Populariteit van N-VA en Vlaams Belang baart Magnette zorgen: "Gevaarlijk voor democratie"

Paul Magnette. Photo News

Uncategorized

Populariteit van N-VA en Vlaams Belang baart Magnette zorgen: “Gevaarlijk voor democratie”

Anton Schelfaut

PS-voorzitter Paul Magnette maakt zich zorgen over de groeiende populariteit van N-VA en Vlaams Belang. Hij vreest dat in navolging van andere Europese landen ook in België rechtse partijen aan de macht zullen komen.

In het Franstalige televisieprogramma RTL Info heeft PS-voorzitter Paul Magnette woensdagavond zijn bezorgdheid uitgedrukt over de goede peilingsresultaten van N-VA en Vlaams Belang. In de laatste peilingen halen beide partijen samen ongeveer 45 procent van de stemmen, maar dat is niet naar de zin van Magnette.

Vooral de score van Vlaams Belang, dat hij “een van de hardste ‘extreemrechtse’ partijen in Europa” noemde, baart hem grote zorgen. “Als ze zich verenigingen met de nationalisten van N-VA, zou dat in Vlaanderen een meerderheid kunnen opleveren die de rest van het land kan verlammen”, schetste hij.

Magnette wees erop dat overal in Europa ‘extreemrechtse’ partijen aan de macht zijn. “Ook in België zijn we niet veilig”, waarschuwde hij. “We moeten onthouden dat deze partijen gevaarlijk zijn voor de democratie en dat we ervoor moeten vechten dat democratische partijen aan de macht komen. We zullen nooit praten met extreemrechts.”

(Lees verder onder de tweet.)

“Geknuffel” tussen Francken en Bouchez

Tot slot haalde de PS-voorzitter ook uit naar MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez. Die laatste ging recent in debat met N-VA-Kamerlid Theo Francken, maar het “geknuffel” tussen beide politici valt bij Magnette niet in goede aarde. “De droom van de MR is om een regering te vormen met N-VA”, besloot hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

28 gedachten over “Populariteit van N-VA en Vlaams Belang baart Magnette zorgen: “Gevaarlijk voor democratie””

  1. Eigenlijk grappig, Magnette vreest dat Vlaanderen Wallonië gaat verlammen. Lamlendiger dan ze in Wallonië nu al zijn, dàt wordt moeilijk…
    Nu, als dat zijn grote zorg is, Magnette kan dat perfect voorkomen door mee België te splitsen, dan kunnen wij hen niet meer “verlammen”.

  2. Helaba, democratie is de stem van het volk, als die dan kiezen voor (extreem, whats a name) rechts, is dat de wil van ‘het volk’, dus, lullevent, oprotten en… .

  3. Gevaar voor democratie? Het zijn de Waalse socialisten die de democratische besluitvorming in het parlement afgeschaft en vervangen hebben door dubbele meerderheden in te voeren. Pervers fascistische grendels (veto’s) waarbij de minderheid (PS) de meerderheid kan verlammen. Is meneer Magnette vergeten dat tijdens de koningskwestie de socialistische en communistische minderheid via terroristische straatterreur er in geslaagd is het land op de rand van burgeroorlog te brengen. De katholieke meerderheidsregering en koning Leopold III dermate te intimideren waarbij doden vielen, allemaal om de koning tot abdicatie te dwingen. Typisch voor de Waalse socialisten: wanneer ze het pleit verliezen in het parlement doen ze beroep op rode knokploegen en dito milities van de socialistische vakbonden. Nu opnieuw, anno 2023, met het conflict tussen Delhaize en de vakbonden, grijpen de socialistische vakbonden als professionele anarchisten naar het wapen van terreur door gebruik van stakingspiketten die werkwilligen verhinderen te gaan werken en zaakvoerders terroriseren, desnoods verhinderen de winkel te openen voor de klanten. Copycat van maffia methodes in de USA. Burgemeesters, Minister van Binnenlandse Zaken en politie laten begaan uit angst voor socialistische represailles. In België en Vlaanderen geldt nog altijd het adigium geen rood, geen brood.

  4. Over de taalgrens werkt dat misschien, maar in Vlaanderen moeten na de VIVALDI ramp wel wat ogen open gegaan zijn… Als NVA kiest voor Open Bld, is het in 2028 gedaan en haalt Vlaams belang los 40%… Let maar op, Demir haar GROENE standpunten ivm stikstof en het WOKE gedoe van de Vlaamse regering onder leiding van NVA gaan stemmen kosten nu reeds. Het boek zal er niet veel aan veranderen …

  5. Arme Paul ! Ik vrees dat hij binnenkort moeilijk zal slapen.
    Trouwens, waar moeit hij zich mee. Hij moet ons handje niet
    vast houden om ons toe te laten onze Vlaamse democratie
    te realiseren. En een democratie is niet noodzakelijk een linkse
    democratie. Rechts kan dat evengoed realiseren.
    Paul, Paul je ziet spoken beste man.

  6. Komende van een partij die rot en corrupt is tot op het bot, je moet maar durven. Het Vlaams Belang is geen partij die politici die in de weg lopen, omlegt, nietwaar André Cools.

