagveld voor deze proxy oorlog levert.

  3. Klopt. Het is idd een ‘pro-Oekraïense groep’. De ‘verenigde staten’ van Amerika. Klinkt veel beter dan het in werkelijkheid is. Ze schudden alle verantwoordelijkheid van zich af. Maar willen wel alle pluimen op hun hoed. In feite zijn ze enkel enkel ‘pro-zichzelf’. En veel ‘westerlingen’ blijven maar opkijken naar de redder van de wereld. We mogen in onze handjes klappen dat ze er zijn !!! Man man man.

Plaats een reactie

Delen