België bevriest 50 miljard euro aan Russische fondsen

Russisch president Vladimir Poetin. Shutterstock

Uncategorized

Poetin erkent negatieve gevolgen internationale sancties voor economie

Wannes Neukermans

Tijdens een bijeenkomst met de regering heeft Russisch president Vladimir Poetin toegegeven dat de internationale sancties tegen Russische bedrijven en personen negatieve gevolgen kunnen hebben op de economie van het land. Poetin sprak over “mogelijke gevolgen op de middellange termijn”.

De afgelopen maanden had Poetin nog volgehouden dat Rusland de sancties, opgelegd vanwege het Russische offensief in Oekraïne, goed doorstond en dat het land zich had aangepast aan de nieuwe economische realiteit.

Productie

Nu lijkt de houding van Poetin enigszins bijgesteld te zijn. Tijdens de bijeenkomst van de regering gaf Poetin aan dat de sancties “op de middellange termijn echt een negatieve impact kunnen hebben op de Russische economie”. Hij voegde eraan toe dat de Russische productiesector nog steeds trager dan anders werkt.

Sancties van onder andere de Europese Unie en de Verenigde Staten raken de Russische economie in verschillende sectoren, zoals het bankwezen, de mijnbouw en de wapenindustrie.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2023/03/ondanks-sancties-heeft-rusland-zicht-op-recordverkoop-diesel/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

1 gedachte over “Poetin erkent negatieve gevolgen internationale sancties voor economie”

  1. De grote hoeveelheid sancties die de VS en de EU opleggen aan Rusland zullen waarschijnlijk een zeker effect hebben. Wellicht ja. Ondertussen echter is het duidelijk dat Europa er nog veel meer onder lijdt dan de Russen zelf, onze energiefactuur is er het beste bewijs van. Maar veel belangrijker is waar deze sancties en deze oorlog ons naar toe voeren en dat is geen fraai perspectief voor het Westen. Aan het woord journalist Tucker van Fox News:
    https://www.youtube.com/watch?v=I-q-3z–8iw&ab_channel=FoxNews

Plaats een reactie

Delen