  7. Welke prietpraat slaat die man toch uit zijn nek.
    Als er een partij is die in samenwerking met de groenen en de extreem-linksen de werking van dit landje verlamd heeft dan is dat toch wel de PS.
    De enige oplossing is de ontmanteling van de miskleun België.
    Wallonië terug naar Frankrijk, Frans-Vlaanderen bij Vlaanderen als compensatie. Zeeuws-Vlaanderen terug naar Vlaanderen. De Voerstreek de keuze laten tussen een enclave van Vlaanderen of aansluiten bij Nederland eventueel als compensatie voor het afstaan van Zeeuws-Vlaanderen. De Oostkantons terug naar Duitsland en Brussel een stadstaat die achteraf terug vervlaamst kan worden.
    Zo heeft de man geen last meer van ons.

  8. Ik vrees dat het gevaar eerder van links komt en in de eerste plaats van de PS zelf. In plaats van oplossingen te zoeken voor het begrotingstekort en onze sociale zekerheid veilig te stellen, gaan ze verder met een sinterklaaspolitiek, zonder hervormingen of besparingen. In de toekomst zou juist dat wel eens gevaarlijk kunnen worden.

  9. Deze sociale socialist? die constant de mensen verdeelt kent het verschil niet tussen particratie en democratie. Laat het nu net deze rechtse stemmers zijn die een democratie willen maken van dit land zonder mensen te verdelen en de zakkenvullers en corrupten zoals magnette er uit willen. De angst van magnette voor het Vlaams Belang bereikt zijn hoogtepunt.

  10. Een van de hardste ‘extreemrechtse’ partijen in Europa… wat een grap. Vergeleken met hoe de gemiddelde moslim naar de wereld kijkt zijn Vlaams Belangers een stelletje brave hippies.

  11. Magnette probeert duidelijk zijn gestoorde terreurcellen á la Volkert vd Graaf te activeren. Bij PvdA in Antwerpen hebben ze er nog Paul. Daar ontvangt men in maffiastijl net voorbij het onthaal op het gelijkvloers terroristen en andere activisten voor een tête á tête zodat de andere PvdA politici niet hoeven mee te luisteren. Telkens er volk voorbij komt, stoppen ze met praten. Zou kunnen dat de staatsveiligheid wel ondertussen micro’s geplaatst heeft, maar hoe lang al weet ik niet.

  12. De schrik zit er blijkbaar diep in voor 2024. Maar geen nood Mr Magnette, BDW zal wel de transfers laten doorgaan ook tot ver na 2024. Hij heeft je toch ook niet in de steek gelaten van 2014 tot 2018? Straks krijgt Vlaanderen en België toch weer een coalition of losers die gaan samenklitten en geen vertegenwoordiging van het Vlaamse volk gaan zijn.

  13. als links verliest in de stemming voeren ze terreur totdat de rechtse regering opstapt.Frankrijk en Israël zijn recente voorbeelden.Links aan de macht is anarchie,chaos,revolutie armoede,en waar rechts aan de macht is is er orde,veiligheid,welvaart ,vrede,maar dit zijn dan fascisten in de ogen van anarchisten,die het wel goed menen en dan zien we de resultaten.Ik hoop dat Orban zijn land kan blijven leiden en de linkse anarchisten tot moes klopt

  14. Natuurlijk, die sympathiseren met die poco en eveneens communistische super democraten die pakweg zo een 100 miljoen mensen vermoord hebben. Dat is geen probleem voor het belgcistisch journaille! Cfr “le livre noir du communisme”. 

  15. En België is een modelstaat. Maar allez, wist ge dat niet? Hier is alles super, joh! Veel mooier dan Nederland ook , met hun peperkoeken huisjes daar, geef ons toch die lekker gezellige koterijen en dat unieke kakafonische straatbeeld. Gezellig! Dat heerlijke aroma in onze grootsteden ook; die lekkere mix van urine, bier en sigaretten. Surrealisme is toch kei sexy? Wie wil er nu in een beschaafd land wonen nadat je dit hebt leren kennen, zeg? Hoe burgerlijk!

    Ik hoop dat u sarcasme begrijpt.

  16. Magnette hoeft zich geen zorgen te maken. Hij kan altijd besluiten om zich los te koppelen van dat fascistische Vlaanderen en een eigen Waalse welvaartstaat te creëren. Allez, Paul, waar wacht je op?

  17. Hoe meer zorgen voor de “Waalse Haan”, hoe beter want productief “eieren leggen” doet hij toch niet maar luid lawaaierig kraaien dat wel. De Derde Wereld over de taalgrens kon echt geen consequenter symbool kiezen ter decoratie van hun hangmatten dan zo’n mannelijk kieken !

  18. Eigenaardig toch wat Magnette allemaal uit bazelt Enerzijds zijn ,volgens hem N-VA en VB ,een bedreiging voor de democratie maar anderzijds ziet hij het eventueel besturen met de PTB (communisten) misschien wel zitten verklaarde hij nog niet zo heel lang geleden. PTB zijn die mannen die de inval van Poetin nog niet echt veroordeeld hebben…Eigenaardige democratie die van onze Paul

Plaats een reactie

Delen